Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový režisér Harry Dawes (Humphrey Bogart) už zažil úspěšnější časy. Nyní musí spolupracovat s arogantním milionářem Kirkem Edwardsem (Warren Stevens) a jeho tiskovým agentem Oscarem Muldoonem (Edmond O'Brien), pokud chce ještě natočit alespoň jeden film. Tato trojice odcestovala do Madridu, kde chce udělat zkoušku s atraktivní tanečnicí Marií Vargas (Ava Gardner). Maria neskrývá to, jak jí jsou Edwards a jeho upocený agent nesympatičtí; pouze Harry získá její důvěru a dokáže ji přemluvit ke smlouvě. Z neznámé tanečnice se pak po úspěchu jejího prvního filmu stane světoznámá star Maria d'Amata.. (Pohrobek)

(více)

Recenze (28)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tento film si to vážně kazí jen a pouze dlouhou stopáží, protože se tam toho za ty dvě hodiny stane pramálo (chudá dívka ke štěstí.. no, spíš k penězům přijde a pak umře - nespoiluju, dozvíme se to hned na začátku), ale o to víc musíme snášet zbytečných dialogů. Dobrá polovina je jen plevel, což zamrzí o to víc, že ta druhá polovina je moc fajn. Jsou tam celkem trefné postřehy jak o Hollywoodu, tak o šlechtě a celkově. Navíc Bogart a Gardnerová rozbalili své charisma naplno. Škoda, že to nemá tak o 40 minut méně. Ono by to šlo. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Tomuto hodnoteniu sa vyhýbam ako čert svätenej vody, pretože len veľmi málo filmov je natoľko zlých, aby sa v nich nenašlo nič dobré. Tu som skutočne našiel len málo dobrého. Úvod je pomerne pozerateľný a vlastne aj baví. Potom to už ide dole z kopca a to tak nezadržateľne, že aj posledná minúta filmu je neznesiteľne nudná. Už dávno som sa takto pri filme nenudil... ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Citizen Kane mi pripadal ako príbeh o nesympatickom a možno trochu málo zaujímavom (v tom romantickom filmovom ponímaní) hrdinovi. Toto bol pre zmenu príbeh o veľmi sympatickej ale nevýraznej hrdinke (ktorá mala IBA to romantické filmové čaro). Občas som mal pocit, že natoľko nevýraznej, až nie je hodna filmového spracovania. Čiže to k čomu smerujem je slabá zápletka. Možno je chyba práve v tom spracovaní. ONA bola herečka, tak ju však nezobrazovali. ON bol jej režisér a scenárista, to o sebe ale len tvrdil. ONI mali nadštandardný vzťah, to nám bolo tiež iba povedané. Nemali sme možnosť vidieť ako sa to vyvíjalo. No v scenári pre rozprávača bolo zahrnutých množstvo pekných myšlienok, ktoré sa možno snažili zakryť skutočnosť, že bez toho by nám film nemal moc čo ponúknuť. Rovnakú funkciu zastával asi aj spôsob natočenia, kedy sa nám na začiatku predostrel koniec a potom sa k nemu smerovalo. Táto metóda bola už ale klišé možno aj vtedy. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

I přes nekonečný půvab Avy Gardner a nepopiratelné charisma Humphreyho Bogarta mě tento snímek nedokázal vtáhnout do děje a vytvořit si hlubší vztah ani k jedné ze zúčastněných postav. Zkrátka od režiséra Mankiewitczova formátu bych očekával propracovanější film. Proto je mi trochu záhadou, proč je zrovna tento snímek zařazen mezi 1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Bosonohá kontesa pojednáva o vzostupe filmovej hviezdy, film J.L.Manckiewicza sa drží emocionálne pomerne dosť na zemi. Nečaká nás žiaden pátos, žiadne preexponované emocionálne výlevy, takže ho jední môžu považovať za chladnejší, aký by mal byť a druhí, ako napríklad ja, ocenia jeho dramatickú stavbu a nespornú inteligenciu. Samozrejme ústredná bosonohá komtesa a jej predstaviteľka Ava Gardner je "klasicky" krásna. To znamená, že je krásna aj preto, že je inteligentná. Bogart v jednej zo svojich najzaujímavejších a najnetypickejších rolí. Doporučujem komentár v knihe 1001 filmov, ktoré musíte vidieť. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Pro tento film se také Ava Gardnerová naučila flamenco, ve kterém našla postupně velké zalíbení - dokázala protančit celé noci. (džanik)
  • Film údajně odráží skutečný zvyk Avy Gardnerové chodit naboso (pocházela z jižanské farmy). (džanik)

Reklama

Reklama