Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Konečné parádní horor. Od traileru jsem si sliboval skvělou atmosféru hezkého domu, děsuplnou hudbu, temné nasvícení scén a taky dva sympatické herce v hlavních rolích. Od začátku do první konce hodiny je film vážně povedený. Greta (Lauren Cohan) je panenkou kluka příliš překvapená a od prvních chvil mu vůbec nevěnuje pozornost. Tady by se dalo očekávat, že ze začátku mu bude „přistupovat“ na pravidla z papíru, ale ona se na ně naopak hned zezačátku vykašle. Zajímavé je pak sledovat, jak panenka chlapce docílí svého. Ztrácí se věci, dětský pláč je slyšet na chodbách a nakonec se zaklapnou dveře na půdu. Zkrátka povedené jak má být. Z lekaček bych považoval pouze jednu, za vcelku podařenou. Nicméně film se mi líbil především pro jeho atmosféru, než pro přemrštěný počet infarktových scén. Bohužel, posledních dvacet minut se z geniálně vytvořené atmosféry vytratilo díky zápletce celé kouzlo a film sklouzl do typické vyvražďovačky. Která už má za cíl – pouze kdo z koho. Škoda, ztráty původního nápadu. Takhle je z toho pouze vydařený výjezd do děsivého domu s porcelánovou panenkou. Největší plus na filmu jsou tím pádem herci, kdy Rupert Evans je sympaťák jak se sluší a patří. (Celý film jsem přemýšlel odkud ho znám) a Lauren Cohan je TA holka ze Supernaturalu, později TA holka z Walking dead. Nicméně se mi Cohan herecky, i vizuálně dost líbí a za tuhle její roli jsem rád a považuju jí za dobře napsanou, i zahranou. [Csfd projekce9] (78 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Atmosferický snímek s několika skutečně velkolepými momenty, u kterých faktor "lekaček" fungoval na 100%. Tak proč tak nízké hodnocení? The Boy si svou reputaci kazí poměrně zmateným střihem, který je patrný zejména ve finále snímku, což jde také v ruku v ruce s poměrně fádním rozuzlením děje. Upřímně, po tom precizním budování celé atmosféry a příslibů "duchovna", jsem prostě čekal něco víc.....nadpřirozeného. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor, kde se toho ve výsledku sice moc nestane, ale zato dokáže předvést pár poctivých scén, slušnou atmosféru a závěr s naprosto nečekaným rozuzlením, a to se mi u hororu dlouho nestalo. Samozřejmě netřeba spoilerovat, protože tím by se celá zápletka kompletně zabila a jsem rád, že v tomhle zůstal trailer při zemi. Celkový nápad s panenkou je velké plus a místy působí děsivě a pro diváka až komicky. Lauren Cohan je tady oproti Walking Dead vážně kost, protože dlouhý vlasy jí sluší mnohem víc. Za mě pěkný 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale špatný horor. Moc sem se těšil a mrzelo mě, že sme nestihli film v kině, ale nakonec dobře, protože doma, v noci a za deště to aspoň trochu mělo atmosféru. To je největší problém tohohle filmu. Atmosféra se mu moc nedaří a pár lekaček to nezachraní. Na druhou stránku je v hlavní roli sympatická a inteligentní slečna, což je velké plus. The Boy měl určitě velký potenciál, bohužel se režisér přiklonil spíš k thrilleru než k hororu a tahle pointa tu už bohužel byla mockrát a kdo sleduje novinky z Nového Zélandu tak dokonce hodně nedávno. Proto nakonec má největší potenciál sám režisér, kterému v jeho filmech chybí už jen malinko k velké spokojenosti diváka. Např. jeho Wer mít lepší střih a kameru, bylo by to nadupané a dynamické vlkodlačí béčko a být The Boy horor a opravdu ho tak natočit, mohl klidně Bell strčit do kapsy i Wanovu panenku Annabelle. Jenže s hororovými prvky šetřil a tak má ve filmografii zase jen lehce nadprůměrný film, který měl navíc. Ale před následujícím nášupem (Before I Wake, Lights Out a Conjuring 2) je The Boy dobrým krokem v před. Letos to zase s kinohororem vypadá nadějně.65%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladá pestúnka po príchode do jedného zo starších rodinných sídiel dozvie, že jej služby opatrovateľky budú využité kvôli porcelánovej bábike v životnej veľkosti osemročného chlapca, vníma svoju pracovnú náplň ako hlúpy žart. Neubehne však dlhá doba a jej dôvody na smiech čoskoro pominú. Okolnosti sú totiž omnoho záhadnejšie a komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ani nápadité rozuzlenie či jedna "osamelá" lakačka v klišé príbehu, nezachráni tento úplne priemerný snímok od zaslúžene nízkeho hodnotenia. Je mi jasné, že vďaka kino atmosféra môže samotný počin u diváka dosiahnuť mnoho, no radšej zaspím doma zadarmo, ako tam za 7 eur. Pre mňa osobne jedno obrovské sklamanie - 45% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno