Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ne tak sprostý a zábavný jako Superbad, nemá to tak výrazný postavy jako McLovin, ale obě dvě hlavní hrdinky jsou sympatický, studenti NORMÁLNÍ, žádný modelky; vyhýbá se to klišé, takže se Molly nikdo nesměje kvůli její nadváze a má to krásný scény, bohužel občas zabitý fekálním humorem nebo nedokončený, což mě mrzelo, protože Booksmart je mnohem ambicióznější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Superbad v ženském provedení. A v ještě super otravnějším podání. Netušil jsem, že si sexbomba Olivia Wilde vybere pro svůj filmový režijní start středoškolské noční vylomeniny dvou nepůvabných kravek, které si musí něco neustále dokazovat, načež to celé natáhne do necelých dvou hodin. A navíc přizve čtyři scenáristky, co absolutně nepojedly vtipnou kaši. Stačilo klidně pár vtipných výjevů, ovšem za celou dobu se film nezmátořil ani na jeden, co by stál za investovaný čas, a sledovat drahnou dobu dvě zpovykané pizdy Beanie Feldstein, podobnost s Jonahem Hillem čistě náhodná(?), a Kaitlyn Dever, co mají sexappeal použitého kondomu, to byl solidní zápřah. Film ne(za)bavil, neubíhal, slepenec scén byl zcela úděsný a nebyla dokonce ani možnost upnout se na nějakou z vedlejších postav. Olivia Wilde ve svém filmu nehraje, nastrčila sem jen svého manžela Jasona Sudeikise, ten dokáže být mnohdy i zábavný, patrně zábavný a vtipný měl být i tentokrát, ovšem ve svých dvou větších výstupech, jednou coby ředitel školy a podruhé noční taxikář, nijak to tvůrčí utrpení jaksi neozvláštnil. Film má celkem dvě podařené sekvence: první je halucinogenní proměna ústředních hrdinek ve svérázně komentující animované figurky po požití psychotropních látek, druhou je lesbická scéna Kaitlyn Dever se vzhledově akceptovatelnou Dianou Silvers. To byly jediné dva momenty, které dokázaly oživit tu táhlou a nevtipnou nudu. Časy těchto komedií už jsou trochu pryč. Olivia Wilde by se raději měla postavit před kameru, za kamerou jí to tolik nesvědčí. Určitě na tom má velký podíl v podstatě ničím originální scénář, ovšem coby režisérka není zdatnou vypravěčkou a ani přechod ve scénách nebyl zrovna zvládnutý plynule. Celkově mimořádně nezáživné. Jít na to do kina, asi bych z něj vůbec poprvé předčasně odešel. Měl jsem velké potíže se dopracovat k závěrečným vysvobozujícím titulkům. 3/10 ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když pomineme debilní český název, čekal jsem vtipnou a ne úplně blbou komedii - kór když to tolik lidí srovnává se Superbad, který byl pro mě svého času teenage kultovkou. Booksmart jede ale jako komedie úplně brutálně na sílu a opravdu funguje jen v momentech, kdy děj zvážní (bazénová scéna, hádka, sexuální scéna) a kde naplno vynikne kvalitní kameramanská práce (obzvlášť využití různých close-upů). Škoda toho slabého scénáře, protože holky maj lahůdkovou buddy chemii a to zejména v momentech, kdy před kamerou ztřeštěné neječí a neposkakují. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mám strašnou radost, že Olivia Wilde resuscitovala tu pravou 1998-2009 teen komedii (a nikoli tolik častý dospělý pohled na měnící se dospívající, vydávající se za film pro teenagery), nedokážu film hodnotit jinak než komparačně k Mottolovým Superbad. I zde se tichý Asterix s vulgárním a expresivním Obelixem vydávají na poslední párty jejich střední školy, která pro ně možná znamená poslední šanci něco spolu zažít vzhledem k tomu, že nad oběma se vznáší Damoklův meč vstupu do dospělosti. A i zde si musejí svoji přítomnost tam tak trochu zasloužit, nicméně odměna visící ve vzduchu je opět ultimativní zás-...ah do jejich prozatím netknutého milostného života. Ačkoli velikosti svého předobrazu nedosáhnou (což dle mě dnes ani nelze dokázat), za probuzení tohoto hybernovaného žánru jim patří obrovský dík, nemluvě o tom, že na většině míst to funguje tak jak má. Je to vtipný, postavám fandíte i přesto, že vás vlastně serou a když dojde na první náznaky, jemné doteky, schovávání pod hladinou bazénu a karaoke, těch sedmnáct vám zase bude (pokud nejste již úplně obalený tukem dospělosti). Timing většinou není sice dokonalý, scénář si jde občas za svým jen aby byl oblouk a snaha najít v obsazených vedlejších postavách mojí Emmu Stone vzala zavděk alespoň vzdálenou soulmate Gigi, nicméně jsem rád, že holky dostaly konečně svojí dobrou teenagerovskou komedii - žánr, který s nimi po celou dobu svého vrcholu vůbec nepočítal a místo toho jim byla pak na bedra naházena tíživá a fatalistická odpovědnost Young Adults filmů, zatímco chlapci mohli z teen žánrů rovnou přesednout na superhrdinský vlak směr do vesmíru a ještě dál, který mohou následovat až do smrti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Booksmart není žádný ženský remake Superbad, ten se jednoduše plete a patrně některý z filmů neviděl. “Nejvtipnější komedii všech dob” jsem shodou okolností viděl před pár týdny a tady se opisovalo jedna báseň (scénář navíc prý vznikl už v roce 2009). Bohužel mne to příliš neoslovilo. Olivii Wilde úspěch přeju, ale viděl bych jí raději před kamerou, stejně tak producenta Ferrella. Nicméně není tomu tak a film sází na vesměs neznámé tváře. Za sebe nicméně doporučit nemohu, nejvíc jsem se bavil až na konci. PS : Sudeikis je boží a měl dostat mnohem více prostoru! Zasmál jsem se u jedné scény a byl u ní on. PPS : Beanie Feldstein je sestra Jonaha Hilla (zjevně). Kruh se uzavřel. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama