Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(45)

Zvláštní objev přiměje dva mladé lidské prince, aby se spřátelili s elfí bojovnicí a společně vyrazili najít pro svou zemi mír. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

LND 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších fantasy seriálů, jaké jsem kdy viděl. Neuvěřitelně zábavný a chytlavý příběh, kde není snad jediné hluché místo. Často se v příběhu setkáváme i s pohledy do minulosti, které opodstatňují současné jednání postav, a to má vždy logiku – u seriálu pro děti je to dost nevídaná věc. A že tam občas někdo opravdu umře, je také u seriálu pro děti dost nevídaná věc. Takže bych tomu vlastně vůbec neříkal seriál pro děti. Podobně jako třeba v Game of Thrones je tady krásně ukázáno, že svět není černobílý a dobro a zlo jsou hodně relativní pojmy (nejlépe je to asi vidět na lordu Virenovi a jeho dětech). Díly jsou krátké a vždy končí cliffhangerem, takže to stále nutí dívat se dál. K tomu krásná animace, epický soundtrack… nevím, jestli mám u animovaného seriálu používat pojmy jako výprava a kamera, ale rozhodně jsou na špičkové úrovni. PS: Parta hrdinů musí projít přes nástrahy a dopravit magický předmět na druhý konec světa, aby zachránili svět před blížící se válkou. Co mi to jen připomíná? :) PPS: Nechápu, že Rayle v té vestičce není zima. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Dračí princ je krásně animovaný seriál, který vám zaplní prázdné místo po Legendách o Aangovi a Koře. Na první pohled Netflix odvedl opravdu slušnou práci. Máte tu dobře vystavěný svět, zajímavé lore, zapamatovatelné postavy i vcelku funkční zápletku, ale je tu také několik věcí, které seriál táhnou ke dnu. Tou první je humor, který je šíleně dětinský a nevěřím tomu, že by ti vtipy rozesmály i normální děti. To by musely být po lobotomii mozku... nebo Američany. Sem tam se nějaký ten povedený joke objeví (např. když pirát vysvětluje, jak přišel o oči), ale jinak tyto nevtipné vtipy zabíjí i spoustu vážných momentů, které by si divák více vychutnal bez nich. Dalším mínusem je nedůvěryhodné cestování postav. Na jednu stranu sledujeme hlavní postavy, jak někam putují, ale když někdo jiný vyrazí ze stejného místa o řekněme týden později, tak je stejně schopný postavy dohnat. Pomalu všechno navíc vyřeší Deus Ex Machiny a hlavně poslední díl třetí řady je jimi tak moc nabitý, že jsem té obrovské bitvě, kdy každou chvíli odněkud přicházela pomoc, nevěřil. Závěr a konečně rozvedený vztah Sorena a Rayly mě ale u seriálu nadále udrží a jsem zvědavý, kam nám tento svět zavede nyní. 70% ()

Reklama

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla nic tak krásného a čistého! Opravdu skvělá pohádka. Postavy jsou perfektně propracované, celou tu dobu jim fandíte, jste napjatí, brečíte, smějete se, držíte palce. Všem. Už dlouho jsem opravdu nikde neviděla něco tak krásného, ale nejen vizuálně se skvělou animací, ale zároveň i to dobro, to dobré v každé bytosti, to, o čem celý život od děství doufáme, že nakonec vyhraje. Pokud hledáte něoc, co vám zaručeně zlepší náladu a zahřeje u srdce... Tohle je ta pravá volba. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animovaný skvost - kvůli animaci si ráda tento seriál sem tam pustím znovu a jen tak se kochám. Svět je naprosto kouzelný (všichni ti elfové, magie... pecka prostě!), postavy sympatické a bez větších nelogických změn a příběh se za mě skvěle rozjíždí. Trochu bojuju s aspektem veškeré té korektnosti - dva elfí tátové mi zas tak nevadí, ale dvě královny, co mají dceru už na mě jsou trochu moc. Naopak mě velmi fascinuje fakt, že zatím (do 3. série) vlastně nezemřela jediná postava (není to tam explicitně sděleno) a na dojmu to tentokrát pouze přidává. Dětem a těm, co můžou animované pohádky, vřele doporučuju! Okrajově na závěr chci vyzdvihnout originální anglické znění (ty přízvuky mě baví!) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Fantasy miluju, draky miluju a tak jsem čekal pecku přímo pro mě. Bohužel mi to nějak nesedlo. Příběh není špatný, ale postavy mě nijak nezaujaly. Celé mi to přišlo trochu moc pro děti, což bylo asi i cílem, když je to od 7 let. Animace taky není nejlepší, ale dá se to. Pokud bude pokračování, tak tomu asi ještě dám šanci. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (14)

  • Formule temné magie jsou vlastně anglické fráze čtené pozpátku, např. „Fle wodahsnoom eht kees“ = „Seek the moonshadow elf“. (KCM)
  • V knižnici Katolisu sa nachádza kniha s názvom „Stratené tajomstvá Xadie“, ktorú napísal D. Giehl. Je to odkaz na Devon Giehl, ktorý je jedným zo scenáristov a producentov série. (priness)
  • Toto je prvá mainstreamová animácia od Aarona Ehasza, ktorá má nielen nemý charakter, ale aj znakovú reč. Amaya na komunikáciu používa kombináciu písanej angličtiny a amerického posunkového jazyka. Je presný prekladu, ktorý poskytli jej vojaci. (priness)

Reklama

Reklama