Reklama

Reklama

Vlkodlak

(festivalový název)
  • Polsko Wilkołak (více)
Trailer

Obsahy(1)

Léto 1945. Po osvobození z koncentračního tábora Gross-Rosen Rudou armádou se osm židovských dětí uchýlí do opuštěného statkářského domu, provizorního sirotčince v lese. Chybí zde jídlo i voda a kolem domu nebezpečně krouží hlídací psi, kteří byli z tábora rovněž vypuštěni na svobodu a hledají potravu. Když je v lese záhadně zavražděna dozorkyně, jsou děti odkázány samy na sebe. Strhující kombinace hororového thrilleru, dramatu typu coming-on-age a válečného filmu s náznaky „Pána much“ Williama Goldinga. (Nisa Film Festival)

(více)

Recenze (22)

verbal 

všechny recenze uživatele

Historka o vzniku Prvního všepolského kynologického svazu koncentrovaných psychodětí je sice vcelku o ničem, nicméně fakani jsou moc hezky narušení, SS-ovčáci zvládají agility na jedničku, režisér všechny kulantně vodí po place, jakož i dramaturg vcelku zdatně dramatizuje, a vše naprosto splňuje atributy zábavné pohádky o bandě Pruhovaných Karkulek, co nese Obersturmbannbabičce k úmrtinám plesnivé brambory a kolomaz. Po předchozí festivalové ugrofinské tortuře rozhodně zasloužil programový homoředitel řádně vyhubovat, ale za tohle mu snad i ten Marczin nakonec požvýkal ucho . ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polský poválečný horor o 8 osvobozených dětech z koncentráčního tábora, které naleznou sídlo v opuštěném sirotčinci a nejen, že nemají, co jíst, ale také budou bojovat proti Německým ovčákům. Slibný námět a hezky natočeno, ale bohužel mě to téměř vůbec nebavilo. Útok psů není natočen špatně a na trošku krve taky došlo, ale přišlo mi to dost vlačné, bez tempa i atmosféry a i na brutalitě se dalo určitě přitvrdit. Čekal jsem více, Poláci dokážou lépe. Kdo však nemá, do čeho kousnout, tak to zkusit může. 4/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Množstvím klišé a hloupostí postav skoro až legrační film. Těžko považovat za záměr, že se ve filmu o obětech holokaustu člověk směje desáté lekačce, jejíž okatost je svou jasností až roztomilá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah rozhodně zaujal a navnadil. Film sám o sobě až takovou výhrou není. Není to sice vyloženě průser jen si myslím, že s tohohle se dalo vytěžit daleko, daleko víc. Někoho možná zmate název(vlkodlak tady nehledejte), někoho možná zmate žánrový zařazení. Zejména pak přiřazení k hororu. Horor od toho opravdu nečekejte. Někoho může vyloženě nasrat konec kdy film vyšumí jakoby do prázdna. Mě osobně z toho nic nevadilo. Zásadní problém mám jen s tím, že je to zpracováný takovou odlehčenou(light) formou za kterou prostě víc jak lepší 2hvězdy prostě dát nemůžu. Jak už jsem psal na začátku z tohoto se prostě dalo vytěžit víc. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Polsko mě opět nezklamalo, nicméně ten konec ano. Celou dobu jsem čekala, že to vyvrcholí něčím velkým a ono nic. Nicméně i tak to byla příjemná podívaná. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně stupidní pokus o "dramatizovaný realismus", zvláště s přihlédnutím k zemi původu. Velice rád bych se milého Adriana Panka zeptal, jestli by po vysvobození z koncentráku nosil koncentráčnické hadry celé následující týdny, jakoby to bylo jeho nejoblíbenější pyžamo se Supermanem a ještě si je navíc pral a vyvářel (!), aby je mohl hrdě nosit dál. Poselství filmu aka voda teče, pokud není zamrzlá: vlčáci jsou špatní páni, ale dobří sluhové. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad! No a pak, že se nedá vymyslet originální scénář na II. světovou. Nápad tedy dobrý, ale to je ještě kvalitní film nedělá. Polská herecká mládež hraje dobře a lokace také dobrá, ale film nikam nesměřuje a po chvíli se divák i místy nudí. Největší průser je, ale název filmu. Vlčák není prosím vlkodlak! Film hlavně není horor! Tomuto žánru se vyhnul obloukem, což je docela škoda, protože válečné filmy s prvky hororu fungují velmi dobře. Celkové hodnocení 2-3 hvězdy. Přikláním se spíš k těm dvěma a to z důvodu, že jsem opravdu čekal něco víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Polsko-německo-nizozemský snímek „Vlkodlak“ je ukázkou toho, že je lépe vhodně zařazovat snímky. Člověk pak přece jen může mít trochu jiná očekávání, než jaká dostane. Ale popravdě, ani tak mi nepřišlo, že je to snímek, který by konkrétním tematickým zařazením nutně potřeboval druhou světovou k tomu, aby dal světu něco hlubšího a smysluplnějšího. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Chápem sklamanie podaktorých členov - nejedná sa o horor (zaškatulkoval by som to pod animal survival), a ani tu nepobehuje žiadny vlkolak. Keď si toto odmyslíte, nepríde vám to ako strata času, naopak, budete príjemne prekvapený. Hlad, smäd v baráku jak hovado a nemôžete von, ideálna thrillerová zápletka. Za mňa palec hore. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Připište tam prosím do žánru ještě pohádka a fantasy jelikož , když z toho odstraníte těch několik mrtvolek tak to může klidně vysílat Disney nebo to hodit Čt do svého hlavního programu a ani tam nemusí dávat hvězdičku , že to není vhodné pro děti a mladistvé. Banda kreténů (7 kluků a jedna holka) se po osvobození z koncentráku (jak velká škoda, že jich tam nepostřílely) dostane kdesi do zámku, hradu nebo co to bylo a tam na ně útočí divocí psi, kteří ačkoliv jsou hladoví jak stádo sviní tak pokud jim řeknete sedni nesežerou Vás (nabízí se otázka proč tedy sežraly svého pána co byl Němec a ostatní cca 3 lidi ?) a dokonce si s Vámi chtějí hrát (bohužel míček ani třeba buvolí kostičku nikdo nemá jaká to škoda ani povel aport jich nenaučily). Mezitím sledujeme těžký život těch 7 kreténů a jedné pipiny, která se stihne přesléct a dokonce i namalovat (asi to strašně potřebovala k životu jo jídlo a pití nasrat toto je důležitější) , který spočívá v tom, že nemůžou vylézt ven jelikož jsou tam ti psi nemají co jíst a nevadí jim to, ale na to, aby si tam udělaly kinder party s rozbíjením věcí na to čas mají. Nakonec si odejdou kamsi do prdele s těmi psy a máme po filmu. P.s. nějak nechápu smysl těch dvou kreténů proč se tam jako nenáviděly navíc ten s těma brýlemi je takový potrat, že mu přejete každou chvílí smrt P.s. 2 kásting byl asi hodně levný jelikož je tu minimum dialogů a na film nejspíše ještě přispěl před smrtí Srstka a Peta jelikož žádné zvíře nedojde k úhoně (to je prý horor jasně) možná kdyby ho dělaly někde v psychiatrické léčebně ušetřily by ještě více. 0 procent ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Technicky parádní. Fakt bych to netipoval podle toho looku na středoevropský film. Ale jinak co to sakra bylo? Nezáživné a snaha o artovost vyznívala k smíchu. Takže nakonec ani pořádný horror, ale jen mizerné drama. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu název filmu. Kdo nebo co měl představovat onoho vlkodlaka mi je velkou záhadou. Film, který udrží v napětí, těšíte se na velkolepé finále a ono nic. Ale právě kvůli napětí a sychravé atmosféře si tento film zaslouží tři hvězdičky. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vlkolak bez Vlkolaka,zavadzajuci nazov,Poliakom asi hrabe v hlave a horor tiez necakajte,v ziadnom pripade,deti z koncentraku,zopar psov,velky opusteny dom,hlad,smad,beznadej,asi takto by som charakterizoval tento film,natocene je to dobre,no takmer bez krvi a brutality a koniec bol samozrejme na ho*no,priemer,skoda,namet vyborny,mohla z toho byt pecka...:-) ()

desade 

všechny recenze uživatele

Označenie filmu za horor a hlavne názov filmu viac poškodili, ako pomohli. Ako keď vás pozvú na ochutnávku beaujolais a keď tam prídete, zistíte, že nalievajú iršaj. Aj keď dobrý... ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Celý film sa niesol v takom zvláštnom štýle. Hoci sa občas aj niečo dialo, stále som mal pocit, akoby jednotlivé časti príbehu na seba nenadväzovali. Detskí herci sa snažili aj napriek divnému scenáru. Dej bol popretkávaný spústou hlúpostí a nelogičností, atmosféra žiadna. Malo to občas aj svoje svetlé chvíľky, ale veľa ich nebolo. ()

Reklama

Reklama