Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak rozprávkovo bezzubo podaný príbeh o rasizme, ktorý stále prevláda v USA medzi bielymi a čiernymi. Našťastie je hlavná hrdinka sympatická a jej príbeh je dostatočne zaujímavý. Téma sa bohužiaľ neomrzí, lebo je stále aktuálna. Film síce obsahuje pár napínavých chvíľ, ale väčšinou to pôsobí bezzubo a tak nejak od začiatku cítite, že po úvodnej nešťastnej udalosti sa to všetko dokonale vyrieši. Dokonca aj ghetto je po vizuálnej stránke natočené sexy v teplých farbách jak nejaký akčniak od Michaela Baya. Obsadenie jednej z hrozieb - miestneho gangstera bolo tiež nešťastné. Dobrák od kosti Anthony Mackie proste ani na chvíľu strach nenaháňa. A poslednú výčitku mám k stopáži, ktorá je zbytočne prestrelená a miestami sa film tiahne. Skrátenie o 30 minút by filmu prospelo. Napriek tomu všetkému to za pozretie stojí. Pôsobí to ako jeden z tých lepších Hallmarkovo neškodných filmov o rasizme. 7/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento film přinesl přesně to, co jsem rozhodně nechtěl, ale zároveň co jsem bohužel očekával, tedy naprosto neobjektivní pohled na jeden osudový čin, na který je zde ovšem pohlíženo pouze očima ,,nevinné, pořádkumilovné a mírumilovné komunity afroameričanů,, , jenž ,,pouze,, hájí své práva. Ne, rozhodně nejsem rasista, ale vzhledem k všeobecně známým okolnostem, panujících právě v USA, by si měl každý soudný člověk uvědomit, jaký na druhou stranu mají postoj právě afroameričané k americkým zákonům a pravidlům, takže mi vážně nebylo po chuti sledovat dvě hodiny nekompromisního a bezpáteřního odsuzování těch milých, hodných, uvědomělých, beztrestných černoušků tou skrz naskrz prohnilou ,,bílou rasistickou havětí,,! Jako sorry, ale i v tom samotném filmu ta otázka padne, Měl se nechat ten polda tedy radši zastřelit? No dost filozofování, jen prostě vyjadřuji svůj názor na dění v tomto snímku, že zdaleka nic není tak černobíle, jak se zde snaží tento film podat a jenž naprosto nemístně stojí jen na jedné straně, se svou neotřesitelnou pravdou. Každopádně, pokud bych měl hodnotit The Hate U Give čistě jako film, bez kontroverzního náhledu na jeho obsah, tak mé dojmy se pohybují někde na hranici lepší průměrnosti, dramatické i emoční scény poměrně fungovaly, atmosféra prostředí byla vystižena asi též vhodně, herecky pak tomu nelze vyčíst vůbec nic, co mi naopak chybělo, byl svižnější spád, více vypjatějších scén a ten přeslazený závěr si mohli tvůrci fakt odpustit, nehodil se. Odsuzuji jakékoliv násilí, jsem zastánce hesla Všichni jsme si rovni, a nikdy by mě ani nenapadlo mít jakékoliv rasistické myšlenky, ale přesvědčovat mě tak tvrdošíjně o své pravdě způsobem, jakým to bylo zpracováno právě v tomto snímku, tak s tím souhlasit také nemohu. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Trailer působil hrozně kýčovitě a na film jsem se nijk netěšila. Ale ono to bylo docela dobré. Hlavní herečka sympatická, příběh uvěřitelný se zajímavými myšlenkami. Všichni herci byli super, dobrá hudba a dost napětí. Trailer vykresluje příběh špatně. Film není primárně o smrti mladíka, ale o žití v černošském ghetu. Ke konci už se to dost táhlo, filmu by prospěla o 20 minut kratší stopáž. 4* ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Dávám bůra. Protože problematika černochů v USA jde mimo mne. Myslim i mimo celou Evropu. Tady ten film málokdo z nás pochopí. Už jenom v první části filmu školení rodičů o tom, kde mít ruce, když vás bude kontrolovat policie. A kontrast tomu všemu je ten náš "čecháček" pablb Majkjepán. (pozor, vím jak se to píše) ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)
  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)
  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)

Reklama

Reklama