Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (210)

castor 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který by divák očekával spíš před 25 lety. Devadesátková atmosféra, řízná akce, solidní tempo, zvraty na druhou. Ale postupně. 21 Bridges, o které mimochodem prakticky vůbec nejde, mi připomněly nejen díky Tayloru Kitschovi nedávného Amerického zabijáka. Prvních dvacet minut totiž v obou případech vypadá náramně. Tehdy na španělské pláži schytala snoubenka hlavního hrdiny pár teroristických kulek. Mělo to koule, horší byl pak sešup v druhé půlce. Tady je to podobné. Sice to není kousek o dvou odlišných polovinách, ale i tady je úvodní nekompromisní zneškodnění několika poldů zatraceně dobře natočené. Dvojice zlodějů jde po třiceti kilech kokainu, jenže celé se to zvrtne nejen množstvím bílého prášku rozjasňujícího mysl. Případ dostane detektiv, který si udělal jméno Black Pantherem, a brzy se ukáže, že celá situace je o dost složitější a že ani jeho kolegové nemají úplně čisté svědomí. Zejména v druhé polovině to chtělo ze strany režiséra víc péče, když už scénárista nemile selhával. Naštěstí je produkční dohled Russoových vidět, takže ve finále tu máme solidní žánrový příspěvek o silných třech hvězdách. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se Bosemana, ale nakonec v té dušínovské roli nebyl tak příšerný. Akorát to prostě není Freeman nebo Washington, pro které by tohle jejich času přímo bylo. A hlavně jak se na obrazovce objeví JK Simmons, perfektní Taylor Kitsch nebo Alexander Siddig, tak je to herecky docela jasné. Škoda té druhé linky, od které to byla docela nuda a v konečném důsledku ani moc nedávala smysl, do té doby fajn béčko. 5,5/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že když ho zabiješ, tak už nám nic neřekne?" Na můj vkus je tohle příliš černobílej film. Bílí jsou v něm zmrdi a černí jsou (až na dvě drobný výjimky) klidní, bystří, chodící do kostela a pečující o rodiče. Až jsem se za tu bílou zvěř zastyděl a obratem jsem zavřel do mrazáku svoje černošský služebnictvo. Ale zpět k filmu. Ten je svižnej, akční a přiměřeně zábavnej. Jen to téma je už lehce provařený a tak o napětí byla trošku nouze. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Černý panter opět zasahuje, aby ukázal, zač je toho Wakanda dalším zasraným zkorumpovaným bílým hubám. Tentokrát však vyndal srolované ponožky z rozkroku, pastelové pitkáče a homopelerínku vyměnil za elegantní negrokancelářský formál a naprudko to rozbalil ve svižném, sysluplném, hlavopatoidním a poctivě natočeném napínači, plném DžejKeje, kulantních přestřelek, zrady, zášti a správňáckých čokoameričanů. Sice nic nového pod sumcem, nicméně sytá a masitá porce psích granulí, po které váš televizor spokojeně zavrtí anténou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chadwicka Bosemana poznám iba ako čierneho kocúra s wakandy, ale tu v úlohe detektíva ma celkom prekvapil a aj bavil. A bavil ma aj príbeh, ktorý až do konca mal čo ponúknuť. Síce sme ho tu mali v rôznych filmoch už milión krát, veľkým plusom tejto detektívky od produkujúcich bratov Russových (Avengers:Engame) je herecké obsadenie. Okrem Bosemana sa vo vedľajších úlohách predstaví napríklad J.K Simmonds, Sienna Miller alebo Taylor Kitsh. No najväčším plusom celého filmu je jednoznačne tempo filmu, pretože od prepadnutia sa film až do konca nezastaví a pri malej minutáži, to celkom rýchlo odsýpa. Kvalitne je natočené aj akcia a dobre prestrelky tiež nechýbajú. Spokojnosť. 75% - 4* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Vrtulníky, které používá NYPD, jsou Agusta A119 Koala. (ČSFD)
  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama