Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (115)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tiše mluvící policistka s krevní skupinou vytetovanou na zápěstí mi zpočátku přišla jako nezajímavá, spíše leklá ryba. Ale brzy si mě zcela získala. Zločiny z Fincherovy učebnice vyšetřuje „Millsová se Somersetovou“ ve zběsilém tempu. Vraždy jsou nápadité a pointa si zároveň bere na paškál poměry v současném Polsku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na další "vegárnu" jsem se samozřejmě velice těšil, a jsem proto velmi rád, že jsem nebyl zklamán. Znovu mě to donutilo přemýšlet o tom, proč se v Polsku akčnímu žánru tak daří, zatímco u nás končíme ve většině případů u trapných pokusů. Paní vyšetřovatelka sice nebyla žádnou prvoplánovou krasavicí, ale okamžitě si mě získala svým verbálním projevem, no, a když jsem si hned v úvodních scénách našel sympatickou postavu, bylo napůl vyhráno. Příběh mě bavil, a i když očividně čerpal z filmů jako Sedm nebo Mesiáš, vůbec mi to nevadilo, ten polský vliv to pěkně uválcoval:-) Fakt jsem si to užíval a klidně bych vyšrouboval hodnocení na plnou palbu, kdyby nebylo několika zjevně překombinovaných míst. 4*+ ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úplne tie isté chyby jak vo Vegovom Służby specjalne. Cool postavy, hrajú ich dobrí a typovo presní herci, má to drive, feeling svojich západných vzorov po východoeurópsky, a hromadu drsnej akcie. Ale scenár písal naivný idiot, ktorý očakáva, že divák pre ktorého točí zhltne bez otázok aj ten najstupidnejší nonsens. Nemôžete nikdy natočiť seriózne vážny film, pokiaľ máte zo všetkého najviac napozeranú Kobru 11. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Patryk Vega asi doma v klude svojho obyvaku videl americky Se7ven a chcel tento film nejak pretransformovat na polske realie. Ono Wroclaw je dost velke mesto, len ono to funguje len tak tak na pol plynu. Dialogy su sice na urovni, Vegova rezia tiez, skoda len toho, ze strasidelna atmosfera sa jaxi nekonala, nemal som sa coho bat : 72 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“A kurwa! Ja pierdole”. Poľská varianta na americký “Se7en”, ktorá na prekvapenie dopadla lepšie, ako sa očakávalo. Nie je to taká “temnota” ako v onej, kultovej záležitosti, no stále sa jedná o veľmi solídny thrill, ako vraha dolapiť. Kombinácia originálnych mordovačiek s nadštandardne prevedeným gore: to relatívne stojí za pozornosť. Postupná rozuzlovačka príbehu je síce extrémne pritiahnutá za vlasy, avšak kde by človek hanil, tu rád bratom Poľakom odpustí. Navyše! “Kurwa ja niemožliwie kocham polski humor!” ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama