Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

wayne99 

všechny recenze uživatele

I z jednoduché zápletky se dá udělat skvělá komedie, hlavní zásluhu na tom mají samozřejmě herci, jen škoda, že dnes už se takové pohodové filmy netočí. Petr Nárožný jako perfekcionista zde vlastně hraje sám sebe, v komediích vždy perfektní Iva Janžurová a ještě v plné síle energická Stella Zázvorková. Plno parádních hlášek, např.: "Z tý Tvý známosti nekoukalo vůbec nic dobrý". "Za to z těch Tvejch telefonátů jo..." ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová jako "podváděná" manželka, Petr Nárožný je zde pedantským manželem, Stelinka Zázvorková je zase na zabití. Zuzka Bydžovská je skvělá - holt talent se pozná a Mirek Vladyka taky hraje obstojně a v záplavě těch hereckých es se vůbec neztrácí (a ani neshrnuje koberec). Že se jedná o inscenaci divadelní hry, resp. film podle hry natočený, to je z filmu moc dobře poznat, právě proto se jedná o tak krásnou a inteligentní zábavu. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na to koukali na intru a chlámali jsme se skutečně měrou vrchovatou. Před dalším zhlédnutím jsem si říkal, že mě asi čeká vystřízlivění jako u komedií typu "Zítra to roztočíme". A ono ne. Petr Nárožný dává svého pedanta i bez pitvoření a koulení očima, Iva Janžurová dává zhrzenou manželku i bez řevu. A oba jsou vynikající. Spousta parádních dialogů. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tomáš už nevydržel dorážení Míšy a holt se teda šel "představit" rodičům, když to musí bejt. "Škoda, že není doma i pan otec, vzal bych to jedním vrzem...!" Tak přesně tohle jsem byl kdysi dávno i já. Jak se představit rodičům své dívky, krutě a nemilosrdně (jak už tak život s námi často zametá) "Ahoj, já jsem Pavel. Budeme si tykat!" ... Nezmohli se na odpor :-) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová bude vždycky česká herecká hvězda, která bude vidět a nezapomene se na ni. Zuzana Bydžovská je neuvěřitelně podobná mojí tetě, takže i na tu se ráda podívám a až budu stará, tak si na ní i možná vzpomenu. Petr Nárožný jde mimo mě a nikdy mě příliš neupoutal.. Mladý Vladyka byl roztomilej, v těch 21 letech, teď už opravdu ne! Film sám o sobě utíká rychle, tomu nedorozumění se člověk rád zasměje, ale víckrát bych to vidět nepotřebovala.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku filmu, ještě před titulky, jedou Míša (Z. Bydžovská) s Tomášem (M. Vladyka) po jezdících schodech a ze schodů jedoucích opačným směrem je pozoruje babička (S. Zázvorková). Přitom ale oboje schody mají vedle sebe na stejné straně zeď. (DžejPý)
  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Jestli jednou odejdu (1985). (M.B)

Reklama

Reklama