Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká feel good buddy road movie o dvou nepravděpodobných kumpánech - mlčenlivém LaBeoufovi a wrestlingem posedlým klukem s downovým syndromem na útěku z pečovatelského domu. Jak LaBeouf, tak Gottsagen jsou ve svých rolích skvělí a chemie mezi nimi funguje, stejně jako později s Dakotou Johson. Burákový sokol je krásný, milý, čistý film plný spousty vtipných a skvělých momentů. Až skončí, bude vám hezky. A to mi na pět hvězd stačí. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná road movie, která mi připomněla jak moc mám tenhle žánr rád a jak moc mi tu něco takového chybělo. Není to úplně komedie (i když jsem se párkrát ze srdce zasmál), ale proste pěkně "hřejivé" a celkem i optimistické. Herecké výkony jsou jednoduše bezvadné a Zack to potom pochopitelně válcuje. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som celkom rád, že LeBeouf sa snaží o comeback. Príbeh je to pekný - Twainovský. Taký ten typ amerického sna, kedy neexistujú prehry aj napriek okolnostiam. Funkčné v niektorých aspektoch. V iných zase značne prikrášlené. Lenže aj napriek hodnotovosti a pohodovosti s ktorou film disponuje je celý príbeh zbytočne zdĺhavý a cítiť na ňom limity, ktoré sú úplne logické pri obsadený niekoho s Downovým syndrómom. The Peanut Butter Falcon ukazuje južanov ako milých ľudí, ktorý pomáhajú kde sa dá. Čo je možno aj pravda, keď ste biely. Ale neviem či to nie je presne ten typ filmov, ktoré len prešumia a vyšumia a zostane po nich len nejasná spomienka. Na to aby sa to udržalo v pamätí je to málo špecifické. Chýba tomu výraznejší rukopis. Ale tú hodinku a pol som si s hrdinami užil. A Dakota Johnson je krásna. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak milá komedie o nespoutanosti downovym syndromem trpícího muže, který má svůj sen a nic ho nezastaví si ho splnit, když v tom mu přijde do cesty někdo, kdo potřebuje jeho pomoc a zároveň kdo začne mít natolik rád, že mu pomůže splnit si svůj sen zápasníka wrestlingu. Strašně příjemný filmek na sobotní páteční večer na vypnutí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem narazil náhodou. Dobrý hodnocení, a chválený herectví Shii mě nalákali ke sledování, a prakticky jsem nějak přešel fakt, že je to v hlavní roli s člověkem s Downovým syndromem. Bohužel i v tomhle případě je to problém. Filmy s všelijak postiženými lidmi nemám rád (Forest Gump, Rain man a další). Takže mě to i přes určitou snahu prostě nebavilo. Dvě hvězdy za slušný herecký výkony a za fakt, že jsem koukal na něco, co bylo v mejch očích už dopředu odsouzeno k záhubě.30%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama