Reklama

Reklama

Čtyři v tanku T-34 a všude kolem po zuby ozbrojení nacisté... V létě roku 1941 sovětsko-německá smlouva o neútočení a přátelství náhle padá. Jednotky Wehrmachtu během pár měsíců postupují přes pobaltské republiky, Bělorusko a Ukrajinu až do vnitrozemí a Rudá armáda bojuje o každou vesnici. Jednou z nich je i víska, kde se střetne Jägerova tanková rota proti poslednímu zbývajícímu tanku T-34 velitele Ivuškina. Přes početní nevýhodu se však ruskému tanku podaří útok odrazit a krýt ústup nemocnice. O několik let později se Jäger s Ivuškinem znovu setkává, a zatímco nacistický důstojník povýšil na velitele tankové divize, ruský tankista padl do zajetí. Změnila se i situace na frontě: smyčka kolem Říše se stahuje z Východu i ze Západu a Jäger musí co nejrychleji připravit mladé rekruty na obranu země. S tím mu má pomoci právě Ivuškin, který dostane k dispozici ukořistěný tank T-34 a posádku z lágru, aby ze sebe na tankodromu udělali cvičný terč. Ruský velitel nabídku přijímá, místo Jägerovy sebevražedné mise ovšem chystá vlastní plán útěku... Ruský válečný film z roku 2018 koncipoval režisér a scenárista Alexej Sidorov podle svých slov jako akční podívanou pro novou generaci a zároveň jako poctu válečným veteránům. Nákladný projekt z části natáčený v Česku tak klade velký důraz detaily – od uniforem přes zrestaurování vyřazeného tanku T-34 až po výstavbu vesnice, která hned úvodem lehne popelem. Samotný děj stejně jako hlavní postava jsou však fiktivní a válečnými příběhy se inspirují jen velmi volně. Jsou například známy případy, kdy se sovětským vojákům podařilo utéct z německého zajetí, ovšem bez pomoci tanku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Mna málokedy baví vojnový film. Treba v prvom rade zobrať do úvahy že som pozeral niečo v TV. Vďaka za programy ako sú joj cinema alebo AMC poprípade čt2. Občas sa tam nájdu dobre filmy a sú hlavne bez reklám. Strašne vadili nepreložené pasáže. Popritom film nebol až taký zlý,na to že je od ruskej produkcie tak mal atmosféru a zábery tankov tiež vydarené. Ale tie titulky fakt vadili, keď už niečo pozeráte s dabingom. Neviem či to bola zlá verzia alebo to tak malo byť. Každopádne scéna keď tank tancoval na labutie jazero nemala chybu. 3* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Je to taková předělávka ( kdo chce čte remake) staršího sovětského Skřivánka.  Kladem je třeba úvodní bitva, technické provedení samotného filmu, kvalitní protivník ( není hloupý až imbecilní, není bezúčelně krutý, je vojensky na určité výši.) Opět jako Skřivánek má i Legenda T-34 českou stopu. Vtipná věta: Chlapče tebe mě posílá snad sám Stalin. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Úvodní bitva je výborná a napínavá akce, dále pak stojí za vyzdvihnutí scéna z vojenského cvičiště. Vše kolem je bohužel předimenzovaný scenáristický blábol. Jako by se Rusové snažili svou tradici strohého, avšak efektního vyprávění válečných snímků přizpůsobovat americkým móresům... Film má bohužel sestupnou tendenci a občas působí nechtěně (doufám) komicky. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Pokud by se mělo jednat o parodii typu Žhavé výstřely, tak dobrý. Obývám se však, že zde měl soudruh režisér jiný cíl. Vytvořil tak nesmyslné propagandistické dílko s přitroublou zápletkou, hloupými efekty a neustále se zpomalujícími záběry (Rusové ani jinak točit neumí). Na pobavení dobrý, ale nevím co na to říkají tisíce tankistů, kteří v T-34 obětovali své životy. Jestli by je tato taškařice potěšila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $35,950,901▐ Rusáci rozbijú Nemecké územie z jeho jadra na minďar, neserú sa s náckami. Podarené. Úvod vyznie ako klasický vojnoví film o tankistoch - hrdinoch Rudej armády a ich nebojácnosti. Po pol hodinke sa to ale zvrtne na útek z väzenia a demoláciu nemeckej ríše z jedinou posádkou tanku T-34 a len šiestych nábojov do kanóna. Kto im vojde do cesty nech sa trasie. Hravé, občas nápadité, kamera detailná aj pri strelách / kanonáde, aj keď občas je metúce kto na koho vlastne strieľa a občas zakopneme aj o nejaký ten frk. Dobre, môže byť. /70%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Obrnené transportéry vo filme sú povojnové československé OT-810. (Johnny.ARN)
  • Z dalších českých lokalit zavítal filmový štáb například do tzv. pevnostního města Terezína. Filmařům se velmi líbilo, jak město leží na obou březích řeky Ohře, která Terezín rozděluje na Malou a Hlavní pevnost Terezín. T-34 se natáčel ale také v Lokti na Sokolovsku, konkrétně na jeho náměstí T. G. Masaryka, nebo v bývalém vojenském cvičišti pod zříceninou hradu Klenová, který armáda v roce 2007 prodávala za devět milionů korun. Mimochodem, jakmile v česká armáda prostor opustila, ocitlo se místo v obležení všech lapků, kteří odvezli vše, co se dalo zpeněžit. Takto zmizely u některých bývalých armádních staveb například i kovové schody, která skončily patrně v některé ze sběren. (Paity)

Reklama

Reklama