Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alespoň jednou za rok výjde film, od kterého nikdo nic moc nečeká, ale ve výsledku je příjemným překvapením a Freaks byť za menší peníz, tak přináší mnoho muziky. Nádherně vymyšlené mystérium, které je od začátku podivné, znepokojivé, tajnůstkářské, ale zároveň i napínavé a zábavné. Film nastolí několik zajímavých otázek a v průběhu filmu je postupně zodpovídá nečekanými a nápaditými zvraty. Herecký výkon malé Lexy Kolker je snad nejlepší dětský herecký výkon po Jacobu Tremblayovi z Roomu a finále je nečekaně dost akční i krvavé. Pokud by film měl dejme tomu o 20 milionů větší rozpočet, tak všichni sedíme nyní v kině a tleskáme, ale třeba se toho dočkáme u případného sequelu! Čím méně vítě, tím lépe pro Vás. Nejlepší mysterióso letošního roku. 8.5/10. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Příjemná sci-fi jednohubka, která parádně funguje ve chvíli, kdy o filmu absolutně nic nevíte.. Potom vás pohltí naprosto divný a tajemný Emile Hirsch a jeho obdarovaná dcera.. K nim se pak přidá napůl pedofilní dědeček a mamka, která je tak napůl Superman.. Zní to šíleně? To je teprve začátek.. Tento film bych však šel natáhnout na víc dílů.. A to se neodvažuji tvrdit u moc filmů.. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel naslepo, bez zkouknutí trailerů, s nicneříkajícím popiskem a čistě jen na základě kladných hodnocení. Zpočátku psychologické drama, které místy nedává smysl, ale když divák obětuje 30 minut nechápání, tak zbytek filmu do sebe celý zacvakne a film se z psychologického "One house" filmu změní v luxusní scifi řežbu, která od poloviny až do finále graduje a bombarduje všechno ve filmu doteď vytvořené. Vizuálně perfektní, schopnosti Freaks jsou promyšlené a nápadité a samotný koncept filmu, kdy podivní žijou tajně mezi normálními mě taky zaujal. Stopáž tak akorát, filmařsky i herecky kvalitně zpracované a ačkoliv to má průměrnější zakončení, tak jsou Freaks příjemným, inovujícím a originálním scifi překvápkem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O Freaks som si vopred nič nečítal a dobre som urobil. Prvé desiatky minút potom divák vôbec nevie, čo ho čaká a zvyšuje to expotencionálne napätie. Vôbec ani nevadí, že scenár pracuje s obohratou témou, pretože pravidlá fikčného sveta sú šikovne vymyslené a aj pri takto nezávislom filme tvorcovia ukázali, ako to ide aj s nižším rozpočtom. Poteší napríklad filozofia akéhosi antihumanizmu, kedy postavy musia konať v rámci prežitia taktiež násilne ako druhá strana a Freaks sa rozhodne nesnažia tento postoj smerom ku koncu upravovať. Nejde pre mňa síce o žiadne extra prekvapenie roka, ale aj tak je pre mňa nepochopiteľné, prečo ide o tak neznámy kúsok. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Festivalový film s nenápadným a divácky poněkud nevstřícným rozjezdem, s nevysokým rozpočtem a s málo známými herci (mezi kterými ovšem září jedna úžasná malá holka), no a co se z něj nakonec vyvrbí... Dlouho jsem ani nevěřil tomu že půjde o sci-fi, jako spíš o nějaký rafinovaný psychologický horror. No, popravdě to vlastně pravověrná sci-fi opravdu není, když už tak radši třeba temná fantasy. Pointa je vyjevována hodně hodně pozvolna a když si o filmu nebudete předem nic moc zjišťovat (tak jako já), užijete si ho myslím ještě mnohem líp (tak jako já). Jeden malý spoiler si však neodpustím: zapomeňte na poslední vyměklé a komerční X-Meny pro děti, tohle je strčí do kapsy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama