Reklama

Reklama

Sonja: Královna ledu

  • Česko Královna ledu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sonja: Královna ledu je příběh o Sonje Henie, jedné z největších světových sportovkyň a zakladatelce moderního krasobruslení, která se v roce 1936 rozhodla dobýt Hollywood a stát se filmovou hvězdou. Její první film překonal kasovní rekordy, v roce 1937 se zapsal jako snímek s nejvyšším počtem prodaných vstupenek. Sonja se stala nejbohatší ženou své doby, stále obklopenou fanoušky, milenci a rodinou, nikdy nebyla sama. S přibývajícím věkem její sláva slábla, ale ona se rozhodla stále pokračovat. Její svět se zhroutil, když spadla opilá na rozbředlém ledu v Rio de Janeiru. (iTunes)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

angel74 

všechny recenze uživatele

Na krasobruslení se vždy ráda podívám, takže životopisný snímek o jedné z nejslavnějších krasobruslařek všech dob jsem si nemohla nechat ujít. Bohužel však musím konstatovat, že se jedná o dost bezkrevný film, který nevyvolává skoro žádné emoce. Jsem krapet rozmrzelá i z toho, že se tvůrci věnovali pouze značně omezenému časovému výseku života Sonji Henie, přičemž její veleúspěšnou sportovní kariéru nechali téměř bez povšimnutí. (55%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A čo si myslela, že bude zarábať navždy? To ma vždy dokáže fascinovať, ako si tí ľudia myslia, že ked sú bohatí teraz, budú bohatí navždy. No nebudú, lebo všetko minú na alkohol, autá a domy a nič im neostane. V prvej hodine sa toho strašne veľa udeje. Iný režisér by z prvej hodiny spravil jeden dvojhodinový film. Tá druhá je presný opak. V prvej vidíte lesk a slávu, zdola na hor, v tej druhej z hora na dol. Pomaly, ale o to hlbšie. Natočené výborne, zahraté skvelo, dobová atmosféra sa podarila. Proste film, kde si väčšina niečo nájde. 3 z 5 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film o zaujímavej postavičke menom Sonja Henie, ktorá svojho času nemala na ľade konkurenciu a stala sa synonymom dokonalosti. Ako to však už býva, po každom vzostupe často nasleduje postupný pád, a inak tomu ani nebolo v Sonjinom prípade. Je to smutné, že z takej skromnej dievčiny z Nórska sa napokon vykľula pyšná "kráľovná", ktorej sláva prerástla cez hlavu. Škoda, že sa film sústreďuje skôr na tú fázu, kedy ukončila športovú kariéru a už vidíme len tú roztopašnú a márnotratnú Sonju. Určite by bolo zaujímavé, vidieť jej príbeh od úplného začiatku. Tento záber z jej "filmového života" mňa osobne až tak nebavil a celkovo film pôsobí miestami mdlo a nevyvážene. Ale inak, zahrané to bolo obstojne. No na viac ako 3* to bohužiaľ nie je (chcelo by to väčší záber z jeho života, nie len tá fáza postupného pádu). ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem obvyklou zidealizovanou životopisnou oslavu světoznámé celebrity a namísto toho jsem shlédl rozporuplný portrét poměrně nesympatického zpovykaného fracka, jeho strmý vzestup i stejně strmý ústup ze slávy. Se vším, co k tomu v životě podobných celebrit patří. A to je na filmu i to nejcennější - že nelakuje na růžovo, ale ukazuje odvrácenou cynickou tvář slávy ve vší její nezáviděníhodné nahotě. Ine Marie Wilmann předvedla zároveň obdivuhodnou hereckou kreaci. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážně byla taková ? Cílevědomá, pilná, leč bezskrupulózní sebestředná kariéristka, která by pro úspěch a světskou slávu zaprodala duši Ďáblu ? Uvidíte, jak postupně obalovala své city ledovým krunýřem - a když v krátkých záblescích nahlédnete do jejího dětství a poznáte, co ji formovalo, možná v sobě vydolujete i stín pochopení ... pro všechno, čím byla - na svém vrcholu a posléze i hluboko pod ním. Neboť běh času je neúprosný a každá královna jednoho krásného (či šeredného) dne dokraluje. Fandit jí nemusíte, ale její životní dráha vás může zaujmout. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama