Reklama

Reklama

Psi nenosí kalhoty

  • Finsko Koirat eivät käytä housuja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavnímu hrdinovi filmu o ztrátě, lásce a sladkobolném bytí, jehož hraje helsinský rodák Pekka Strang, se v jezeře tragicky utopí žena (Ester Geislerová). Tato temná událost, která se navíc odehraje před zraky jejich malé dcerky, Juhu neustále pronásleduje a znemožňuje mu navázat vztah s lidmi. Setkání s dominou Monou však všechno změní. Juha začne být závislý na dušení a Mona mu ho ráda dopřává – nezacházejí však už příliš daleko do temného světa? (Bionaut)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Finsko na nás tasí temný film o sado maso hrátkách a je to slušný psychologický bizzár. Hlavní hrdina začne navštěvovat místní Dominu, která s ním bude praktikovat různé sexuální hrátky a mráz v zádech střídá smích. Je to velmi neobvyklé téma, které nás zavede do temného zakoutí fetišmu a je to podívaná, která se oplatí vidět nejen kvůli námětu, ale i kvůli dvěma scénám, ze kterých Vám bude nepříjemně. Trhání nehtů a zubů snáším ze všeho asi nejhůře a zde je to vyobrazeno v té nejautentičtější podobě. Fanoušci Severu zbystřit. "Psi kalhoty nenosí, tak dolů s nimi Čokle!!" Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí**. 7.5/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Speciální Valentýnské projekci tento film opravdu nahrával a poskytl náhled do bolestných duší, které už nemají skoro co ztratit. Postavy tu nebyly úplně sympatické na pohled, ale jejich vnitřní kouzlo vás zahřálo u srdce. Jsou tu momenty, kdy se celé kino řezalo smíchy, ale zároveň momenty, které jsou opravdu hořké a nesnadné, když se do nich vcítíte. Nebyla jsem si úplně jistá, jestli je to až na čtyři hvězdy, protože se tam dost opakují scény a je tak nějak všem jasné, jak to dopadne. O příběh tu ale až tak moc nejde jako spíš o zkoumání psychiky zdejších postav a jejich vyrovnávání se s osudem. Poslední scéna v klubu mi ale vehnala slzy do očí a musela jsem se smát a zároveň cítit takový ten nespecifikovaný smutek, takže asi proto jsem se rozhodla mu přilepšit. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tento film jako jediný, který jsem chtěl vidět mi loni utekl ve Varech a musím říct, že je to veliká škoda, protože se do festivalového prostředí náramně hodí. Je to příjemný, nenudící snímek s dvěmi sympatickými a hlavně extra ujetými postavami u kterých vám ale jejich osud nebude jedno. Navíc je podkreslen zajímavou hudbou a občasným humorem. Jako plus a zároveň mínus je fakt, že jsem musel dvakrát zakrýt zrak ( zuby a nehty prostě v takových detailech nedávám). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitá love story/drama o vyrovnávání se se ztrátou/černá komedie,která ve vší své podivnosti nabízí silný příběh.Filmů s tématikou bolesti ze ztráty blízkého je nekonečně mnoho,ale nemyslím si,že bych kdy viděl podobné zpracování.Originální,podivné a ve své zvláštnosti příjemně nepříjemné.Nebo nepříjemně příjemné...70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na ploše romantické komedie se dá rozehrát ledacos, tentokrát je to romance mezi dominou a jejím zlobivým pejskem. Není to žádné sado-maso šidítko jako nechvalně proslulá americká trilogie, ale vztah dvou lidí založený na sdílení bolesti. Dojde i na pár divácky dost nepříjemných scén (díky jedné si to ukládám do stejné přihrádky jako Schlesingerova Maratónce). Z české stopy ve filmu bych zmínil zvláštní muziku Michala Nejtka, která film pěkně dotvářela (70%). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Ester Geislerová o filmu řekla: „Jsem ráda, že jsem mohla hrát v tomto vizuálně dechberoucím filmu. Moje postava je Juhova žena a v jedné scéně uspávám naši krásnou čtyřletou holčičku českou ukolébavkou. Režisérovi se to tak líbilo, že mě to nechal nahrát ještě jednou ve studiu. Písnička tak ve filmu zůstala v češtině a moje postava je Češka.” [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • „Kvůli filmu jsem v Čechách chodila na kurzy freedivingu, což byla pro mě úžasná zkušenost. Trénovala jsem ponory přesně podle storyboardu, takže na natáčení jsem pak byla perfektně připravená, natočili jsme to skoro napoprvé a dublérku poslali domů,” pronesla Ester Geislerová. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama