Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná road movie, která mi připomněla jak moc mám tenhle žánr rád a jak moc mi tu něco takového chybělo. Není to úplně komedie (i když jsem se párkrát ze srdce zasmál), ale proste pěkně "hřejivé" a celkem i optimistické. Herecké výkony jsou jednoduše bezvadné a Zack to potom pochopitelně válcuje. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká feel good buddy road movie o dvou nepravděpodobných kumpánech - mlčenlivém LaBeoufovi a wrestlingem posedlým klukem s downovým syndromem na útěku z pečovatelského domu. Jak LaBeouf, tak Gottsagen jsou ve svých rolích skvělí a chemie mezi nimi funguje, stejně jako později s Dakotou Johson. Burákový sokol je krásný, milý, čistý film plný spousty vtipných a skvělých momentů. Až skončí, bude vám hezky. A to mi na pět hvězd stačí. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka ve stylu roadmovie o klukovi co má downův syndrom a chce se stát wrestlerem. Potká Shia LaBeoufa ztroskotance co utíká před svými činy ale zažijí spolu super dobrodružství. Film je občas vtipný, občas poučný ale hlavně je o tom, že lidi jako je Zack jsou dost silný. A hlavně v něčem rozhodně lepší než obyčejní lidé. 75% ()

animario 

všechny recenze uživatele

Taková milá vzpomínka na Americký nezávislý léta,jinak celkem klasická buddy road movie s nesourodou dvojicí,která bohužel nijak zvlášť nevybočuje z řady.Shia výbornej,přirozenej mizera z vidlákova,ten kluk hrát prostě umí.Čekal jsem ale víc,ve výsledku to ve mně nezanechalo žádnej pozitivnější dojem a to mi byl námět víc než sympatickej (dost to podojil i nezáživnej cz dabing). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si raz za čas takýto feel good film, ktorý ale zase až tak feel good nie je, ak pôjdeme do dôsledkov, nie je vôbec od veci. Napríklad aby sme si pripomenuli, "čo je v živote najdôležitejšie", že... ale vážne, nedávno som videl fotky Zlatana, ako sa preváža na miliónovom aute po Štokholme a neverím, že si dvojica bezvýznamného kriminálníčka a človiečika s downovým syndrómom neužívala život počas bláznenia vo vode viac. Nehovoriac o samotnom záverečnom wrestlingovom zápase. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama