Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (854)

Slasher 

všechny recenze uživatele

90% vlažný, prázdný, chabě sentimentální a těžce zaměnitelný straight-to-video akční béčko, 10% důstojná ultrabrutalita — všeho všudy si říkám, že ten nejméně rambovský, nejzbytečnější, nulově nahláškovaný díl, co zaručeně nejvíc vyšumí. Krom Slye tu jen parta nevýrazných postav-herců a skvělý "sicariovský" potenciál americko-mexický hranice přišel totálně nevyužit. A jediný, co mě chytlo za srdce, je nostalgická montáž z finálních titulků. Laťka z minule nešla být výš, jako velefanda série známkuji za slabý průměr a bohužel (!!) FAIL. (2023 druhá projekce, dojem lepší a zvyšuji na 3*) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kde začít při hodnocení jednoho z nejzbytečnějších filmů poslední doby, který nikdy nemohl fanoušky série potěšit. Pokud jsme si mysleli, že se Rambo v roce 2008 krásně rozloučil u arizonského ranče, měli jsme prostě smůlu. Stallone přestal být soudný a ví moc dobře, že jediné dvě jeho postavy, které diváky zajímají jsou Rocky a Rambo. Takže nám servíruje starého dědu, který by měl hodně rychle vyhledat psychiatra, protože vykopal kolem domu síť tunelů, ve kterých plánoval dělat bůhvíco. Ani mě tolik netrápila nudnější půlhodinka, jako spíše fakt, že se z Ramba stal Kevin, který je Sám doma cinknutý navrch Jingsawem. Dlouhodobě mě mrzí přístup Hollywoodu, k mým oblíbeným sériím. Takto divák v podstatě musí ignorovat Smrtonosnou past 5, Predátor dostal minule taky solidně naloženo, Terminátor 5 jakbysmet. Není lepší podobně jako u Jamese Bonda prostě jednou za čas vyměnit herecké osazenstvo a pokračovat v novém dobrodružství dál? Člověk se pomalu začíná obávat, jestli se Rambo za dalších 5 let skutečně ještě jednou nezvedne ze své verandy a nevyrazí na svou další krvavou pouť, protože rodinu sice nemá, ale chuť zabíjet lidi tam pořád kdesi ještě zůstala. 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek zvláštnym záverečným titulkom (o ktorých neviem, čo si mám myslieť) a nepotrestaniu niektorých záporných postáv (narátal som minimálne tri!) hlásim spokojnosť. Ale na štvrtú hviezdu to fakt nie je, hoci za (avšak predsa len značne uponáhľané, miestami som sa až divil, aké zbytočne bleskové tempo nasadili, vyzeralo to, že sa celkom fajnovo strihalo) masakrálne finále mám chuť dať aj tú. Pri rozpočte 50 miliónov sa celosvetová tržba 91 nedá chápať ako nejaké obrovské víťazstvo, ale nie je to ani čistá katastrofa, skôr nenápadný dôkaz, že publikum má postavu proste rado a rado ju finančnou injekciou podporí i v slabších príbehoch. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, pretože je to vlastne western o starom pištoľníkovi, ktorý ide zachrániť dievča z rúk mexických banditov a keď sa mu potom prídu pomstiť na jeho arizonský ranč, rozstrieľa ich na kašu. Priamočiare? Veru áno. Málo akcie? Nuž hej, ale tak sa klasické kovbojky vyvíjali. Hodinu v bare hustne dym a keď situácia patrične vygraduje, ide sa na vec. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Divácky nenáročné snímky, které cílí zejména na milovníky sladkého popkornu, logicky nemohou hororového experta jakkoliv oslovit, avšak každý máme nějaké to své guilty pleasure. Loučení s ikonickým zabijákem bohužel vyústilo v pouhé guilty, jelikož ostříhaný John Rambo zde připomíná kultovního hrdinu asi jen svým jménem. Vzhled patří k důležitému rysu postavy a každá výraznější změna může mít fatální dopady na vyznění celého filmu. Byla by například Samara Morgan děsivá i bez svých dlouhých vlasů spuštěných do tváře? Pochopitelně nikoliv. Koneckonců již biblický Samson nám ukazuje, že vlasy jsou ukazatelem životní síly, a tak není divu, že charismatického Johna Ramba nahradil jakýsi nevitální dědula, který na nás po celých sto minut tupě zírá prostřednictvím neměnného výrazu á la Kristen Stewart. Tvůrci si evidentně nebyli jisti, zda za těchto okolností vůbec dokážeme hlavní postavu správně identifikovat, a tak nám v průběhu snímku pro jistotu ukážou i její občanský průkaz. Rambo: Last Blood nabízí klišoidní zápletku, dle očekávání předvídatelnou snad již už od úvodních titulků, kdy zároveň upevňuje stereotypní představy o Mexičanech, kteří jsou zde téměř do jednoho vyobrazeni jako bohapustí násilníci. Většinu času jsem se nudil a nic na tom nezměnilo ani bezzubé finále, které bylo točeno vyloženě na efekt. Nemám tedy jinou možnost, než snímek ohodnotit odpadem. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Film sa natáčal od 2. 10. 2018 do 4. 12. 2018. Natáčalo sa na Kanárskych ostrovoch, v meste Santa Cruz de Tenerife a taktiež aj v Bulharsku a Španielsku. (sissi18)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama