Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom dvadsiateho storočia dosiahlo znečistenie vzduchu také hodnoty, že ozónová vrstva Zeme bola úplne zničená. Planéta bola vydaná na milosť smrtonostnému ultrafialovému žiareniu. Na ochranu ľudstva bol v roku 1999 vybudovaný elektromagnetický štít. Píše sa rok 2024 a príbeh takmer nesmrteľného škótskeho horala Connora McLeoda pokračuje. No ale radšej ani nemusel. Pretože oproti výbornému pôvodnému filmu z roku 1986 je táto druhá časť len zbytočný, nudný nezmysel. ** ()

Deftie odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bol skutočne zlý vtip. Mulcahy sa z prvého dielu nepoučil a opäť vyznieva hlavný záporák (a vlastne aj všetci ostatní vrátane McLauda) ako utečenec z prísne stráženej cvokárne (aj keď uznávam, že mal aspoň zmysel pre humor). Celkovo dej nezáživný, nuda, feministky si pri ňom určite trhajú vlasy a milovníci architektúry tiež. Efekty sa trošku zlepšili, aj keď len o trošku, čo je spolu s postavou Ramireza jediné plusko. Ale keďže má film mínus jednu hviezdičku, tak to dokopy dáva odpad. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Béééčko. Higlanderovi 2 se podařilo během několika minut totalně rozbourat všechno z jedničky. MacLeod je tu ze začátku prezentován jako starý zlomený ožrala, který víceméně jen náhodou získá zpět své schopnosti. Pak se to trochu zlepší, ale ten idiotský scénář! Jak je možné že stejný režisér dokázal se stejnými herci a pořád slušným rozpočtem tohleto!!! A v jakou trapnou figurku se promění Ramirez. Achych to to bolí. O záporákovi škoda mluvit. Z prvních tří dílů je rozhodně nejslabším. Jedinýmy klady filmu jsou slušné tempo a místy nechtěná zábavnost děje. A samozřejmě skvělý Connery, ikdyž v nevděčné roly,který bez problému strčí Lamberta i s ostatními do kapsy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno