Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (498)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Výborné řemeslo, špičková muzika a výtečný námět, ale zato také notná dávka nefungujícího humoru a napětí. Vtípky jsou zde totiž tlačeny na sílu podobně jako v nejnovějších marvelovkách a spolehlivě zabíjejí téměř každou zajímavou nebo napínavou scénu. Ach jo… Paradoxem je, že nemám moc v oblibě snímky, při kterých si musím řadu věcí domýšlet a hledat skrytý význam a smysl, ale Us nám poskytlo takové množství odpovědí, že při vší té překombinovanosti a doslovném vysvětlování veškerý smysl absolutně postrádá. V tomto případě bych se tedy za ponechání více mystična a prostoru pro lidskou fantazii vůbec nezlobil. 6/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské zklamání ... Us není špatný film, jen si myslím, že trpí těžkou krizí identity. Jako horror nefunguje vůbec, jelikož postrádá jakékoliv horrorové prvky a postavy se více než na to, aby byly posrané až za ušima soustředí na to, aby co nejvíce někoho vyhlásily nebo prostě zajebaly nějakou fajn hlášku ... čímž odpadá jakékoliv napětí, jelikož jsou v takovém chillu, že o ně prostě strach nemáte. A jako komedie to taky úplně nefunguje, jelikož hlášek tu zase tak moc není a celé se to táhne jako prd ... Lore zombíků je těžké wtf, které nemá hlavu ani patu, a závěrečný zvrat čujete na míle daleko. Po výborném Get Out je tohle naprosto brutální střela vedle ... škoda. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je "Get Out" (***) kdovíjaká pecka, ale má docela solidní atmošku, a i když se na konci zvrhne v nablblou vyvražďovačku, pořád je to béčkový thrillerek, který si absolutně na nic nehraje. To už se ale nedá říct o "Us", kteří si to nabubřele naštrádovali do kina s po čertech dobrým trailerem. Problém je, že trailer jaksi neodpovídá výslednému produktu, a tak se divák nedočká ani kvalitního hororu/thrilleru, ani hutné atmosféry, ani mindfuck pointy. Dočká se tak maximálně za vlasy / chlupy / uši / penis / whatever přitaženého sci-fi, které se snaží prorazit super-originální zápletkou. Ta je ovšem tak nedomyšlená, děravá a na čelo si klepající, že se ani nechce věřit, že to nevzešlo z pera M. Night Shyamalana, během jeho nejzoufalejší éry. 1,5* a chvílemi fakt k pláči. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA CESTĚ STOJÍ NĚJAKÁ RODINA. KDO TO JE? JE TO RODINA. CO, BOJÍTE SE RODINY?.…“ /// Horor ve stylu „vraždí celá rodina“. Celkem povedenej, páč je krvavej a napínavej. Sice se nevyhnou kreténskýmu chování, ale není ho moc. Všichni čekáme na závěrečnou pointu a…? Fajn, ale jak se to vezme... Jordan Peele je rozhodně zajímavej filmař a já doufám, že mu nápady vydržej a nedopadne stejně, jako kdysi podobně nápaditej M. Night Shyamalan. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zastavila se u nás rodina v montérkách. A měli nůžtičky… 2.) Chcu parchantům ukázat bubáky. 3.) Thx za titule "need4seed". /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

70 minut divácky protrpěných, doslova protrpěných, se vším negativním, co tohle slovo přináší. A přitom to začalo tak slibně, první tříčtvrtěhodina se mi líbila dost, nepostrádá tajemství, Peele si tam vystačí s málem, šikovně pracuje s náznaky. Ale pak Lupita v červeném otevře hubu, začne sípat jak tuberák, právě propuštěný po operaci z ORL a VŠECHNO dobré JDE DO PRDELE!! Před 56 lety nás Hitchcock napadl s ptáky a bylo to fajn. Dnes na nás podnikají invazi Peelovy figurky v červeném pyžamu, pitvoří se u toho jak Pepa Náhlovský a má to být strašidelné. Nic tu nedává smysl, všechno se hraje jen na efekt a to hraní je jak s amatéry z oblastního přeboru. Jedno je jisté – kdyby za zády neměl Peele předchozí finanční sukces a dnes tak všemocný, politicky korektní black empowerement, tak ho po předprojekci tohoto dílka studioví pohlaváří pošlou do hajzlu a už si ani neškrtne. Nevím, na co si Peele hraje, ale pro mne je jeho film dokladem velké autorské sebestřednosti, toho, čemu kritik Andrej Stankovič říkal "geniálničení". Neomylný tvůrce hrne do díla, co se mu v hlavě zrodí, nechť divák žasne. Nedává to smysl? Pak je to určitě podobenství. Nudí to? Určitě v tom bude nějaké poselství. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Biblický verš Jeremiáš 11:11, který je přítomen skoro v celém filmu, zní takto: „A proto tak praví Hospodin: Hle, přivedu na ně neštěstí, kterému nebudou moci utéci. Tehdy budou volat ke mně, ale já je nevyslyším.“ (hansel97)
  • V domě sousedů se pokusí jeden z členů rodiny prostřednictvím hlasového ovládaní zavolat policii a spustí skladbu „Fuck the Police“ od N.W.A. (Yoshimitsu)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama