Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi Vánoční kronika připadala nevynalézavá snad ve všech ohledech. A že bych přitom od filmu s takovou tématikou a ještě s očividným zaměřením na děti čekal, že autoři trochu povolí uzdu své fantazie. Kurt Russell si roli Santy sice očividně užívá, ale to je asi jediný důvod, proč bych toto vánoční rádoby dobrodružství někomu doporučil. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell představuje bez pochyby za mě jednu z nejlegračnějších a nejsympatičtějších vánočních postav filmových dějin. Scény s ním jsou výborné. Biják balancuje na příšerné hraně amerického patosu. Děti vzpomínající na umřelého tatínka, spousty objetí, spousta lásky, spousta vánočních poselství a dojáčků. Ale musím přiznat, že to nakonec docela ustojí všechnu tu přeslazenost. Jediné co je fakt přes čáru je dle mého názoru hudební vězeňské vystoupení. To už bylo opravdu za hranou, ale na druhou stranu blues mám rád a píseň byla skvělá. Je vidět, že ve filmu jsou peníze a relativně originální zpracování běžného nápadu. Rozhodně si biják ještě někdy v budoucnu pustím. Jeden opravdu z mála lepších vánočních příběhů za poslední roky, který mě svým způsobem tak trošku i katapultoval do 80-90 let. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál. 60% ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jo, tenhle film si pamatuji, že jsem někde našel a celkem mě překvapil. Kdysi v roce 2018 jsem si ho pustil... já nevím... v listopadu? A překvapilo mě, že kamera té holky tam měla datum 24. prosince 2018, což v té době ještě nebylo. Velice kuriózní případ, který se nestával moc často a dostal mě do zvláštních pocitů. Film každopádně sám o sobě je velice originální. Úžasné dobrodružství dvou sourozenců, kteří nejsou moc v lásce po smrti otce a nevěří na Santu a kteří v průběhu nešťastné cesty na saních zažijí velkolepá dobrodružství plná pr**rů, honiček, vtipných momentů, kde Santa troluje poldy a všechny v okolí, jak byli hodní, a co si přáli a přejí. Film je též o průběžném pomáhaní jak sourozenců mezi sebou, tak Santovi, aby stihl doručit všechny dárky. Potkáme zde i celkem roztomilé Santovi pomocníky, kteří se sice zdají být roztomilí, ale v těle mají dravého orla, a dokázali zmasakrovat člověka. Nechybí zde ani dojemné momenty, kdy si bratr přeje, aby se mu vrátil otec, i když je to prakticky nemožné. Mě se tehdy ten film strašně líbil, i když je to taková vymyšlená kravinka, která ale má to Vánoční srdce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus vianočne filmy rozhodne vie. Pod týmto je podpísaný ako producent a hlavne s toho dôvodu som sa na to pozrel. Musím sa priznať, že to s veľkej časti nebol zlý film, vianočná atmosféra nechýba a tak isto aj pekne zábery, ktoré navodia tu správnu atmosféru. Výborný je aj Kurt Russell, no škoda tých detí, ktoré trošku kazia zážitok s filmu. Prišlo mi to miestami ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, či sa zamerať na dospelých alebo na deti a výsledok skončil niekde tak uprostred, ktorý trochu rozpoľuje dobrý dojem s filmu. 70% - 3* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Na konci závěrečných filmových titulků je věnování pro Peggy. (Rominator)

Reklama

Reklama