Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Příjemně akční a napínavý film, který vypráví o zakladateli Sureté, Francois Vidocqovi...Přiznám se, že jsem jeho příběh znala z "Dobrodružství kriminalistiky", ale přesto nebo právě proto mě to zajímalo...A nejsem zklamaná...Ono by nebylo od věci, kdyby frantíci natočili životopisný film o této velké postavě francouzských dějin....Něco jsem si našla a byla to opravdu velice výrazná a významná osobnost, která se kupodivu i přes život, který vedla, dožila vysokého věku...Rozhodně to stojí za zhlédnutí...Za mě 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov z poslednej doby s V. Casselom - pointa pekná, no dejová linka ma zvyčajne moc nezaujme. Po obsahovej stránke to škrípalo aj v tomto prípade. Niektoré momenty sú až moc zjednodušené, iné zase až príliš prekombinované so zbytočnými artovými vsuvkami, čo len uberá na tempe príbehu. No na druhú stranu treba uznať, že atmosféru sa tu podarilo docieliť prvotriednu - miestami pochmúrne, miestami slnečné... presne prispôsobené aktuálnej situácii postáv, nádherné kostýmy, slušná hudba... A jednotlivým postavám sa podarilo vdýchnuť jedinečný charakter - dobrých si rýchlo obľúbite, zlých zase rýchlo neznášate... Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot do Dobrodružství kriminalistky? Proč ne. Vládce Paříže je akční, svižný, výpravný, výtečně natočený, skvěle napsaný, s výbornou atmosférou a s mimořádným Vincentem Casselem v hlavní roli. V hlavní roli Vidocqa, jehož život je dostatečně nosný a zajímavý, navíc tenhle díl se odehrává v mezidobí jeho zločineckou a detektivní kariérou, Paříž je krásně dobová a navíc je to mnohem, mnohem lepší, než jsem očekával, takže jsem náramně spokojen. Je to tady brutálně podhodnocený, neexistuje jediný důvod, proč by tento profil neměl být červený. Doufám, že bude dvojka. PS: Fantom Paříže mně bůhvíproč strašně nebavil, ale tohle je docela jiné kafe! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přímočarý tvrdý a nekompromisní příběh. Samozřejmě s klasickými klišé, hrdě přiznanými. Atmosféra skvěle vtahuje do děje, nepropadáme žádné naději a tak je to taky v pořádku. Povedlo se zkrátka natočit poctivý imperiální akční snímek, šerm i střelba z pistolí jako bonus. Naprostá spokojenost, napětí až do konce. 85% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Výprava kostýmy zjedli lála. Krásne. Príbeh tiež zaujímavý. Kriminálky ide pomáhať polícií lapať svojích niekdajších "kamošov", za vidinou milosti. A tiež preto, aby nemusel ísť na ťaženie do s Napoleónom do ruských zemí. Skvelé obsadenie, silné dobové reálie a taký ten dôraz na detail. Možno to len o trošičku zrýchliť alebo prestrihať. 4 z 5 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno