Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přímočarý tvrdý a nekompromisní příběh. Samozřejmě s klasickými klišé, hrdě přiznanými. Atmosféra skvěle vtahuje do děje, nepropadáme žádné naději a tak je to taky v pořádku. Povedlo se zkrátka natočit poctivý imperiální akční snímek, šerm i střelba z pistolí jako bonus. Naprostá spokojenost, napětí až do konce. 85% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Udělat kozla zahradníkem bývá velmi účinná metoda. 1) Prodělečný snímek (rentabilita necelých 13 %) je dobrodružná šestákovka s haprující logikou (DaViD´82****), žádný skvost, ale rozhodně ne průser (C0r0ner****)._____ 2) Filmaři se snažili Vidocqa prezentovat jako nevinnou oběť v duchu tradičního vnímání tak, jak jej zobrazovali např. Hugo (Bídníci), Balzac nebo Dumas._____ Ve skutečnosti tento zloděj, bohém, bezzásadový egoista a velmi schopný organizátor (ano, to vše dohromady) se zapsal do dějin tím, že vytvořil účinnou a funkční policii a později i soukromou detektivní agenturu. Používal především zaměstnance s kriminální minulostí a tím dosahoval vysoké úspěšnosti._____ 3) Podrobné informace uvádí francouzská Wiki, další pak německá Wiki. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Co se to děje ve Francii, že hlavní ženské role musí obstarat Ukrajinka a Skotka? :-) Olga se sice moc nepočítá, protože hrála už asi ve dvaceti francouzských filmech, ale i tak mě to překvapuje. Vidocq je postava, která filmaře asi dlouho neomrzí, vždy se někdo objeví, kdo sáhne po nějakém novém zpracování s novou tváří. V tomto případě jde bohužel spíše o smršť akce, násilí a neustálého mstění někoho za někoho nebo něco a příběh se někam vytratil. Nejvíce mě potěšilo obsazení Fabrice Luchiniho do role obávaného ministra vnitra Fouchého. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama