Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 2

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel napísať „som milo prekvapený, že to bola menšia blbosť, než som čakal“... ale ono to vlastne bola plus mínus presne taká veľká blbosť, ako som čakal. Je tomu podriadené všetko, od obrovských (ale prekvapivo dobrých) trikov cez pomerne epickú výpravu a prepálené (ale zábavné) akčné scény, až po kasting v čele s tradične znesiteľnou a akceptovateľnou Millou Jovovich a v podpornej úlohe s Ronom Perlmanom (s najúchvatnejším účesom od osemdesiateho prvého, teda od Boja o oheň). A keď si vyčerpane poviete, že vás tu už nič nemôže prekvapiť, príde „mačka“. Tam už sme sa ocitli až kdesi medzi Ostrovom Dr. Moreaua (!) a Princeznou Fantaghiro (!!). Okrem toho sa tu hojne vykráda ešte Hviezdna brána (film) a Tremors. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nadupaný akciou. Popravde o nič iné v tomto filme ani nejde. Millu, už asi unavili nekončiace boje zo zombie nákazou a tak sa zamerala na iné, veľkolepejšie monštrá. Ale sama by to tentoraz asi nedala, preto sa spojila z kaskadérom Tonym Jaajom z Ong-Bak a Ronom Perlmanom z Honby na čarodejnice. A s nimi dvoma to pekne odsýpalo, čo zas nie je až taká zaujímavosť, keď sú v takom kolosálne trikovom svete. Keď je akcia všetko je ok, triky brilantné a monštra jedno veľkolepejšie ako druhé. Problém nastáva vtedy, keď sú kludné sceny. Práve tam dochádza k trápnejším momentom. Stačí spomenúť scénu s čokoládou alebo hudobné číslo vojakov po vstupe do inej dimenzie. Chcel to režiser i trocha odľahčiť, ale moc to teda nevyšlo. Film čerpá inspiráciu z veľmi veľa iných filmov. Môžem spomenúť napr. Vesmírna pechota, votrelec, pán prsteňov a kopec ďalších filmov. Scéna kde zboku jedného vojaka vychádzajú pavúci a začnú sa nim kŕmiť mi bola veľmi známa. Stále som nad ňou rozmýšľal, kdeže som ju ja videl. Netrvalo dlho a prišiel som na to, že tu istú alebo veľmi podobnú scénu som videl v hmle. Tak Anderson si z originality veľkú hlavu nerobí a ani z logiky. Však ide len o jedno a to mu vychádza, ale mne to nestačilo, A keď zostal otvorený koniec, tak samozrejme príde dvojka, ktorá pochybujem, že dopadne lepšie ako originál. Ale samozrejme si ju budem chcieť pozrieť, Slabé 3*. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk, který doufal, že dostane aspoň megalomanskou zábavnou akci bude zklamaný. Úvod je hrozně nudný i přes to, že se tvůrci stále snaží neustále předvádět nové příšerky. K postavám nemáte vůbec žádný vztah a hudba je místy taky dost podivně mixována. Uchvátí tak alespoň nádherné moře bílého písku, po čertech nevyužitá džungle a wyverna. Jakožto velký milovník draků a podobných potvor jsem jí byl okouzlený. Vizuálně byla prakticky dokonalá. Navíc si někdo dal tu práci, a založil chrlení ohně na reálných základech (takhle by to opravdu mohlo fungovat). Konkrétně jde o využití dvou kapalin, které při smíchání spustí chemickou reakci, která má za důsledek vznik oheň. Chvíli jsem přemýšlel, že bych za to dal i hvězdičku navíc, ale pak jsem si vzpomněl, jak o ničem ten film byl... Když musím na něco koukat na dvakrát, abych se vůbec prokousal ke konci filmu, tak je něco špatně. Bída. To už si raději pusťte druhou Godzilu. Ta je mnohem povedenější "výplachovou srandou". ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná zábava (čokoláda pobavila). Millu moc nemusím (raději Linu), takže díky bohu alespoň za frajírka Tonyho, na kterého se dobře dívalo a souboje s ním jsou dost povedené. Hru neznám, ale věřím, že fanoušky určitě tenhle film nezklame. Dá se říct, že akce je tu od začátku až do konce. Finále s Rathalosem bylo výborné. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady dějově plochých a nesmírně předvídatelných monster snímků typu King Kong či Godzilla, u kterých nejsou zvláštní efekty výrazovým prostředkem, nýbrž jediným hybným principem? Nikoliv. Monster Hunter stojí mimo veškeré kategorie. Jedná se o odstrašující ukázku amatérské filmařiny, která donutí k odchodu z kinosálu i krajně nenáročné diváky, a to v důsledku zoufale zpracovaných soubojových scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů navodí publiku leda tak bolest hlavy. Nečekal jsem, že by autor této scénáristické agónie mohl přijít s nějakým uspokojivým vyústěním, ale vůbec se o žádné nepokusit a místo toho nahodile, uprostřed souboje, spustit závěrečné titulky? Za to na FAMU vyhazuji studenty prvního ročníku z klauzur. Nelze pochopitelně uvažovat o jiném než odpadovém hodnocení a dokonce bych se vůbec nebál označit snímek Monster Hunter za jednoho z hlavních aspirantů na nejhorší film roku 2020. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase 0:28:17 Link (T.I.) říká, že ho bolí na hrudníku a necítí ruku. Ruku má svěšenou, jako by ji měl ochrnutou, ale od času 0:29:05 s ní normálně hýbe, vyhrnuje si s ní triko a pak ho i oběma rukama trhá. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 0:10:30 stojí Hummer na kolech a Bugina leží na boku. V čase 0:10:56 je vidět, jak Hummer i buggina stojí na kolech, a na buggině je i kulomet připevněný šikmo do vzduchu, jako by byla ready. V čase 0:11:54 už buggina zase leží na boku a jsou z ní vyspané věci, jako po dopadu. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama