Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Několikrát to má fakt zajímavě nakročeno: láska zlomí kletbu, ale musí být lesbická, láska nefunguje, hrubý násilí funguje, atd. ale pak se to stočí k milionkrát viděnýmu standardu. Aspoň, že na závěr si vědec fofrem smolí odbornou studii, aby mu to někdo z cechu náhodou neukrad, to bylo velmi dobře odpozorovaný. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jelikož se díky zkušenostem z posledních let novodobým českým i slovenským filmům obloukem vyhýbám, bylo pro mě obrovským překvapením, ohodnotit takto lichotivě právě pohádku, na něž se také dívám jen sporadicky. Tento film je osvěžující pohádkou s motivem časové smyčky a kvalitou bych ji přirovnal skoro až k některým českým klasikám. Kvalita, tedy až na ty chabé herecké výkony. A to hlavně protože jsem z podobně zaměřených filmů nadšený jen málokdy. Jednalo se o velice zábavné a milé fantasy, celé to dávalo dost dobrý smysl a hrálo zde mnoho sympatických postav jako například Eliška Křenková, což byl asi nejlepší a nejzajímavější herec celého filmu. Jediné co bych vytknul byly slabší herecké výkony trapných seriálových herců jako například prince a na mém hodnocení se to podepsalo ztrátou jendé hvězdy. Finální souboj mě už jen utvrdil v mém pozitivním názoru a určitě se nebráním toto dílo v budoucnu pustit znovu. 79% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol veľmi zvedavý, ako je možné, že moderná rozprávka má nad 80%. A nakoniec som prišiel na to, že čiastočne aj právom. Zakomponovanie časovej slučky, vtipnosť deja, atraktívne a sympatické postavy. To všetko dali tušiť zaujímavý dej. Len smerom ku koncu mi to už prišlo také príliš hrané na efekt, začalo sa tlačiť do fantasy, najmä po objavení sa zlej čarodejnice. Podľa mňa v tomto bola zbytočnosť, stačilo to uhrať našim domácim tradičným spôsobom, nemusíme do toho nátlakovo vkladať západnú fantazijnosť, tá nám zjavne nejde. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oh, tak tohle bylo nečekané. Velmi nečekané. A velmi dobré! Kéž by někdo zfilmoval moje knihy. Nechcete prosím zfilmovat mooje knihy? Protože poprvé mám naději, že by to šlo. I v českých zemích. Tak především je to pohádka..nebo spíš fantasy, které se nepitvoří. Žádní uřvaní, hloupí a debilní účastníci karikaturního představení. Zadruhé - vynikající kostýmy, lokace a kupodivu i efekty. Zatřetí. V zásadě předvídatelný příběh, který ale umí překvapit! A tam, kde je očividný vývoj, tak funguje skvěle a uspokojivě. Za čtvrté. Vynikající, ale skutečně vynikající záporačka! Paní čarodějnice je důstojná, tajemná, krásná, budí respek a je uvěřitelná. Jaká slast pro mou duši proti všem těm uřvaným komickým karikaturám. A na závěr je vynikající i herecké obsazení. A pak ta hudba!!! Ach ta hudba. tomhule mohli dát špatné hodnocení jen nějací ubozí "znalci", protože na české poměry je to nevídaná špica. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Když Archivald (Roman Zach) hledá v knize informace o Oživlých skalách, otevře ji přesně na straně s obrazem tesaných úst. Následně otočí jednu stranu, ale jakmile přistoupí princezna Elena (Natalia Germáni), kniha je otevřená opět na straně s vyobrazením tesaných úst. (Jarek572)
  • Kvůli epidemii koronaviru se odložila premiéra pohádky do kin, která byl plánovaná na 19. března 2020. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Runy, které jsou v pohádce použity, vycházejí ze skutečného runového písma, avšak pro potřeby pohádky byl jejich skutečný tvar a význam upraven. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama