Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (116)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Vidocq a jeho příběh spíš štval. Nejsem fanoušek těchto tmavých, historických rádoby biografických filmů, přiznám se, že ta francouzština tomu moc nepřidala a když Vidocq skládal svůj tým, nějak jsem to celý nechápal a očekával celofilmový opruz (terminus technicus). Ó jaké bylo mé překvapení, když jsem místo opruzu obdržel napínavou "lekci historie", užil si lásku, drama, zradu, napětí a s Vidocqem dýchal až do konce. Velké zásluhy má sympatické (ne nutně kvalitní, ale opravdu sympatické) obsazení, kdy zamilovat se do Olgy by nikdy nebylo jednodušší...nebýt Freyi, která taky chce kousek vašeho srdce. August Diehl je nyní potvrzeně boží a pustím si další filmy s ním, jen kvůli němu. A Vincent si hraje to svoje a jeho Vidocq je tajemný, tvrdý, protřelý, zvláštní, nedosažitelný....přesně tak si skutečného Vidocqa představuju. Taková třešnička na dortu je využití jednoranných bambitek v mnohamužných soubojích, to se často nevidí. Celkově vzato velký dobrý, není to ničím převratný, ale je to fajn poctivý řemeslo, který mě bavilo. Dávám čtyři akurátní, hlavy lehce oddělující gilotiny. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný a ponurý jako slavnej psychedelickej Fantom Paříže z roku 2001, kde titulní skladbu složila Apocalyptica a mně neustále zní v hlavě, vždy když si na ní vzpomenu. Pořád je to ale dostatečně ponurý a drsný na úkor dnešní doby. A hlavní vinu v tom nese Vincent Cassel, kterýmu ty drsný, nemytý postavy, prostě zůstanou až do smrti. Za mě ale dobrý. Je to na některý možná až moc poctivý, aby to bylo v červených číslech. Jinak si pro takovou historickou detektivku nedokážu najít jiný důvod, proč má pod sedmdesát procent. Pokud víte, kdo Vidocq z historického hlediska byl, tak ten závěr filmu musí být řádný balzám na duši. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I když se Olga Kurylenko svým tradičně nehereckým výkonem velmi snažila o to, aby mi co nejvíc pokazila výsledný dojem, nedal jsem se a raději jsem se plně soustředil na výborného Vincenta Cassela. Nešlo sice o žádné veledílo, ale přestože francouzskou kinematografii příliš nevyhledávám, tady musím přiznat, že jsem se docela dobře bavil. Velkou zásluhu na tom mají povedené akční scény, i když zde provedené seppuku pomocí šavle bylo silně mimo mísu. Ale co už, snaha se cení. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film dle velmi známého příběhu. (knihu miluji) Zdařilý vizuál, luxusní výprava, vše reálné, místy až drsné. Rozhodně věrohodnější zpracování, než naše české Dobrodružství kriminalistiky, byť na Borise Rösnera hned tak někdo nemá. Obsazení více než kulantní, hudba hodící se. Jako celek velmi dobrý filmový zážitek, jemuž dle mého nelze dát méně než čtyři étoiles. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama