Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani jsem neplánovala se na tento film dívat, ale když jsem se dnešní dopoledne chtěla učit, začínal tento film a zaujal mě od první minuty, takže učení šlo stranou ;-). Iva Janžurová je dost dobrá herečka, tady válela, ale nejlepší pokoukáníčko bylo asi na Petra Nárožného. Film oplývá úžasným humorem a vtipnými hláškami, i když ten děj není bůhvíjaký... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na to koukali na intru a chlámali jsme se skutečně měrou vrchovatou. Před dalším zhlédnutím jsem si říkal, že mě asi čeká vystřízlivění jako u komedií typu "Zítra to roztočíme". A ono ne. Petr Nárožný dává svého pedanta i bez pitvoření a koulení očima, Iva Janžurová dává zhrzenou manželku i bez řevu. A oba jsou vynikající. Spousta parádních dialogů. ()

Reklama

Brinkley 

všechny recenze uživatele

"Precizuj pregnantně", výklad pojmu a funkce sytiče, "Ženy stárnou strašně rychle"... a spousta dalších momentů mám na této komedii (byť socialistické) ráda. Humor stojí především na slovních potyčkách manželů Novákových a jednostranných přednáškách otce Nováka. Lázeňské pasáže lehce nudí, bez vážnějšího konce bych se obešla. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to, aj napriek tomu rýchlemu záveru. Čakal som, že "vysvetľovanie" bude trvať dlhšie ako len posledné 3 minúty filmu. Kľudne by som zniesol aj o 30 minút dlhšiu stopáž.... Ale nič to nemení na tom, že som sa skvele bavil. Zaujímavé je, že som tento film objavil až po 42 rokoch od jeho vydania, a videl som ho prvý krát v živote. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Janžurka měla pravdu, ten svetr si Bydžovská určitě svlíkat neměla.. Neboť vyšívaný ubrus, co pod ním nosila, by přes svou červenou barvu nenadchnul ani toho nejbujnějšího býka, a to je co říct. Film táhnou zejména dialogy mezi Nárožným a Janžurovou v první půli, poté, co otec Novák odkvačí do lázní, úroveň poněkud upadá, neb nastává přehlídka méně uvěřitelných nedorozumění a ošívacích scén, ve kterých hraje hlavní roli zejména Bydžovská (na druhou stranu plus za to, že se za celou dobu snad jen dvakrát zasmála svým typickým zdravým koňským smíchem). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Novák (Petr Nárožný) říká, že bydlí na adrese Žatecká 8. Dopis, který mu přijde, má adresu Pařížská 16. Ve skutečnosti se však jedná o Pařížskou 24 v pražském Josefově. (sator)

Reklama

Reklama