Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skromná, ale kvalitně natočená krimi z neokoukaného prostředí vietnamské komunity. Samotný případ je veskrze jednoduchý a nepřehnaný. Osobně mě ale krom úderného rozuzlení zas až tak nenadchl. David Novotný tu hraje takového toho typického "slušnočecha," který, když se zrovna nechová jako hulvát, je i zkušený vyšetřovatel. Co mě ovšem překvapilo byla Ha Tranh Špetlíková a její přirozené herectví. Neříkám to často, ale tohle bude nový objev na poli českého filmu. I ostatní herecké výkony jsou tu nezvykle vyrovnané a interakce mezi postavami uvěřitelná a zábavná. Dialogy tu a tam trochu skřípou a potenciál taky nebyl úplně využitý, ale ty postavy mě bavily a vůbec bych se nezlobil za nějaké volné pokračování. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

MovieZone cejchuje niektoré filmy hanlivým označením Film Netflixu. Miss Hanoi je Film TV Nova. Lacne pôsobiace. Zle zahrané (neherci odpustia). Majúce zápletku, ktorá by neuživila ani epizódu seriálu. Oceňujem zvolené prostredie, ktoré je určite v českých filmoch silno nevyužité. Tak isto som rád, že som zistil dôvod voľby názvu SAPY. Novotný bol zbytočne buranský. Ha Thanh Špetlíková zbytočne moc urevaná a policajná práca trestuhodne amatérska. Nhảm nhí. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si sice, že se toho o Vietnamcích dozvím víc, ale díky aspoň za tu jejich modlitbičku v kostele, tu jsem neznala. Jinak nemůžu říct, že by se mi to nějak zvlášť líbilo. Nejvíc mi asi vadilo, že Ha Thanh Špetlíková - která je bezesporu úhledná a sympatická -, ale co je to platné, když hrát tedy opravdu neumí. Na Ordinaci to asi stačí, ale na velkém plátně to bilo do očí (tedy do uší) hodně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předevčírem si Polanský dal sám pořádně přes držku, zlomil si obě předloktí, uvázal si lano kolem krku a pak se pověsil na stromě." Můj policejní čich mi napovídá, že to evidentně byla sebevražda, ale scénář velí vyšetřujícímu zvířeti a krásce hledat v tom nějakou záludnost. Ať si tedy běhají po Sapě a vyšetřují. Já se zatím zaměřím na to podstatný. A tím je úžasná strážmistr Anh. Něco tak sympatickýho jsem už douho neviděl. Dokonce ani kapitán Kříž nebyl tak krásnej, ale jeho moudra do života zase stála za to. Tahle dvojka mě prostě bavila, ale to jejich vyšetřování radši nechám bez komentáře. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Neokoukané prostředí dělá film o dost zajímavějším, než vlastně je. To by tolik nevadilo, kdyby fungovalo všechno ostatní - kamera je ale místy dost zmatená, chemie mezi Davidem Novotným a Ha Thanh Špetlíkovou moc nefunguje (ty rasistické řeči mi přišly až zbytečně přepálené) a rozuzlení příběhu vlastně moc zajímavé není. Čím si film naopak polepšil je sympatická hlavní hrdinka a zmíněné zasazení příběhu. 5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Zdeněk Viktora natáčel s Davidem Novotným již svůj předchozí snímek Raluca (2014) a byl prý od počátku přesvědčen, že právě David je kapitán Kříž – vlastně roli tak trochu psal pro něj. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Natáčení filmu trvalo s přestávkami skoro dva roky. Točilo se převážně ve Varnsdorfu, kde žije početná vietnamská komunita, a to i v reálných interiérech vietnamských domovů, kde jsou všichni představitelé Vietnamců výhradně z řad neherců. Podařilo se také natáčet na pražské tržnici Sapa. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Postava hlavní hrdinky nemá reálný předobraz – v době přípravy filmu žádná vietnamská policistka v poli nesloužila. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama