Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Australský filmový horor o klech obrovského divočáka a nebezpečí, které číhá v pusté australské divočině. Na počátku přijíždí z civilizované Ameriky do divoké australské buše mladá americká novinářka Beth Wintersová, aby se pokusila přispět svou prací k zastavení krutého vyvražďování klokanů. Vzápětí za záhadných okolností zahyne. Po jejích stopách se vydá manžel Carl Winters, aby se pokusil odhalit pravdu o okolnostech její smrti. Brzy se dostane na stopu strašlivé skutečnosti. V divočině, kde Beth pobývala, řádí obrovský kanec zabiják. Hrdinovi přichází na pomoc v boji proti monstróznímu zvířeti starý lovec, který má s netvorem také své dávné a dosud nevyřízené účty. Hyne však rozsápaný jeho strašlivými kly. Je tedy jen na Carlovi, aby se s kancem utkal... (Allan)

(více)

Recenze (64)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zvířecích hororů s krvelačnými kanci jsem už několik viděl, nicméně všechny byly z 21. století, a proto jsem byl zvědavý na tento poněkud starší kousek. Největším kamenem úrazu v případě Kance je naprosto otřesné herectví (prakticky) všech zúčastněných, okořeněné špatným českým dabingem (za což tedy tvůrci nemohou) a vesměs hloupý scénář. Ze samotné bestie z řádu "chrochtavých" toho moc vidět není, ale to lze odpustit vzhledem k době vzniku. Abych ale stále nehanil, velice se mi líbilo výtvarné pojetí exteriérových scén, které syrově magickým způsobem skvěle dotvářelo atmosféru vyschlého a nehostinného prostředí australské pustiny. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Mne sa film celkom pačil, možno aj preto že to bolo ine ako všetky tie zvieracie horrory typu Alligator, Piranha natočene v 80. rokoch. Krvi si tu moc neužijeme, ale zase je to všetko moc pekne natočene, skvelá kamera- krásna Austrálska priroda, a aj český dabing sa myslim vydaril. Tak Vam ho môžem odporučat, nie len tým ktorý maju radi zabíjačky a knedlo vepro zeli.... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Strašně zestárlé po formální stránce. Režijní postupy vyjadřování stísněnosti a strachu kamerou a střihem, ve své době kreativní, cool a působivé, jsou dnes již béčkově směšné a rušivé. To je právě rozdíl mezi vizionářskými tvůrci, kterých žánrovky pořád fungují (Spielberg) a dočasnými hitmejkry, kteří zůstali zakleštení v jedné žánrové sezoně (Mulcahy). Představte si, že by takovouhle hudbu a kamerové fígle měli Jaws... Surealistická výprava a atmosféra Razorbacka se mi ale líbili i dnes. Takovej perverznější Edgar Allan Poe :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Austrálske ČEĽUSTE ( animal horor ) rokov 80. sa nekonajú. Ono to vlastne ani nieje o tom. Ten Kanec ( bolo to ale riadne prasa ) sa ukáže sotva v pár scénach a zbytok je akýsi ( chcený ? ) pohľad na austrálsky hillbilies spôsob života. Russel Mullcahy ale je ( bol ) zručný režisér, čo dokázal pri niektorých hudobných videoklipoch a práve toto jeho vizuálne cítenie ťahá snímok smerom hore. Bez neho by to bol prúser. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tento film opravdu pozor! Myslel jsem, že půjde o příjemný béčkový horror, kde bude obří kanec žrát a trhat lidi na kusy. Místo toho jsem dostal obrovskou porci nudy, film, kde se vůbec nic neděje, děj se vleče kdo ví kam, a vlastně to ani o břím dravém kanci není ... Celé to začíná spíš jako nějaký explotation, kdy mladá reportérka přijíždí do Austrálie natočit něco o masovém střílení zvířat, objeví se v místním baru, zavrtí zadkem, odjede z něj a má o průser naděláno. Parta vidláků ji chce znásilnit takhle pěkně přímo pod hvězdami uprostřed noci, ale kňour jim to překazí, oni instinktivně ujedou po prvním jeho zamručení a ona je zabita vepřem ve svém autě. Pak už je to jen nuda a zase nuda, člověk pořád čeká na oběvivšího se megakance, kterému se ale před kameru vůbec nechce a když už, tak ukáže jen ty svoje kelčáky a to je vše. V celku je kanec vidět asi jen 1 x a to tak na 5 vteřin ... Napětí absolutně žádné, finále naprosto typické. Mám horrory s obřími zvířaty rád, ale tohle je nejhorší, co jsem kdy viděl, fakt blbost. Musím pochválit jen výbornou vizuální stránku prostředí a atmosféru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Nezmenšený, plně animatronický model kance byl postaven za 250 000$ a je ve filmu vidět jednu sekundu. (hladass)
  • Film je považován za Ozploitation. (hladass)

Reklama

Reklama