Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Těžce minimalistická survivor záležitost, která se snaží kráčet spíše v mezích co nejvyšší reálnosti, než aby se pokoušela o jakousi umělou dramatizaci. Žádné velké vzrušení tedy rozhodně nečekejte a nebýt vždy úžasného Mikkelsena, tak bych snad i okusil trošku té nudy. Nejvíce z celého děje mě zřejmě zarmoutilo to, že si Mikkelsen během celé stopáže nezašpásoval s tou polomrtvou Japonskou, samozřejmě čistě z důvodu oboustranného zahřátí se. Celkově těžký průměr. Existuje celá řada lepších filmů s danou tématikou. Slabší 3 kousky. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšený. Díky českému distributorovi, že pustil snímek do našich kin. Opět jsem nevěděl prakticky nic. Jen led, zima a Mikkelsen v hlavní roli. On ani úvod filmu Vám nic neřekne, přesto doporučuji nekoukat na trailer, nečíst synopsi a nekoukat na fotky. Více si film užijete. Jako survival drama je totiž Arctic výborné. Určitě jeden z nejlepších. Mads totiž jako bezejmenný muž trpí uprostřed ničeho a nikoho. Vražedné prostředí a krutá zima. Přesto jsou záběry na ledovou krajinu nádherné. Drsný příběh přežitý totiž nezáleží jen na cesta z bodu A do bodu B, ale taky na chytání ryb, posílání signálu a nakonec se objeví i jeden nezvaný chlupatý host. Největších nepřítelem je ale mráz a zima. Tohle kruté peklo je pro Mikkelsena určitě očistcem. Divák se třese a soucítí s hlavní postavou. Jo, já jsem spokojený protože jsem cítil také mrazení a atmosféra ve filmu je vynikající. Navíc hudba to jen umocňuje. Snímek má několik velmi silných momentů, které dokáže velmi dobře dávkovat a já osobně vnímám, jak mi adrenalin pumpuje v žilách. Finále mi nevadí, ač si dokážu představit i lepší konec. Za mě super, i když mám pocit, že ačkoliv je film výborný, tak je to ten typ filmů, který stačit vidět jednou. [Csfd projekce38] (88 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)

Reklama

Reklama