Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Chystala jsem se na to hodně dlouho a docela mě to mile překvapilo. Má to příjemnou stopáž, takhle film rychle utíká. Hvězdné tváře mě na plátně lákaly, i když Jessica Chastain mi zrovna do téhle role moc nesedla. Dokázala bych si představit jinou herečku. Malkovich je beze sporu nejlepší, i jeho postava byla nejlépe napsaná. Scénář je ale trochu slabší. Vlastně od každého nakousli jen trochu a ničemu se zvlášť do hloubky nevěnovali, což je škoda, mohlo to být ještě o chlup lepší. Ale na nudné odpoledne nebo večer je to super akční věc, která neurazí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Viděno v kině. Hurá, prvně v kině od března, kdy vypukl ten apokalyptický COVID-19! Takže zatím za letošek je tato AVA u mě šesté kino a to je sakra slabé, na to, že chodím tak cca 30x a někdy i víckrát ročně! No, co už. Rozhodně mě film nepohoršil, ale ani nenadchl. Rozhodně jsem neměl žádná očekávání, tak to nakonec zařazuji do lehkého nadprůměru a ty 3* dávám s radostí. Jako jednohubka je to ok, akorát tohle ani do kina jít nemuselo, ale já jsem za to vlastně rád. Jako celek to nefunguje, je to takový podivný slepenec akčního filmu, thrilleru a především ta dramatická linie zde hraje velkou roli. Nějaký ten děj, příběh – to zde je strašně přímočaré, což je škoda – nic nás tu nepřekvapí. Dramatické scény jsou takové rozporuplné, ale ke konci jsem si už víc postav získal, takže to svým způsobem funguje, ale hodil bych to do jiného žánru. Akční scény se zde vyskytují tak nějak sporadicky, občas se objeví a pak dlouho nic. Technicky to není žádná hitparáda, občas je to nepřehledné, ale zase ty přestřelky působí dobře, rychle a úderně. Bitky rovněž nejsou špatné, i když ta choreografie atd – kamerou je hůře nasnímaná. Třeba finální souboj Avi byl dlouhý a krvavý, jen ta závěrečná až nelogická scéna to trochu kazila. S herců mě rozhodně nejvíc zaujala charismatická Jessica Chastain, která snad ani nemůže zklamat. Colin Farrell mi zde už moc neseděl, ale nebyl nejhorší. John Malkovich dostal roli, kterou jsem mu nevěřil, ale aspoň rozdal na svá stará kolena v jednom neohrabaném souboji pár ran. Zato Common mi zde vůbec neseděl, až mi vadil – do dramatické linie se zoufale nehodil. Hudba byla obyčejná – postačila, aspoň se tu objevil jeden a ten samý hudební motiv snímku. Takže, jo, jako jednohubka dobré, víckrát bych si to už nepouštěl. Alespoň jsem po delší době viděl kino – i to se počítá. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je sice celkem dobrá herečka, ale moc sympatická mi není (co se vzhledu týče), čímž s ní mám menší problém. Role nájemné vražedkyně mi na ní prostě moc neseděla, přestože se děvče snažila. Problém jsem měl tak trochu s celým tímhle příběhem. Pár dobrých bojových scén by se tu našlo, ale jinak to byla jen recyklace podobně laděných filmů s ničím navíc. No vlastně jsem se zhrozil, když jsem viděl svou platonickou lásku z dospívání -  Geenu Davis jsem tak před cca 20 lety žral – líbila se mi a to hodně, než se na ní vyřádil její manžel – plastické operace z ní udělaly hnus fialový. Ještě že se tu zas až tak moc před kamerou neobjevovala. Colin Farrell podal dost prachbídný výkon a tak mi zbyl jen John Malkovich, který patří mezi moje oblíbence a i tady si nevedl špatně. Jako celek však tento film moc neokouzlil. Spíše jsem zklamán, slabší podprůměr – 45% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Jessicy Chastain, ale dovedu si představit, že hodně lidí volalo po čistě jejím akčňáku. Zato jsem fanoušek Colina Farrella a ten tu bohužel nic extra nepředvedl. Ava je typický příklad protlačování ženských hrdinek do akčních filmů, když konečně díky Lucy začaly vydělávat. Samozřejmě v základu nic proti tomu, při sledování jsem si vzpomněl na Bessonovu Annu (evidentně došly normální názvy, ten český se alespoň snaží), ovšem ta má nesrovnatelně lepší akci. Tenhle film je celý takový bez nápadu, nemastný neslaný a rychle zapadne v bohaté filmografii této oblíbené herečky. Kované fanoušky akčňáren na těch 90 minut zabaví, ale bude vám omáčka kolem nich úplně šumák - takže back to the 80s...6/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)

Reklama

Reklama