Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si nevšiml, že by Matěje ty holky nechtěly, naopak tolik holek neleze snad ani za Deppem. To bylo až trapný, jak mu každá chtěla dát. To já v jeho věku byl vůbec rád, když si přede mnou holky alespoň zhnuseně odflusly. A ty perly co tam Matěj ze sebe vyládoval "Ty jo to je kus ženský" a Matěj na to "Nelíbí se mě jak takhle mluvíš o holce" další Matějova perla - kluci : Matěji, vidíš tamhletu kozatou, když dostane prachy, tak se slíkne" No a Matěj ze sebe vybalill tuhle blbost "Ne, nezlobte se, do toho s Vámi nejdu, kluci." V tu chvíli u mě soudruh Matěj klesnul hodně hluboko. Odmítat pohled na kozy považuji za pozérské, nenormální a škodící klučičímu zdraví. ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Matěj mi sice moc sympatický nebyl (ale děvčata na něj mohou samozřejmě mít jiný názor), ale jinak tuto komedii mám docela rád a občas se na ni rád podívám. Líbí se mi ten protiklad Matějova jemná dívka z vesnice x drsná holka z města, která všechny ty křupanské posměváčky dokáže dnešním slovem pěkně "vyfakovat". Sem tam jsem měl pocit, že už jsem něco zahlédl ve starších českých filmech (třeba to, jak je babička Ježková vyháněla z postele). Být tam sympatičtější hlavní postava, tak bych možná hodnocení i zvýšil. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Milane Muchno - režisére, proč tě diváci nechtějí? .... Tak, tak, typická bývalá totalitní tvorba, kdy se dostávalo možnosti natočit film lidem možná víc politicky angažovaným než tvůrcovsky schopným, ale možná se v tomto případě mýlím. Možná se to stalo "svázanými uměleckými rukami tvůrce" tehdejší cenzurou. Těžko soudit, ale tenhle výplod je vážně dost "křečovitý" , jak už ostatně kdosi přede mnou napsal. Přišel jsem, viděl jsem .... vyšumněl jsem. Jen ten rýmující název filmu mi po dlouhá léta zůstával v hlavě. Obsah filmu se tenkrát za pár dní z mé paměti odporoučel. A to je známka špatného filmu. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V záplavě občasné tragičnosti se v tomto pokusu o jakousi přírodní filosofii dají vyhledat i klady. Pokud je řeč o části herecké, básník Joža Mrázok Hořický, Ježková a perspektivní otec v podání J. Schmida jsou jistě skvělým zpestřením, jinak velmi slabého obsazení (Hanča Brejchová bohužel strašná). Lze vypozorovat i lehké politické popichování, zmíněný otec či schůzování bývalých budovatelů ("Letos si určitě vystřelíš soudruhu..."). Celkově ovšem spíše lehký průměr. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej bizár. Vůbec jsem nepochopil, jestli teda Matěj má bejt nějakej random exot, nebo jestli skutečně zosobňuje vysněnej ideál pro určitou skupinu holek. Každopádně ty situace, kdy je na pokecu na kafi a jen tak mimochodem se odkrade vedle do ložnice, svlíkne se do slipů, sám si vleze do postele a prostě předpokládá, že po něm ta fena touží a přijde, jsou nezapomenutelný. Nebo jak v jednom kuse vyjíždí po svý nevlastní sestře Yvettě Kornový a Milada Ježková je pořád rozhání. Ve filmu je taky hezky vidět, jak se za komanče v práci hrozně kopulovalo, protože nebylo beztak co jinýho dělat. (50%) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Bronislav Poloczek vzpomíná, že ho při natáčení šoupli do traktoru a dali mi šesti radliční pluh a měl půl hodiny na to, aby se naučil s tím zacházet. Povedlo se mu skončit i v příkopě. (cariada)
  • Yvetta Kornová když si přečetla scénář a zjistila, že se tam má svlíknout došla za režisérem a řekla, že to neudělá. On jí mezi čtyřma očima řekl, že to po ní chtít nebude. Pak přišel onen den a co se nestalo chtěl, aby se svlékla, což odmítla a musel se stopnout celý natáčecí den, což byl veliký malér. Naštěstí se producent a pak i celý štáb za Yvettu postavil. (cariada)

Reklama

Reklama