Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (216)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tajně jsem se těšil na druhé a lepší Superbad, takže nemůžu zastírat nepatrné zklamání, žádný Booksmart je tak nějak ve všem "v pohodě", ale v ničem neexceluje. S vývojem postav se pracuje příliš obtížně, když se film odehrává prakticky během jednoho dne, taktéž žádných legendárních vtipů typu McLovin se nedočkáme. Booksmart rozhodně není stupidní, ani lacinný film pro náctileté, je to neurážející a jak bylo řečeno "pohodová" komedie pro mladé dospělé... 6/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Booksmart je bláznivá a svižná jízda o dvou nejlepších kámoškách-šprtkách, které na konci střední zjistí, že si vůbec neužily randění a pařby, což teď plánují během posledního večera aspoň trochu dohnat. Komedie je to fakt ztřeštěná, i když se snaží zároveň ukazovat i nějaké ty problémy mládeže a především holek víc, než je u takového typu filmu běžné. Postavy jsou zajímavě načrtnuté a ujeté, ALE vztahy mezi nimi jsou dost nic moc. Interakce mezi hlavními hrdinkami je občas fajn, ale všechny vedlejší postavy podle mě nemají dost prostoru a nejsou zdaleka tak vtipné, jak by měly být. Sem tam přijde nějaký hezký moment a celková atmosféra je hodně dobrá (i když už mi začíná být trochu divné, jak v posledních letech vídávám filmy a seriály z něčeho, co má být asi střední třída v USA, ale podle mě si tedy žijí v neskutečným luxusu), ale bohužel to prostě není zdaleka taková sranda, jaká by měla být. O rok starší film s podobným tématem Cock Blockers (Kazišuci) se mi líbil mnohem víc. (6/10) ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Zasmiala som sa, poplakala si, aj mi to srdiecko pohladilo. Hlavne hrdinky uzasne, ako herecky tak aj samotne postavy. Viac takychto filmov, ktore sa pozru na stereotypy a so smiechom ich zhodia zo stola. Zensku ruku tam citit, aj ked nikdy neviem presne povedat v com to konretne je. Mila ma v zachranovani zenskej komedie zdatnu pomoc. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já jsem to chtěl původně celkem zhejtit, protože inspirace super Superbadem je víc než zjevná, a já ty holčičí předělávky fakt nemusím. Ale pak jsem si film pustil, a vono to nakonec nebylo vůbec špatný, naopak. Teda né, že bych se furt smál, ale některý scény a hlášky byly až překvapivě vtipný, svěží a vůbec docela i originální. Škoda, že Wildová se před kamerou ani nemihnula, na ní je radost pohledět, ale myslím, že režijní debut se jí podařil náramně, hlavně bych jí do podobného stylu vůbec netypoval. Sudeikis je s plnovousem k nepoznání a je škoda, že nedostal víc prostoru. Takže nakonec hodnotím dost pozitivně, kreativita a občas i opravdu vtipné momenty jsou v dnešní generické ultra přecitlivělé a hatefree době, kdy vznikají scénáře jak přes kopírák, opravdovou vzácností. A Booksmart je mi ještě sympatičtější, protože si dokáže i ve sluníčkovém 2019+ udělat prdel z dnes tak taboo témat (i když si to asi dokáže obhájit jako psychologický rozbor mladé lesby, důležité ale je, že vtipně). PS: kdyby měl Jonah Hill vagínu, vypadal by přesně jako Feldsteinová, ta podobnost je až děsivá (OK, právě jsem se dozvěděl, že jsou sourozenci, to mnohé vysvětluje). PSS: mám po tomhle děsnou chuť pustit si McLovina. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Není to trefné jako filmy Johna Hughese ani ujeté jako Project X. Ale tak nějak to skvěle vystihuje Generaci Z, kterou to popisuje. Je to milé, nenudí to, nekáže to. Na druhou stranu je to taky vykalkulované. Tématicky to navazuje na Lady Bird. Twitter hype to zase trochu přehnal. PS: Hlasuju pro to, aby Skyler Gisondo byl v každé hollywoodské komedii. 3,5* ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama