Reklama

Reklama

Clara

  • Kanada Clara
Trailer

Obsahy(1)

Isaac Bruno (Patrick J. Adams) je astronom, který je zcela pohlcen hledáním důkazu o existenci života ve vesmíru. Jakmile tato posedlost začne ohrožovat jeho kariéru, Isaac nedbá na rady přátel, aby si dal život zase do pořádku, a místo toho se noří ještě hlouběji do svého výzkumu – částečně i proto, aby unikl tragédii z minulosti. Když potká umělkyni jménem Clara (Troian Bellisariová), která sdílí jeho fascinaci vesmírem a má skvělé oko na odhalování důkazů, oba uzavřou nesourodé spojenectví a společnými silami se začnou prokousávat hromadou nově získaných hvězdných dat v naději, že se jim podaří učinit monumentální objev. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradičná romantika, to uznávam, len ten záver mi prišiel dosť presladený. A vlastne som ani nepochopil, že čo tým chcel autor povedať. Akože mu poslala správu zo záhrobia či čo? No neviem, okrem lepšieho dramatického náboja, reálneho vyobrazenia rodiaceho sa vzťahu som čakal niečo v závere zmysluplnejšie, a nie takýto cukrík bez chuti a bez zápachu. Na druhú stranu, niektoré myšlienky neboli zlé. Slabší priemer. 55/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Prakticky jediný problém, co s tímto filmem mám, je fakt, že svým stylem a dějovou premisou velmi připomíná o čtyři roky starší Výchozí bod. Opravdu velmi. Jako by do stejné dějové kostry bylo jen dosazeno jiné téma a postavy. Jinak je Clara v principu příjemný a nekonfliktní zádumčivý snímek, na nějž se dobře kouká a jenž je po technické stránce bez chyb. Předpokládám, že nadšené publikum si najde snadno. [Sitges 2018] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Len pre hard-core fanúšikov vedy. Nejde primárne o romantický film, aspoň podľa mňa, ale v centre pozornosti je snaha o istý veľmi dôležitý vedecký objav, ktorým si chce jeden mladý múdry chlapík kompenzovať veľkú životnú stratu. Do toho mu zasiahne jedna žena, do ktorej sa mimoľne pochopiteľne zaľúbi, ale dej sa snaží skôr klásť filozofické otázky než rozohrávať ich vznikajúci cit. Ten má taktiež slúžiť len pre ďalšie filozofovanie. Pre mnohých tak môže ísť o snímku myšlienkovo stojacu na vode, pretože subjektivita dostáva prednosť pred objektivitou, zmysel a logiku v prepojení tém a motívov ale, ak chcete, vo filme nájdete. A čaká vás osvetleneie toho, ako sa hľadajú exoplanéty a vidno, že scenárista a režisér si dal na prieskume pre písanie skutočne záležať. No a keď sa tu porovnáva s I, Origins, tak Clara mi pripadala omnoho doťaženejšia. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Clara by se dala přirovnat k civilním sci-fi filmům Another Earth a I, Origins od Mikea Cahilla. V mnoha aspektech si jsou tyto filmy blízké, akorát s tím rozdílem, že Clara využívá sci-fi elementy pouze minimálně a spíše se zaměřuje na emocionální rovinu, díky čemuž je především romantickým dramatem, které místy možná až moc tlačí na pilu. První půlka mě bavila o poznání víc, v té druhé už to malinko ztratilo náboj a následné finále na mě nemělo kýžený efekt. Tak dobré jako výše zmíněné filmy Mikea Cahilla to tedy není, ale za vidění to určitě stojí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne filozofický film, ktorý ja môžem. Východiskový bod, ktorému sa trochu podobá bol v tomto smere tutovkou a mal aj lepších hercov, to je jasné. Ale svojim zameraním tento film, hoci kanadskej produkcie, stačil priniesť nejakú myšlienku. Veda vs viera, argumenty z oboch strán a nenásilným spôsobom. Prvá hodinka je výborná, ale finiš je slabší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to čistých 5 hvězd a v průběhu sledování filmu to lítalo mezi 3-4 hvězdičkami, ale tenhle film je promyšlený do detailu, a to mám rád, navíc strašně pozitivní. Zpracovává v podstatě stejné téma jako Fontána (nebo vzdáleně podobně dokonce, nezabijte mne, Akce Bororo), ale se zaměřením na ten věčný rozpor vědy, resp. poznání, a víry (resp. něčeho nesdělitelného). K té poslední závorce - ve filmu je dokonalá scéna, kdy ona ho poprvé políbí, zeptá se ho na pocity, a pak mu řekne: „Dokaž je!“ A o tom je celý film. V podstatě by se dalo říct, že je víc duchovní, než většina křesťanských či rádoby křesťanských filmů, a tím bych jaksi komentář skončil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filozofické science-fiction, je dosť rozporuplný žáner. 2001 : VESMÍRNA ODYSEA, či ARRIVAL sú uznávané filmové diela, komerčne úspešné, ale pre konzumentov nuda ako hrom. Podobne je to aj pri tejto Klárke, pričom tu badať niektoré styčné body s druhým menovaným snímkom. Ako v melancholickej atmosfére, tak v príbehu postavy, ktorá stratila význam života. Je to príjemný, ale zároveň aj dramaticky hutný film a je o trošku inom Blízkom Stretnutí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice se to místy (hlavně uprostřed) táhne jak sopel z nosu, ale jinak se mi to docela líbilo. Stylem to opravdu připomíná filmy Mikea Cahilla, hlavně I Origins (které se mě osobně moc nelíbilo), jenže Clara o dost víc filozofuje. Příběh to mělo zajímavý, celkem se mi i líbil, byť zvraty se dají celkem rychle odhadnout, hlavní hrdina není žádný velký klaďas, ale ani není žádný záporák a tak jeho role působí uvěřitelně a kdyby se ten děj vyvíjel svižněji, byl bych o něco spokojenější. V určité chvíli se ten děj totiž úplně zasekne a celé je to o tom, jak si ti dva (ne)rozumí. Naštěstí to pak půl hodinu před koncem zase nabere grády a konec se mi moc líbil, sice je teda trochu přetažený za vlasy, ale je pěkný. A přeslazený mi nepřišel, když to srovnám třeba s I Origins... Něco do sebe to má, ale taky to má mnoho chyb, za zhlédnutí to ale stojí. EDIT: Časem zvedám na 4*. ten film si to zaslouží. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Romantické, lehce mysteriózní sci-fi, které se tváří, jako realita a tím diváka naprosto kouzelně doběhne. Patrick J. Adams mě zaujal už kdysi v jedné romantické vánoční komedii a sázka na něj se vyplatila. Troian Bellisariová byla přesvědčivá a zvládl jsem i to, jak příliš připomínala Cher, ale je to jen osobní pocit. Přidal jsem protekčně hvězdičku za ty úžasné snímky vesmíru, které film okořenily a navodily tu mysteriózní atmosféru, ve které čekáte, když už už se dozvíte více. Žádné komiksové a supermanské triky, žádné kopance a vulgarity. Konečně někdo také točí jiné filmy, než podbízivé a duševně laciné. ()

alien105 

všechny recenze uživatele

Celkem pekna oddechovka, necekal jsem nic a dostal jsem pekny romanticko astronomicky scifi film, ktery vybocuje ze zabenuteho klise. Protoze jsem astronom ma pro me jeste vetsi hodnotu vse jsem pochopil a vedel jsem o cem se mluvi. Vyusteni filmu bylo prekvapujici a velice podarene. :D ()

marganka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila jako nedělní odpolední pohodovku. Příliš od něj nečekáte ani na druhou stranu neurazí. Když si budete chtít pustit film, u kterýho nemusíte moc přemýšlet, tak tento by byl pro Vás dobrou volbou. Zase na druhou stranu oceňuji zajímavý námět, který Vás udrží u obrazovky až do konce filmu. ()

Reklama

Reklama