Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (412)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak se OPĚT vracím z kina nasranej. Jenže to není chyba filmu, ale můžou za to pizdy a jejich borečci co seděli zamnou. Mladí, blbí a neklidní. Fakt nechápu proč do kina jezdí, když je to evidentně ani nezajímá. Teď už k samotnýmu filmu. Rozhodně je do daleko lepší jak poslední "horor" na kterým jsem v kině byl ( Les sebevrahů ). Nic moc jsem od toho nečekal a možná i proto mě to docela překvapilo. Porcelánovej klučík je celkem vyvedenej a filmu se podařilo místy navodit i hutnější atmosféru. Vše podporovánou skvělou kamerou, výběrem lokace ( respektive toho baráku ) a celkem solidníma hereckýma výkonama. Především hlavní představitelka si to střihla na výbornou. Na filmu mi ale nesedl konec. Myslím si, že snímek se měl ubírat jiným směrem. Navíc si myslím, že tohle rozuzlení pořádně neštymuje a není pořádně obhájeno. Našel bych tu pár otázek na který bych chtěl dostat odpověď. Rozebral bych a rozpitval tenhle film daleko víc, ale nechci spoilerovat. Každopádně doufám, že další případný pokračování je pasé. To by bylo jen na škodu. Určitě se z tohoto kousku dalo vytěžit víc než jen slušnej koukatelnej průměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Objektivně spíše 3*, ale za konec musím jednu přihodit. Měl jsem obavy, že půjde o plagiát Chuckyho, naštěstí se ukázalo, že vše je trochu jinak. Jo, zpětně viděno, až tak originální námět není, ale skutečně jsem byl rád, že se nejednalo o klasický duchařský bubufilm. U těch se totiž člověk zkrátka nebojí. Takhle jsem měl nakonec pocit, že jsem v odlehlých končinách Midsomeru...a to se mi líbilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladá pestúnka po príchode do jedného zo starších rodinných sídiel dozvie, že jej služby opatrovateľky budú využité kvôli porcelánovej bábike v životnej veľkosti osemročného chlapca, vníma svoju pracovnú náplň ako hlúpy žart. Neubehne však dlhá doba a jej dôvody na smiech čoskoro pominú. Okolnosti sú totiž omnoho záhadnejšie a komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ani nápadité rozuzlenie či jedna "osamelá" lakačka v klišé príbehu, nezachráni tento úplne priemerný snímok od zaslúžene nízkeho hodnotenia. Je mi jasné, že vďaka kino atmosféra môže samotný počin u diváka dosiahnuť mnoho, no radšej zaspím doma zadarmo, ako tam za 7 eur. Pre mňa osobne jedno obrovské sklamanie - 45% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor, kde se toho ve výsledku sice moc nestane, ale zato dokáže předvést pár poctivých scén, slušnou atmosféru a závěr s naprosto nečekaným rozuzlením, a to se mi u hororu dlouho nestalo. Samozřejmě netřeba spoilerovat, protože tím by se celá zápletka kompletně zabila a jsem rád, že v tomhle zůstal trailer při zemi. Celkový nápad s panenkou je velké plus a místy působí děsivě a pro diváka až komicky. Lauren Cohan je tady oproti Walking Dead vážně kost, protože dlouhý vlasy jí sluší mnohem víc. Za mě pěkný 3*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama