Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový režisér Harry Dawes (Humphrey Bogart) už zažil úspěšnější časy. Nyní musí spolupracovat s arogantním milionářem Kirkem Edwardsem (Warren Stevens) a jeho tiskovým agentem Oscarem Muldoonem (Edmond O'Brien), pokud chce ještě natočit alespoň jeden film. Tato trojice odcestovala do Madridu, kde chce udělat zkoušku s atraktivní tanečnicí Marií Vargas (Ava Gardner). Maria neskrývá to, jak jí jsou Edwards a jeho upocený agent nesympatičtí; pouze Harry získá její důvěru a dokáže ji přemluvit ke smlouvě. Z neznámé tanečnice se pak po úspěchu jejího prvního filmu stane světoznámá star Maria d'Amata.. (Pohrobek)

(více)

Recenze (28)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Bosonohá kontesa pojednáva o vzostupe filmovej hviezdy, film J.L.Manckiewicza sa drží emocionálne pomerne dosť na zemi. Nečaká nás žiaden pátos, žiadne preexponované emocionálne výlevy, takže ho jední môžu považovať za chladnejší, aký by mal byť a druhí, ako napríklad ja, ocenia jeho dramatickú stavbu a nespornú inteligenciu. Samozrejme ústredná bosonohá komtesa a jej predstaviteľka Ava Gardner je "klasicky" krásna. To znamená, že je krásna aj preto, že je inteligentná. Bogart v jednej zo svojich najzaujímavejších a najnetypickejších rolí. Doporučujem komentár v knihe 1001 filmov, ktoré musíte vidieť. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Tomuto hodnoteniu sa vyhýbam ako čert svätenej vody, pretože len veľmi málo filmov je natoľko zlých, aby sa v nich nenašlo nič dobré. Tu som skutočne našiel len málo dobrého. Úvod je pomerne pozerateľný a vlastne aj baví. Potom to už ide dole z kopca a to tak nezadržateľne, že aj posledná minúta filmu je neznesiteľne nudná. Už dávno som sa takto pri filme nenudil... ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi osudový film, který se k mému milému překvapení vyvíjel celou dobu jinak, než jsem podle obvyklých klišé čekala. Dlouho jsem si kladla otázku, jestli by Maria byla šťastnější, kdyby zůstala v Madridu a ještě stále to nevím. K nepopiratelným kladům filmu patří, že z Humphreyho Bogarta to charisma přímo sálá a Avu Gardner jsem nikdy neviděla krásnější. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá dvojice Humphrey Bogart a Ava Gardner. Ale celý ten film byl skoro až pitomě naivní. To neustálé toužení popelky po princi... Sakra, tak se seber a někam vypadni! To jsem si často říkal. A co si jako předstvoval ten stupidní hrabě? Fakt idiot, který zasloužil kulku, což měl Humphrey udělat. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tento film si to vážně kazí jen a pouze dlouhou stopáží, protože se tam toho za ty dvě hodiny stane pramálo (chudá dívka ke štěstí.. no, spíš k penězům přijde a pak umře - nespoiluju, dozvíme se to hned na začátku), ale o to víc musíme snášet zbytečných dialogů. Dobrá polovina je jen plevel, což zamrzí o to víc, že ta druhá polovina je moc fajn. Jsou tam celkem trefné postřehy jak o Hollywoodu, tak o šlechtě a celkově. Navíc Bogart a Gardnerová rozbalili své charisma naplno. Škoda, že to nemá tak o 40 minut méně. Ono by to šlo. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Pro tento film se také Ava Gardnerová naučila flamenco, ve kterém našla postupně velké zalíbení - dokázala protančit celé noci. (džanik)
  • Místo Avy Gardner se ve filmu měla původně objevit velká hvězda čtyřicátých let Rita Hayworth, o níž film pojednává. Herečka byla však v té době ve sporu s hollywoodskými produkcemi, proto v polovině padesátých let většinu filmů odmítala, což je případ i tohoto snímku. (lucascus)

Reklama

Reklama