Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Garbo mluví! hlásaly reklamy, když hvězda němého filmu Greta Garbo debutovala ve filmu zvukovém. O devět let a dvanáct klasických filmových dramat později byla talentovaná filmová legenda připravena na novou změnu. Garbo se směje! slibovala reklama její první komedie, jiskřivého příběhu o přísné ruské komisařce, která vyměnila svou ženskost za sovětské bratrství – dokud se nezamilovala do elegantního pařížského světáka (Melvyn Douglas).
Ernst Lubitsch, který pracoval s rafinovaně sžíravým scénářem, jehož spoluautorem byl Billy Wilder, věděl lépe než kdo jiný, jak spojit vytříbenost se skvělým vtipem. "I ta nejdůstojnější lidská bytost je minimálně dvakrát denně směšná,” vysvětloval svůj proslulý "Lubitsch Touch”. A přesně tak vnímáme zamilovanou Ninočku Grety Garbo: jako klidně důstojnou a přesto roztomile směšnou. Uvidíte ji stejně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Láskou voči politike všetkých krajín a zriadení. Bohvie, čo by na to povedal Lenin. Hlavná ženská postava je na pohľad suchárka, ale keďže ju hrá Garbo, tak by ste sa aj tak do nej zaľúbili. A počkajte si, keď sa začne smiať. Hlavná mužská postava ma prekvapila pomerne nezakrývanou láskou k chlastu, ak je problém, tak si dá dvakrát dvojitý panák a ak sa vec nevyrieši, tak tretí je trojitý. Nie je to nonstop bláznivá konverzačka (ale skoro hej), nie je stále vtipná, ale občas veľmi. Povedal by som, že tento film sa kedysi páčil aj najzanietenejším komunistom. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre som sa zabával na 80-ročnej romantickej komédii Wilderovského razenia. Greta Garbo ma prekvapila hneď dvakrát. Spočiatku tým aspergerovsky ladeným ideologickým prejavom a la Sofia Helin z Mostu a neskôr uvoľneným smiechom, ktorý bol u nej taký vzácny. Na časti dialógov je možné sa zasmiať aj dnes. Nepovažujem Ninočku za mimoriadny film, ale ako som napísal v úvode jednorazovú zábavu napriek veku poskytne aj dnes. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa, aby sa mi to páčilo, väčšinou sa na staré komédie naladiť dokážem. A rozumiem v roku 1939 všetkej úmyselnej naivite. Ale sorry, viac nesympatická jak Greta Garbo bola už len postava, ktorú hrala. Preto na mňa nefungovala romanca. A ako komédia je to málo vtipné. A ako akákoľvek satira málo ostré. Len to tak jemne škrabká, aby sa to dostalo ku koncu, ktorý ma nezaujímal. Tri hviezdy za objektívne kvality, ale za nežnosťou chodím inam. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Opět film plný protikladů. Jako komedie funguje Ninotchka výborně. Ve screwball momentech je cítit Billy Wilder na sto honů, ty slapstickové zase baví svojí upřímností. Menší problém jsem měl s linií romantickou, která tempo filmu zpomalovala, nemluvě o tom, že chemie mezi ústřední dvojicí nebyla podle mě nikterak výjimečná. Zásadní nedorozumění se však týká ideologické stránky Ninotchky. Chápu, film vznikl v roce 1939. To mi ovšem nepomůže přenést se přes vnímání očividné propagandy, která na diváka číhá za každým rohem a obrazem. Nemám nejmenší problém s tím, když někdo haní komunismus, nicméně propaganda zabalená do romantické komedie mi vadí z principu. 6/10 ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Svižné a zábavné. Kvalitní film pro relax. Přechod z pravověrné soudružky k normální ženě byl sice takový moc rychlý a ne zrovna dobře zvládnutý, ale vem to čert. A také si myslím, že ke Gretě Garbo to chtělo někoho lepšího než Melvyna Douglase. "Jak je v Moskvě, soudružko?" "Krásně. Poslední hromadné procesy měly úspěch." ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Propagační slogan "Garbo se směje!" měl připravit publikum na to, aby akceptovalo Garbo v komedii. Garbo předtím hrála pouze v dramatech. (Kamiiik)
  • Greta Garbo byla zděšena, když zjistila, že scénář Ninočky po ní vyžaduje hrát opilou. Nikdy nepila přes míru a tvrdila, že role z ní udělá lacinou ženu. Režisér Ernst Lubitsch ji dlouho přemlouval, aby roli vzala, dokonce s ní seděl dvě hodiny v autě, když odmítala přijít do studia. Nakonec svolila ke kompromisu a soukromě natočila dva záběry s Melvynem Douglasem, které byly ve střižně následně prostříhány se záběry večírku v nočním klubu. (Babous)

Reklama

Reklama