Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (115)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mory Vratislavi jsou vzácným případem filmu, kdy pochopitelně jako člověk vůbec nevěřím tomu, že by se to v reálu mohlo odehrát tímto způsobem a v této podobě, ale jako diváka mě tím tvůrci dokázali zaujmout a ztvárnili to tak, že říkám: “Jo, tohle fungovalo.” Sám jsem z toho překvapenej, ze začátku jsem se navzdory jménu Patryka Vegy bál, že to bude hrozná hovadina, ale ten chlap mě zase dostal. Výborný, fakt. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s filmařským řemeslem Patryka Vegy a rovnou solidní nářez. Plagi Breslau jede na vlně mysteriózního krimi thrilleru, kde je v hlavní roli postava vyšetřovatelky, která je stejně tak extravagantní, jako snad naposled Lisbeth Salander v trilogii Milenium…a to prosím pěkně mluvím o té originální švédské verzi. No a té se ve Vratislavi kupí každý den jedna vražda, takže je jasné, že má co dočinění se sériovým vrahem. Líbilo se mi prostředí Vratislavy, které je samo o sobě nádherné a rozhodně stojí i za navštívení. Tady Wroclawi režisér se sériovým vrahem reklamu úplně neudělal, ale myslím si, že některé záběry na město si pozornost rozhodně zasloužily. Navíc atmosféra jak z legendárního kousku Sedm od Finchera dokazuje, že Poláci jsou v dnešní době prostě evropští filmoví bozi. Super ponurost! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega má neskutečněj drive, v současný době není v Evropě lepšího režiséra a především scénaristy tvrdých mafiánek nebo kriminálek. Tady hned ze začátku je to nakoplý v neskutečným tempu až jsem se bál, že tohle film nemůže vydržet, ale až na závěrečných pět minut jsem nenašel jedinou chybu. Hlavní hrdinka silná, trošku temná ženská jak je ostatně u Patryka zvykem je zajímavá sama o sobě, protože pro tempo příběhu není prakticky ani čas jí věnovat větší pozornost. Film patří mezi ty, kde se pachatel odhalí poměrně brzy, ale bohudík i mezi ty, který díky tomu začnou mít ještě zajímavější rozměr a přidají na žánrové pestrosti. Velká škoda posledních pěti minut, kde jsem moc nerozuměl příčině jednání Heleny bez toho by se jednalo o absolutní majstršty, takhle se jedná "jen" o skvělou kriminálku, která ani chvíli nenudí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vega a další libová kriminálka. Tentokrát žádné války gangsterů jak bývá u Patryka zvykem, ale jeden sériový vrah. Další silné ženské postavy (Vegův trademark), skvělý vizuál, vychytané vraždy a vlastně i docela působivý finiš. Na čisté 4 to není, ale takhle dobrý evropský thriller aka Seven tady nebývá často. 7.5/10 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Postavy mají draw, celý snínek je velmi osobitý, patřičně temný, tak proč mě to tak hrozně nebavilo? Možná proto, že všechny hlavní postavy byly děsně nesympatické, možná pro tu severskou strohou brutalitu či proto, že žádná z postav nebyla nějak výrazněji psychologicky propracovaná. Dialogy by se daly označit přinejmenším jako divné. Za mne tak 35% max. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama