Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takový standartní americký romanticko-válečný film. A to myslím v dobrém. Sympatický je mi tím, že se mu povedlo vyhnout se všem typickým kýčovitostem, které podobné filmy provází, na druhou stanu práběh kapitána Corelliho také ničím výrazně nevyčnívá. A oba hlavní představitelé byli nevhodně zvoleni a tu lásku jim ani na chvíli neuvěříte. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Předloha tohoto filmu je úchvatný román plný svérázných hrdinů, humoru, válečné krutosti, romantiky. Nechápu proč této knihy filmaři nevyužili naplno. Mohl to být opravdu trhák (v nejlepším slova smyslu), u kterého by se brečelo, smálo, nadávalo, snilo, . . . Takhle je to jen jakýsi výtah. Chybí mi tu plno mých oblíbených pasáží z knížky - třeba sběr hlemýžďů nebo některé scény z války. Taky Psipsinu jsem postrádala. Hvězdné obsazení filmu prostě někdy nestačí. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Moře, slunce, pláže, olivovníky ..... film je pastvou pro oči, to ano. Ale jinak: okupant Cage je tak kladný, až to bolí, přesto (nebo proto?) mezi ním a Penelopou žádné velké jiskry nelétají, zato John Hurt v roli otce je hodně přesvědčivý. John Madden se umanul jen na mileneckou dvojici a je to škoda, protože kniha nabízí tolik dalších "větví a větviček", z kterých vyčnívá především mentalita Řeků - jednou tančí, zpívají a milují, jindy se navzájem týrají a vraždí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu mi připadalo, že z toho chtěl John Madden udělat oscarové umělecké veledílo. Nádherné exteriéry, příjemná atmosféra a zručná kamera udrží diváka v pozoru. Pro Penélope Cruz byla tohle role šitá na triko. Ta urputná snaha však byla zbytečná. Mandolína nemá charakteristiky, ani parametry dramaturgicky vyzrálého velkofilmu a utápí se v průměru. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v další romantický film, kterej by mě vzal za srdce a trošku mi ho zase jednou rozhýbal, když už to nejde v reálu, jenže se tak bohužel nestalo. Film měl na mnohem víc. Jenže mezi dvojicí to nejiskří. Prakticky jednoho dne si začnou vzájemně vyznávat nehynoucí lásku a já prostě nevím proč. Dramatické scény jsou předvídatelné, herci neměli pořádně co hrát. I ta jedna postava venkovského doktora v podání Johna Hurta nestojí za moc, protože kdykoliv promluví, pronáší pouze nějaká velevážená moudra. Tenhle film je po romantické stránce horší, než mnohá díla Danielle Steele (a tím její některá díla vůbec nechci hanit). Prostředí je hezké, ale nijak moc ho nevyužili. Režisér se prostě až moc soustředí na naprosto zbytečný a nezajímavý milenecký pár a žádná z postaviček okolo, které by při bližším pohledu mohly být zajímavé, tak nemá šanci vyniknout. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Nicolas Cage a Penelope Cruz spolu při natáčení prožili románek, který údajně vedl k rozhovoru s jeho tehdejší manželkou Patricií Arquette. (Edgerton)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama