Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tony Hunter, slavný filmový zpěvák a tanečník, se cítí zneuznaný a starý. Jeho přátelům se jej ale podaří přemluvit k účasti na malé broadwayské show. Avšak věci se jim lehce vymknou z rukou po příhodu "velkého umělce, špičkového producenta a skvělého režiséra" Jeffreyho Cordovy a jím protěžované primabaleríny, kterou Tony nesnáší od prvního setkání. Na place zavládne napětí a show je kvůli neústupnosti aktérů málem zrušena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Astaire špičkový, ale jinak klasická muzikálová bída, na kterou se sice v uměleckých částech úžasně kouká, ale vnitřně je absolutně prázdná a dějově nedostačující ani poloviční stopáži. Pomalu si začínám vyčítat, že jsem se rozhodl podívat na (podle nějakých zkurvených kritiků) 100 nejlepších amerických filmů vůbec. 35% ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Band Wagon by bola mierne nadpriemernou muzikálovou komédiou, nebyť záverečného "grand finale" s názvom Girl Hunt, a murder mystery in jazz. Vo filme je predstavované ako zlatý klinec muzikálu Band Wagon, čo je tak trochu podvod na divákov, pretože používa mnohé filmové postupy nezrealizovatelné v divadelnom predstavení. Táto dlhá scéna, ktorá je tak trochu filmom sámým o sebe, je hyperštylizovanou, miestami až abstraktnou poctou/paródiou žánru noir a amerických detektívok so všetkými mysliteľnými proprietami ako napr. voiceover detektíva, gangsterský balet a dvojrola Gabrielle Gerardovej ako blondínky a brunetky-femme fatale. Chýbalo už len neónové svetlo nočného veľkomesta odrážajúce sa v kaluži dažďa. Je to jeden z tých filmových momentov, na ktoré sa nezabúda. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Hudební a taneční čísla jsou standardně pěkná. Příběh dost obyčejný, průměrný. A finální detektivní taneční číslo mě tedy moc neoslnilo. Jeden z mnoha muzikálů, pro mě ničím nevyniká, čistý průměr mezi klasickými muzikály. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem takhle "živý", vřelý a dobře napsaný muzikál (o secvičování divadelního muzikálu, jenž se v procesu mění z lehké komedie v současnou verzi Fausta… a zpět). Originální taneční čísla jednoznačně bavila (Astaire to v sobě prostě má a jeho baletní partnerka nadto náramně vypadá), naopak dlouhé dějové peripetie mezi nimi se chvilkami docela táhly, aby finální představení nezaznamenalo ten nejvýraznější vrchol (i když, "noir detektivka"… :-)). ()

Wilston 

všechny recenze uživatele

Ze začátku diváka navnadí, poté ho nechá usnout a na konci ho zase probere svižnými tanečními kreacemi a skvělou choreografií. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Ladies and gentlemen, Egyptian mummies, extinct reptiles, and Tony Hunter, the grand old man of the dance!"     Muzikálová komédia, ktorej dej prebieha v zákulisí šoubiznisu (príprava veľkého muzikálu) a je akousi poctou klasickým muzikálom. Ide predovšetkým o odľahčenú zábavu, film priam srší humorom, o ktorý sa stará hlavne výborný Fred Astaire ("Where to?" "Oh, eh, leave it to the horse."). Ten okrem svojej vtipnosti samozrejme aj skvele tancuje (vždy som obdivoval jeho elegantné pohyby) a aj výborne spieva. Jeho tanečnou partnerkou je tentokrát rovnako skvelá Cyd Charisse, pri tanci priam neskutočne ladná. Hudobne tento muzikál nepatrí k úplnej špičke, piesne sú poväčšine menej výrazné. Úroveň filmu trochu upadá v strednej časti (príprava na premiéru), aby ju opäť pozdvihlo veľkolepé záverečné muzikálové číslo, ktoré si roztomilo uťahuje z filmu noir. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "She was bad. She was dangerous. I wouldn't trust her any farther than I could throw her. But... she was my kind of woman." ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Jestli je Band Wagon lepší než Zpívaní v dešti, jak píše Blofeld, by se dalo určitě diskutovat. Pro mě sice stále zůstává muzikálovou jedničkou Zpívání v dešti, ale to nic nemění na faktu, že Přidej se k nám je výborný film. Podobně jako Zpívání v dešti má skvělé, lehce ironické dialogy, nápadité gagy a samozřejmě parádní taneční a hudební scény se sympatickou dvojící Astaire a Charissovou, kteří tančí jako vždy, tedy výborně. Zmínil bych především vybroušené a elegantní DANCING IN THE DARK z Central parku, a závěrečný GIRL HUNT BALLET, který Astaire provází vnitřním monologem "podobně jako detektivové drsné školy " a jeho choreografie je naprosto neuvěřitelná. Něco takového se zkrátka jen tak nevidí. Charissová v něm má sex-appealu na rozdávání a dává tak zapomenout na své obdobné vystoupení s Kellym ve Zpívání v dešti. Zkrátka THAT´S ENTERTAIMENT v tom nejlepším slova smyslu. Jen škoda,že u nás naprosto neznámé, jak je vidět z pouhopouhých tří hodnocení. POLEPŠETE SE CHLAPCI A DĚVČATA a vydejte se do doby, která se už nevrátí a nezaslouženě pomalu zapadá prachem. Jaká věčná škoda... ()

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

Děj točící se kolem přípravy show, jež je námětem mnoha muzikálů, mě v tomto případě příliš nezaujal. Ale ta taneční čísla jsou prostě vynikající!! Obzvláště mě potěšila parodie na film noir s vymakanou choreografií a pak také trojčata a jejich "MGM má lva, naše máma tři". PS: Astaire je mi sice sympatičtější než Kelly, ale Zpívání v dešti je určitě lepší. ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Hrozný, jak ten Fred rychle zestárl (od takovýho Swing Time či Top Hat v druhé polovině 30. let) a přišel o to oslňující charisma. Menší pohled do zákulisí (zřejmě rovněž uvadající) Broadwaye, pár (dosti nezáživných) (muzikálových) písní (jen "to s tím pivem" trochu ujde :D). "Příběh v příběhu" (resp. zkrácená verze dramatu, které se snaží uvést) je však naprosto skvělý, jeden z nejlepších pohledů na noir!!! ~~~ 62% ()

Reklama

Reklama