Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jak mohl Russell Mullcahy natočit takhle špatné pokračování svého vlastního filmu? Scénář, včetně námětu, popírající události prvního filmu, jsou jeden velký zmar. Akce nudná, efekty slušné. Lambert je hrozný herec, Ironside jako záporák mdlý a zaujme jen Connery a jeho vtipy. Jeho účast v tomhle zbytečném sequelu je mi záhadou. Pro herce Christophera Lamberta turning point v kariéře, po kterém už šel jenom dolu do céčkových projektů. Jedna hvězda za Conneryho. Viděno na AMC. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak po povedené jedničce tady máme Highlandera, a když už já osobně ho tu mám, tak rovnou zase Director's cut. No nevím ale je to jedno z těch pokračováních, co nemělo nikdy vzniknout!!! Film se snaží navodit atmosféru, jako měla jednička ale bohužel to se nedaří. Celková výprava působí jak bečkový film, ba dokonce možná i céčkový. Přesně takový ve kterém bych si představil Christophera Lamberta. Jen nevím, co tam dělal Sean Connery, který aspoň dal film nějaký vtip a hlavně je to lákadlo. Navíc tady nebyla ani úžasná hudba od skupiny Queen. A padouch? No působil velmi směšně!! Radši se nebudu ani rozepisovat o scéně v metru, kdy se mi na tváři objevil jistý úsměv! Blbina největší!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)

Reklama

Reklama