Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Cross je jednou z největších amerických hvězd nejrychlejšího extrémního sportu všech dob, futuristického rollerballu. Společně se svými týmovými kolegy Marcusem Ridleym a Aurorou žije Jonathan život plný slávy, peněz, neuvěřitelných aut, dechberoucí rychlosti a nebezpečných situací. Všechno se však zkomplikuje v okamžiku, kdy tvůrce rollerballu Petrovič zjistí, že sledovanost tohoto sportu prudce zvyšují smrtelné havárie. Jonathan a jeho přátelé začínají hrát o svůj život a ta hra nemá žádná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jonathan Cross (Chris Klein) chtěl být hokejistou, ale když se to stále nedařilo, odebral se do Země neomezených možností (do Ruska), aby se zde stal jednou z vůdčích osobností nového sportu zvaného Rollerball. Jak jeho hvězda (a finanční konto) stoupá, tak zjišťuje, že v zákulisí celého sportu je něco shnilého, a velkému šéfovi Petrovičovi (Jean Reno) nejde ani tak o úspěch týmu, ale o sledovanost, která narůstá s tragickými nehodami, které se v zápasech stávají - a ke kterým se dá vždycky nějak pomoct ... Podle hodnocení tady jsem očekával nějakou mega-sračku, ale naštěstí se mé očekávání nenaplnilo (teda ne že by film nebyl sračka, ale není to mega-sračka). Když bych měl vyjmenovat věci, které mne na filmu potěšily, tak bych sice musel dlouho vzpomínat (snad jen hudba a Rebecca Romijn), na druhé straně vah je toho ale mnohem víc - kromě nevýrazného Chrise Kleina (toto opravdu nebyla role pro něj), ruského mafiána v podání Jeana Reno, mne asi nejvíc zklamalo to, že samotnému Rollerbalu bylo věnováno velmi málo (jen chvilka na vysvětlení pravidel na počátku, a šlus), a místo toho se půlka filmu točila kolem jakési vzpoury v dolech (což mi s hlavním příběhem nějak nesedělo). Holt nezbude nic jiného, než si sehnat původní film a spravit si chuť... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Budeš hrát !! Budeš hrát tak dlouho, dokud se neuzavře ta zatracená smlouva s kabelovkou.." Někteří by zkrátka kvůli sledovanosti doslova zabíjeli !! A jiní zase dobrovolně zabijí svou kariéru.. Naprosto příšerný remake v podobě filmové kopy hnoje bez špetky smyslu, v níž jeden hodně těžko hledá světlé body, vyjma zajímavého soundtracku, kdysi skvostného režiséra McTiernana, je toho jen ukázkovým příkladem.. Akční legenda McTiernan si vydobyla pověst tvůrce, který udělá hit i se sebeslabším scénářem, a tak právě Rollerball vycházející z vůbec ne špatného bijáku Normana Jewisona, potažmo povídky Williama Harrisona, zpočátku vůbec nevypadal jako propadák, co se režisérovi Smrtonosné pasti stane osudným.. Nehledě na další zajímavou souvislost, když byl McTiernan nakonec FBI uvězněn za odposlouchávání mimo jiných Charlese Rovena, producenta právě těch prokletých Rollerballs.. Další šmíry, v níž se objevuje moje milovaná Pink.. A s ní i Reno s pravděpodobně největší karikaturou své kariéry.. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černá čísla? To mě dost překvapuje. Ačkoliv je Rollerball poněkud primitivním filmem, až tak zle bych ho neviděl. Samotné téma oné hry mě zajímalo, bohužel se na něj moc nedostalo, co se nějakého podrobnějšího vysvětlení týče. Že se má ocelovou koulí trefit určitý cíl, to se pochopit dalo, ale proč se ve smyčce motaly motorky a brusle zároveň, to je dobrá otázka. Chtělo to pravidla a vůbec i systém víc přiblížit. Nápad na sport je to totiž jinak zajímavý. Děj se kromě toho zaměřuje na korupci, vykreslující pěkně známý fakt „pro sledovanost cokoliv“. Honičku s nočním viděním budu brát jako umělecký záměr (i když o tom docela pochybuju), ale popravdě, vypadalo to zvláštně a oněm scénám dodalo na podivném realistickém vzezření. Celkově vzato, rozhodně to nebyla až taková hrůza, jak zdejší komunita svým hodnocením naznačuje. 56% ()

mis-ko odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerná zlátanina, vysokorozpočtový prepadák, hnoj. To všetko je Rollerball, len nie dobrý, alebo aspoň pozerateľný film. Okrem príšerných hereckých výkonov (šialene prehrávajúci Jean Reno bol trpkým sklamaním), absolútne nezmyselných pravidiel tohto "športu" a pochybného konania postáv vás môžu prekvapiť snáď len dve veci. Pomerne dlhá scéna úteku točená night-shotom a vystúpnie hudobné formácie Slipknot. Veľmi málo na to, aby ste to pozerali. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Škoda tak dobrého námetu a tak mizerného prevedenia, ale kto by filmu nedal 2 hviezdičky, keď jeden z hrdinov American Pie podal v tomto snímku väčší herecký výkon ako herec svetového formátu Jean Reno, ktorého zobrali do filmu pravdepodobne len preto, aby sa lepšie predával, alebo sa práve nešťastnou náhodou ponevieral niekdi pri náhravacom pľace??? :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Ešte pred premiérou, kvôli slabým ohlasom "testovacieho publika", bol film upravený tak, aby dostal rating PG-13. (m.a.t.o.)
  • Kapela, ktorá hrala počas jednej z hier, je Slipknot. Na natáčaní sa však nezúčastnili, preto boli počas jedného ich koncertu nasnímaní a digitálne pridaní do filmu. (m.a.t.o.)
  • Svoj herecký debut si vo filme odkrútila Matilda Szydagis, no jej scény boli z finálnej verzie vystrihnuté. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama