Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík VB v přestrojení za dělníka hledá mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla vraha mladé ženy. Který ze zjištěných možných motivů je však ten pravý? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

waits 

všechny recenze uživatele

Film se sune dopředu pomalu, klopýtavě a trochu amatérsky (popisné retrospektivy), ale dostatečná syrovost a temnost snímku sluší (černobílé zpracování je v tomto případě výhodou). Děj je zaostřen na dělníky a hlavně na Pavlatu, skupinka vyšetřovatelů je naproti tomu mimořádně mdlá (Rážův projev je téměř na usnutí). Podruhé už bych se nedíval, ale pro jednou, proč ne. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená kriminálka z prostředí velkorypadla a dělnického prostředí kde dojde k vraždě mladé holky.Hlavní podezřelý je samozřejmě její bývalý který jí té osudné noci dá sbohem po trošku ostřejší výměně názorů.Navíc i on sám si myslí že ji zabil on takže maskování před VB dlouho nevydrží.Supr krimi které neomrzí ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Doba v roku 1973 bola jasne normalizačná. Už v titulkoch si prečítame, že hlavný dramaturg bol L.Toman. Preto to prostredie. Prvý dojem bola hudba k filmu, pri krimi je to dôležitá vec. Mňe hudba L.Fišera celkom sadla. Režisér nás doviedol až na koniec, kde sme odhalili vraha, lebo bolo úplne jasné , že to M.Pavlata nieje. No bolo to celkom v pohode. Dobré výkony M.Pavlatu, P.Kostku..... 55%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaná kriminálka odehrávající se v netradičním prostředí. Chodící charizma jménem Vladimír Ráž vyšetřuje vraždu, která se stala v komořanském dole, výborný výkon podává i Michal Pavlata, díky černobílému obrazu a Fišerově hudbě z řady scén až mrazí... A odhalení vraha v závěru je opravdu nečekané a pěkně napínavě podané.__P.S. Nedívejte se do zdejší galerie, která obsahuje spoilerovou fotografii.__P.P.S. A oficiální text distibutora asi raději ignorujte také, protože příslušník VB v přestrojení ve filmu sice opravdu je, ale až do poslední chvíle se neví (čti nemělo by se vědět, ovšem tenhle úmysl tvůrcům tak úplně nevychází), kdo jím je. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý kriminální film z prostředí povrchových hnědouhelných dolů v Komořanech. Po úvodní oslavě narozenin jednoho z dělníků je nalezena mrtvá mladá žena a případu se ujímá vyšetřovatel V. Ráž. Strohý, klidný, ale bezpečně jdoucí za odhalením pachatele a jiných trestných činů souvisejících s touto tragickou událostí. Jako nejvíce podezřelý se jeví mladý M. Pavlata. Muž, jenž je znám především díky svému hlasu a jenž nebývá často viděn na filmových plátnech si zahrál neklidného, láskou omámeného horníka s nepříliš čistým svědomím. Co se týče kriminální zápletky, je na velmi slušné úrovni a divákovi je napětí servírováno až do konce snímku. Postava tajného policisty, jehož ztvárnil P. Kostka, skutečný manžel zavražděné C. Mayerové, byla však lehce odhadnutelná. Ve vedlejší roli dostal poměrně velký prostor oblíbený V. Babka, dále robustní Z. Kryzánek, netradičně nevtipný J. Krampol a méně známý J. Koza. Originální průmyslové prostředí spolu se záběry na obří vícepodlažní kolesové rypadlo dodávají snímku originalitu a snadnou zapamatovatelnost. Spojením všech těchto aspektů se režiséru Matějkovi povedlo vytvořit lehce nadprůměrné krimi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v hnědouhelném dole Obránců Míru v Komořanech u Mostu. Ostatní scény se točily v Teplicích a v Mostě. (skudiblik)

Reklama

Reklama