Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

V pokračování anime Shinmai maō no Testament se opět potkáváme s hlavním hrdinou Toujo Basarou, který si po předchozích událostech, během kterých se mu podařilo zachránit jeho rodinu, přeje chvíli klidu. Ve snaze zažít trochu toho běžného školního života se dokonce přihlásil do komise, která na jeho škole pořádá sportovní den. Bohužel když máte v domě princeznu démonů, dále pak mladou sukubu a ještě i kamarádku z mládí, která je členem klanu hrdinů, pak toho klidu asi příliš neužijete. Navíc Basara zaregistruje během školních činností náhlou přítomnost jakési temné aury, následně je varován jedním ze svých učitelů, aby si dával pozor na školní sestřičku Chisato Hasegawu, protože člověk, který je všemi oblíbený a nemá žádné nepřátele, je prostě velmi podezřelý, a veškerý Basarův klid vezme za své, když je na nádraží při cestě domů napaden okolními lidmi, které evidentně někdo ovládá. A tak je na Basarovi a jeho rodině, aby odhalili, zda a jak všechny tyto věci souvisí a kdo se jim snaží ublížit... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sebe bych řekl, že je to o něco lepší než první série. Dějově to bylo poměrně zajímavé, ale to ecchi nacpané všude a za každou cenu mě v podstatě zase rušilo. Třeba takový druhý díl, kdy jsou do děje naprosto beze smyslu implementovány momenty, které bych nazval "jak se zatím baví a na co myslí Maria" a které se prostě objeví z ničeho nic a absolutně mi rozhodí jakékoli sledování. Pro upřesnění, tím myslím ty momenty, kdy se něco děje, náhle se to bez jakéhokoli smyslu zvrtne v ecchi, nebo se tam náhle bez jakékoli souvislosti objeví pohled na roztouženou hrdinku jen proto aby nám poté ukázali sukubu Marii a vysvětlili, že to byla jen její fantazie nebo zábava a pak se to zase střihne zpátky jako kdyby se nechumelilo. Nevím, ale nějak nechápu, proč tyhle "random" momenty úplně nevynechají a nevěnují se víc ději... Ale je to ecchi, tak asi proto! Prakticky asi jediné další podobné dílko, s kterým jsem si toto již při sledování první série srovnával je High School DxD. Bohužel Shinmai v tomto srovnání u mě prohrává. DxD má mnohem lepšího hrdinu, který tím, že je prostě úchyl dává tomuto dílu mnohem zábavnější a pro mě přirozenější nádech, kde i všechno to ecchi působí mnohem lépe a nenuceně. I dějově mě DxD baví o něco víc, protože na mě působí o něco méně předvídatelně. Na druhou stranu Basarův harém působí o něco zajímavěji a je vidět, že se s děvčátky dostal mnohem dál než Issei. Ovšem fakt, že mu hlavní hrdinka říká "bráško" mě spíš odrazuje, protože tohle japonské nadšení pro vášeň mezi sourozenci (i když jsou třeba nevlastní) prostě nesdílím. Druhá série mě tedy nezklamala, spíš trochu překvapila a přinesla spoustu zajímavých otázek především ohledně Basarových rodičů a tak zvedám hodnocení tohoto díla, protože zaujalo... 5,5/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale tohle byl prostě krok zpět než kupředu nebo držení tempa. Zaprvé asi nejzřetelnější je to, že to má jen deset dílů (i když kdo ví jestli bohužel nebo bohudík), ale budiž. Zadruhé ten poslední díl měl být co? Ten konec mi připadal prostě rychle odfláklý. Samozřejmě nemusím asi ani zmiňovat to, že člověk se nedočká pořádných odpovědí a ještě mu přibude spousta dalších otázek. Zatřetí snaha vnutit "ecchi" (no spíše tohle už je erotické) za každou cenu v co největší podobě, kdy to působí rušivě při některých scénách nebo respektive vzhledem k událostem to má takovou děsivou návaznost a nemusím zmiňovat i určitou nelogičnost a přemrštěnost, že si to člověk ani pořádně nemůže užít (nemusím také zmiňovat navíc onu cenzuru u TV verze). Jinak co se týče příběhu, tak ten se zase o "kousíček posunul dál" a byla tu sem tam nějaká ta akce, ale nedá se to prostě srovnat s napětím z první série. Obecně bych to zase viděl tak, že určitě v manze to bude úplně jinak, než to bylo zanimováno. ()

Kaktus97 

všechny recenze uživatele

Podle mě v některých ohledech mnohem lepší než první série ve které se mi zdálo že bylo nahoty až moc. Tady to bylo hezky vyvážené a je to opravdu povedené anime které stojí za shlédnutí ()

Reklama

Reklama