Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (115)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Parádní Netflixová záležitost, kterou se nevyplatí ignorovat. Poláci jdou filmařsky čím dál rychleji na vrchol a kam se na ně, my Češi a vlastně asi i Slováci, hrabeme. Od první minuty to jede na plné obrátky, na vraždy se tady opravdu nečeká a než jsem se v podstatě stihla nadechnout, už byl film za půlkou. To je další plus, neskutečně to utíká, baví a hlavně překvapuje svou explicitní brutalitou, na to že se film natáčel tady za humny. Hlavní postavy jsou netradiční ženské charaktery s absolutně nepředvídatelným chováním a hodně zajímavým backgroundem. Celkově je to out of space a i myšlenka je tady hrozně super a svěží. Patryk Vega se toho opravdu nebojí a přesto, že pointa trošičku kazí ten veškerý wow efekt a je vyzrazená možná trošku moc brzy, zpracování a scénář je naprosto divoký náser a smršť brutálních úmrtí a svižné akce, až jsem čuměla, že se něco takového zrodilo zrovna tady kousek za hranicemi. Navíc musím dodat, že se tady stíhá nadhazovat v mezičase i opravdu vtipné momenty, takže občas fakt nevíte, jestli se smát, protože za vteřinu to má zase vážnou tvář, doslova. Tento film na Netflixu určitě nepřehlédněte. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vega a další libová kriminálka. Tentokrát žádné války gangsterů jak bývá u Patryka zvykem, ale jeden sériový vrah. Další silné ženské postavy (Vegův trademark), skvělý vizuál, vychytané vraždy a vlastně i docela působivý finiš. Na čisté 4 to není, ale takhle dobrý evropský thriller aka Seven tady nebývá často. 7.5/10 ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prihliadajúc k Tomu, že je to Prvý Kontakt s Patrykom, som velice očarený ako mu to sype. Nechal sa inšpirovať (prečo nie?) u iných , no vzal to posvojom a je to fakt Vega!! Mojmu sluchu vadili len tie roztrasené nožnice. No na dojme neubudlo. Zalistujem si pri chvíli i u dalších Patrykoviek ( je to fešák predsalen). ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Další velice slušný filmařský počin od našich sousedů, kterých v poslední době přibývá více a více. Dal bych i plný počet bodů, bohužel mě však sraly naprosto stupidní herci, respektive herecké výkony a scénář. ''Toč to, třeba ji kopne''. Škoda, že ji kůň vážně nekopnul a neschytala tak pořádný headshot protože hlavní vyšetřovatelka byla na ránu nejvíce. Její parťák, dělající si selfíčka jak nějaký dement jakbysmet a v poslední řadě i otravná televizní reportérka. Zklamání se trošičku dostavilo i v tom, že vrah je znám od půlky filmu. U kriminálek tohoto typu mám prostě rád na konci nějaký mindfuck při odhalení pachatele. A teď to nejlepší. Kamera je suprová, zápletka/příběh originální a gore sakra slušně od poláků překvapil, hlavně scény v pitevně, u kterých bych nejedl pomalu ani pytlík brambůrek. Všechny oběti dostaly řádně naloženo a kusy těl ve městě jen létaly. Gilotina v akci to nakonec pěkně završila. Kdyby byla možnost tak dám 3,5/5, hold to nejde a přimhouřím tak oči když to jsou ti naši kamarádi. 4/5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)
  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)

Reklama

Reklama