Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathan Detroit (Frank Sinatra) již dlouho organizuje ilegální setkání hráčů hazardních her. Čtrnáct let slibuje své milé Adelaide (Vivian Blaine), že toho zanechá a konečně se s ní ožení. Tentokrát ale nutně potřebuje 1000 dolarů, aby byla další hra vůbec zabezpečena, tak se vsadí s protřelým hráčem Sky Mastersonem (Marlon Brando), že nedokáže dostat na večeři do Havany dívku, na kterou ukáže. Sky sázku uzavře a Nathan mu vybere Sarah Brown (Jean Simmons), která má v hlavě pouze boj proti alkoholu a hráčství... (Pohrobek)

(více)

Recenze (19)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predstaviť si Marlona Branda v muzikály, mi bolo doteraz ťažké. A musím zhodnotiť, že to možno nebola až tak zlá voľba. Teda aspoň pokiaľ nezačal zamilovane spievať. Ináč ide o klasicky vystavaný muzikál s premrštenou minutážou, gýčovitou výpravou a kostýmami a občas infantilnými tanečnými sekvenciami. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusný klasický muzikál, který nestaví ani tak na příběhu, jako na stylizaci postav - Marlon Brando jako frajer, který se spíše nechtěně zamiluje do příliš slušné dívky; Frank Sinatra coby sympatický nespolehlivý organizátor nelegálních her, který své milé již čtrnáct let slibuje manželství a to, že zanechá svého nekalého zaměstnání; a Jean Simmons jako vzorná dívka, věnující se pouze bohulibým činnostem, která podlehne Brandovu šarmu. Brando hraje naprosto regulérně a přirozeně, jako by se ani nejednalo o jasnou žánrovou záležitost. Co se týče pěveckých vystoupení: nejvyšší kvality jsou pochopitelně ta Sinatrova, pěkně zpívá i Jean Simmons, Brando boduje především příjemně civilním projevem. Dalším velkým plus filmu je obdivuhodná choreografie těch uličních i kabaretních scén, celková krásně barevná stylizace a vtipné a svižné písničky. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Brando v tomto muzikálu ukazuje svoji lidskou tvář. Jeho tvář je nabyta emocemi, a když k tomu ještě začne zpívat... Hudba je v tomto filmu skvělá. Jediný důvod proč srážím jednu hvězdu, je ten, že muzikál je sice můj oblíbený žánr, ale naživo a ne v televizi. A taky mám drobné nedostatky v angličtině a jelikož jsem viděl film v původním znění, tak mi možná unikly nějaké detaily, které by z tohoto filmu dělali film pětihvězdičkový. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej a moc milej zfilmovanej Broadwayskej muzikál s moc fajn Jean Simmons, která místy připomíná snad i Audrey Hepburn, s úžasným Frankem Sinatrou a se snad ještě lepším Marlonem Brandem. 150 poměrně rychlých minut, do kterých se kromě řešení vnitřních záležitostí dvou párů, problémů s hazardem a napravováním hříšníků vejde i několik velmi povedených tanečních a pěveckých čísel, ve kterých zcela nepřekvapivě září především Frank Sinatra. A to muzikály úplně nemusím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Haha. Marlon Brando v komediální muzikálu. To mě opravdu pobavilo. A nejspíš tam bude zpívat, že jo? Nebyl jsem schopen si toho herce dát do nějaké takové role, a tak jsem jen dvě hodiny a půl čuměl, jak geniální je i v téhle roli. A ano, zpívá, tancuje. Pro mě neuvěřitelný zážitek, nemluvě o tom, že snímek je skvěle zvládnut choreograficky i výpravou. A navíc je to taková pěkná naivní romance, která funguje. No jo, vyrazilo mi to dech. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Jedného dňa prišla do filmového štúdia slávna hollywoodska hviezda Ava Gardner, vtedy manželka Franka Sinatru (Nathan Detroit). Herečka vošla do šatne Marlona Branda (Sky Masterson)a ten odtiaľ vyšiel po niekoľkých hodinách s veľmi pochybným úsmevom. O pár dní nato ho na parkovisku zastavili  páni z boxerskými nosmi a navrhli mu malý výlet autom. Vypočul si od nich, že keby sa stalo ešte raz, že sa Ava Gardner objaví v jeho šatni, bude ho čakať nemilé prekvapenie – kastrácia. Od tejto chvíle Brando prestal akokoľvek komunikovať so Sinatrom, lebo pochopil, že má priateľov medzi mafiou. Sinatra sa o tomto incidente nikdy nezmienil. Po skončení nakrúcania muzikálu Marlon Brando povedal, že to bolo posledný raz, čo hral spolu so Sinatrom a svoje slovo aj dodržal. (Raccoon.city)
  • Marlon Brando měl velký problém v nahrávacím studiu nazpívat svou část textu. Zvukaři museli nakonec všechny krátné části a pokusy sestříhat k sobě tak, aby to vypadalo, jakoby zazpíval všechno v kuse. (Mol)
  • Frank Sinatra si při natáčení s Marlonem Brandem příliš nesedl. Brandova role se mu zamlouvala víc a na svém místě by raději viděl Genea Kellyho. Brandovi říkal "Mr. Mumbles", čímž narážel na poněkud huhlavý způsob Brandova vyjadřování. (Oblivion)

Související novinky

Tatum a Gordon-Levitt vs. Sinatra a Brando?

Tatum a Gordon-Levitt vs. Sinatra a Brando?

28.04.2013

Studio 20th Century Fox se už několik let pokouší natočit novou verzi klasického muzikálu Guys and Dolls (u nás jako Frajeři a saze) z roku 1955. Po dlouhých jednáních se konečně podařilo zajistit… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Reklama

Reklama