Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako to spomína viacero užívateľov (najlepšie to vystihli Arsenal83 a POMO) pri takomto hereckom obsadení by človek očakával veľmi dobrý triler, na ktorý som do konca zvažoval ísť so synovcom do kina. Našťastie som mu vymyslel lepší program, pretože toto by bolo v kine utrpenie bez súcitu. Samotnému príbehu nasadila korunu okrem slabého príbehu a celkovo slabučkých výkonov protagonistov predovšetkým Jessica Chastain ktorá si za postavu Avy nepochybne pýta zlatú malinu. Aspoň 52%, aby filmoví fanúšikovia mohli tohto červa, ktorý sa do kín asi dostal iba omylom vypáliť. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole to je peklo. Áčkový akčniak, ktorý síce nevyzerá finančne podfinancovaný, ale kvalitatívne tam každá stránka vyzerá horšie ako v súčasných odfláknutých Willisovkách. Namiesto akcie sa tam rieši rodinná omáčka ústrednej vražedkyne a nakoniec tie všetky rodinné problémy aj tak nemajú žiadnu pointu. Postavy sú naviac nesympatické a chovajú sa nelogicky. Nonstop som krútil hlavou nad konaním postáv. No a akcia zaberá max 10 minút a okrem pár výstrelov sa dočkáme len bitiek. No a tie sú tak pomalé a bez choreografie, že by to zvládol natočiť akýkoľvek absolútne neskúsený bitkár vrátane mňa. Nonstop to vyzerá jak keby dvaja ožrani tancovali a občas si snažili vraziť. Herci sa tiež nevytiahli. Snáď len Malkovich tam dokáže vzbudiť trochu sympatie. Záporák Farrell je zmätený podobne ako tá škrata v hlavnej úlohe Chastainka a Gena Davisová s tou obrovskou držkou vyzerá jak ženská kópia Roberta Z’Dara. Výsledok je tragédia v ktorom nič nefunguje a ani sa nikto príliš nesnažil. Fakt sa divím, že tam nehral Willis. 0/10. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V elitní vražedkyni se hne svědomí (zajímá se o zločiny svých cílů), tudíž se ji šéf agentury rozhodne odstranit. Zároveň se emočně labilní ex-alkoholička po 10 letech střetává se svou rodinou a zpytuje traumata minulosti. Obě části, tedy jak zabijácké bitky, tak uslzená psychoanalýza zmatlaného života, jsou mdlé, povrchní, otřepané jak z devadesátkového béčka, špatně zrežírované. Ovšem dohromady, dohromady nepasují takřka spektakulárně! Korunu tomu nasazuje směšné finále. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Viděno v kině. Hurá, prvně v kině od března, kdy vypukl ten apokalyptický COVID-19! Takže zatím za letošek je tato AVA u mě šesté kino a to je sakra slabé, na to, že chodím tak cca 30x a někdy i víckrát ročně! No, co už. Rozhodně mě film nepohoršil, ale ani nenadchl. Rozhodně jsem neměl žádná očekávání, tak to nakonec zařazuji do lehkého nadprůměru a ty 3* dávám s radostí. Jako jednohubka je to ok, akorát tohle ani do kina jít nemuselo, ale já jsem za to vlastně rád. Jako celek to nefunguje, je to takový podivný slepenec akčního filmu, thrilleru a především ta dramatická linie zde hraje velkou roli. Nějaký ten děj, příběh – to zde je strašně přímočaré, což je škoda – nic nás tu nepřekvapí. Dramatické scény jsou takové rozporuplné, ale ke konci jsem si už víc postav získal, takže to svým způsobem funguje, ale hodil bych to do jiného žánru. Akční scény se zde vyskytují tak nějak sporadicky, občas se objeví a pak dlouho nic. Technicky to není žádná hitparáda, občas je to nepřehledné, ale zase ty přestřelky působí dobře, rychle a úderně. Bitky rovněž nejsou špatné, i když ta choreografie atd – kamerou je hůře nasnímaná. Třeba finální souboj Avi byl dlouhý a krvavý, jen ta závěrečná až nelogická scéna to trochu kazila. S herců mě rozhodně nejvíc zaujala charismatická Jessica Chastain, která snad ani nemůže zklamat. Colin Farrell mi zde už moc neseděl, ale nebyl nejhorší. John Malkovich dostal roli, kterou jsem mu nevěřil, ale aspoň rozdal na svá stará kolena v jednom neohrabaném souboji pár ran. Zato Common mi zde vůbec neseděl, až mi vadil – do dramatické linie se zoufale nehodil. Hudba byla obyčejná – postačila, aspoň se tu objevil jeden a ten samý hudební motiv snímku. Takže, jo, jako jednohubka dobré, víckrát bych si to už nepouštěl. Alespoň jsem po delší době viděl kino – i to se počítá. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama