Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka podá výpověď, aby mohla ve Střední Americe vyjednat obchod se zbraněmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Ďalšia naliehavá kvantita od N. Skôr by sa už mali konečne zabrzdiť a začať točiť kvalitné filmy a seriály. S týmito streamovacími kanálmi končím lebo sa neoplatí si predplatiť niečo, čo poslednú dobu točí ako na bežiacom páse aby predbehli konkurenciu. No a k k tomuto snímku... Strata času lebo hlúpe dialogové okienko prevyšuje nad inteligenciou. Zaspal som od nudy 3x a vôbec som po prebudení nemal nutkanie to vrátiť tam, čo som prespal. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené drama, ovšem neskutečně mizerně natočené. Silně průměrný děj, absolutně bez atmosféry a zvratů, působí velmi zmatečně a místy ani moc nedává smysl. Film jako takový nemá žádný spád, je jedna velká nuda, kterou bohužel nezachrání ani již zmíněné slibné herecké obsazení. Herci, díky nemožnému scénáři, podávají zcela průměrné výkony a vůbec nemají čím zaujmout. Tohle je od Netflixu opravdu velký přešlap a další zbytečné, mizerně natočené krimi-drama. 0/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Její tatík byl vždycky poděs, dcerka měla smysl pro dobrodružství a coby novinářka s morálními hodnotami procestovala na počátku 80. let minulého století mnoho nebezpečných míst Střední Ameriky. Přinášela zprávy ze Salvadoru, Kostariky, Hondurasu nebo Nikaraguy, chudých států, mezi kterými často panovalo značné napětí. S filmem a jeho napětím je to podstatně slabší. A naneštěstí se bude nakonec hlavně mluvit než střílet. Reportérka tak nějak musí po matčině smrti a otcových zdravotních trablech převzít jeho kšefty. A začne fušovat do prodeje samopalů a nášlapných min. A řešit řadu dalších „potíží“. Motivace postav šla mimo mě, celé se to tvářilo zatraceně naléhavě a sofistikovaně, dialogy uspávaly a režisérka Dee Rees vlastně už minule (Mudbound) naznačovala něco ve stylu „točíme důležité téma, dejte nám ceny.“ Mnohé scény bych zhutnil, jiné úplně vynechal. Na emoce zapomeňte. Místy jsem se nechytal. Anne Hathaway se snaží. Asi jako jediná. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

To poslední, co (bych) chtěl, je tohle vidět znova. Fakt ne. Už to tady napsali, popsali a rozebrali mnozí přede mnou. Takže stručně. Je to sračka. Nemá to valný smysl. Já mám Anne Hathaway celkem rád, ale tady mě nějak moc ani ona nebrala. V podstatě jsem to celé nějak nechápal. Asi se to má odehrávat v době války v Nikaragui, o které nevím skoro ani to, že byla. Zbraně, drogy, zmatený fotr, dcera kdesi v nějakém internátě nebo co to bylo, novinářka má práci v novinách, pak najednou nemá, dle instrukcí tatíka, který to asi v hlavě moc v richtiku nemá, letí předat nějakou zásilku zbraní kamsi do nějaké středoamerické prdele v džungli, dost se diví, že jí nikdo nechce zaplatit, pak někam prchá, pak je zase někde úplně jinde, pak je najednou tatínek mrtvej, což si přečte v nějakých novinách kdoví kde, střílení nejdřív kolem ní a nakonec do ní, fakt docela slušnej maglajs, kdo s kým proti komu, proč a za kolik, těžko říct. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zcela nepobral ani napodruhé. Předně: tématika angažmá USA ve střední Americe 70. a 80. let je dnešnímu divákovi docela vzdálená, neaktuální a ve světle současného ruského angažmá na Ukrajině, Gruzii, Moldavsku apod. je téměř až kontraproduktivní. To ale nikdo v době přípravy, vzniku a distribuce filmu tušit nemohl. Mimo to: často není jasné, kdo, co a proč dělá, zda mluví či nemluví pravdu, kdo je čí agent. Stejně tak není jasné, zda jde o autentický (pravdivý) anebo zcela vymyšlený příběh. Affleck zde téměř nemá co hrát a vystačí si s prakticky jedním hereckým výrazem, zatímco Hathawayová zde tradičně vystřídá své všechny (tři) výrazy a nic víc, pokud nepočítám její nečekaně obnažená prsa, z toho jedno amputované. No a nečekaný konec už to moc nezachraňuje. Přesto dávám pár desetin nad 50 % a tím zaokrouhluji na ***, částečně i díky dosud málo známé afroamerické režisérce, kterých opravdu není moc. A Hathawayovou teď už dlouho v ničem dalším vidět nechci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 1996, který napsal Joan Didion. (SONY_)

Reklama

Reklama