Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Cross je jednou z největších amerických hvězd nejrychlejšího extrémního sportu všech dob, futuristického rollerballu. Společně se svými týmovými kolegy Marcusem Ridleym a Aurorou žije Jonathan život plný slávy, peněz, neuvěřitelných aut, dechberoucí rychlosti a nebezpečných situací. Všechno se však zkomplikuje v okamžiku, kdy tvůrce rollerballu Petrovič zjistí, že sledovanost tohoto sportu prudce zvyšují smrtelné havárie. Jonathan a jeho přátelé začínají hrát o svůj život a ta hra nemá žádná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to jedným očkom pri inej činnosti niekedy v noci, ale musím sa stotožniť s krátkou recenziou v nejakom časopise v minulosti pri vydaní tohoto filmu na DVD, že John McTiernan sa jednoducho zbláznil. K tomuto názoru stačí letmý pohľad na obrazovku bez počúvania všetkých dialógov. Jediným kladom je samozrejme Rebecca. ()

Chizkiyahu 

všechny recenze uživatele

Ukrajinský sport kde všichni lidi z fabriky šílí nad americkými sportovci (jůesej jůesej jůesej!) zřejmě v jednu chvíli přestane vynášet, tak se sponzoři rozhodnou občas nějakého blbečka zabít, aby se lid bavil. Což samozřejmě nasere Johnyho Crosse (málo kůl jméno, měl se jmenovat třeba Magnus Sledgehammer nebo Reb Brown) a rozhodne se, že... uteče? ... HRDINA! Jenže CCCP uranobaronům nikdo neuteče, tak si ho vyzvednou na útěku a aby pochopil, že s bad guys se nevyjeb..., tak mu zastřelí vedlejší postavu. Šit. To Johnyho brutálně naštve tak někoho pokope, zastřelí boomstickem a to je asi všechno. Vlastně ani nevím, kdo získal ten uranový důl, o který se celý film hádali. (nebo tak něco) ()

Reklama

dezert odpad!

všechny recenze uživatele

Wow...kde začít? I když čekáte něco fakt špatnýho, tak vás nic nemůže připravit na zážitek, jakým je Rollerball. Mluvit o tom, že děj je špatnej nebo nepřehlednej nemá moc smysl, protože on tam vlastně děj ani není. Je to vina scénáře? Těžko říct, ale spíš se chce věřit, že ne, protože nikdo soudnej by do tohohle neinvestoval 70 mega. Do filmu s Ozem v hlavní roli. Takže je to možná vina střihu, kterej je tak staršlivě zmatenej a dělá každou scénu naprosto nepřehlednou, až zůstává rozum stát. Ale ona už vlastně první scéna nasadí laťku debility hodně vysoko (nebo spíš nízko), a pak už se ten film jen dál překonává. Jean Reno je úplně batshit crazy v roli, která byla snad napsaná pro Nicolase Cage. On je taky jedinej zábavnej prvek v tom filmu, protože naprosto šíleně přehrává, takže je aspoň legrační se na něho koukat. Zbytek je utrpení. McTiernan by si měl nafackovat. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně velká paráda. Akční blockbuster od režiséra Smrtonosné pasti dokázal na ploše hodiny a půl mnohé, jen předpokládám že ani jedna z těch věcí nebyla plánovaná. Když už totiž ani za tenhle čas nepochopíte pravidla hry (která je přec snadná jak facka), něco je zatraceně blbě. Ale tak to už muselo být patrné od prvních momentů, kdy se neskutečné dřevo Chris Klein objevil v hlavní roli. Kde jinde byste ale viděli nesmyslný pokus o to udělat cool něco, co by nepřišlo cool ani desetiletému capartovi, Jeana Rena jak se snaží ze sebe udělat ruského miliardáře a kazachstánské horníky jak se v desetitisících ženou na zápasy v kolečkobruslení. Protože v tom se přece skrývají stamiliony, celosvětová sláva a možná i nějaká ta politická revoluce. Uff. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko působí jako béčko z 80 let... je až nepochopitelné, jak se dá utopit 70 milionů dolarů - co za to dokáže natočit Del Torro a co McTiernan. Tohle je hodně nepovedená jízda na PCP, budeme se tvářit, že tenhle film nevznikl a za největší blbinu Jeana Rena budeme dál považovat Růžového pantera. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Ešte pred premiérou, kvôli slabým ohlasom "testovacieho publika", bol film upravený tak, aby dostal rating PG-13. (m.a.t.o.)
  • Kapela, ktorá hrala počas jednej z hier, je Slipknot. Na natáčaní sa však nezúčastnili, preto boli počas jedného ich koncertu nasnímaní a digitálne pridaní do filmu. (m.a.t.o.)
  • Premiéra filmu bola odložená až štyrikrát. Pôvodne sa mala uskutočniť 18. mája 2001, no postupne sa presunula až na 8. februára 2002. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama