Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová stopují tvora podobného vlkovi. (Disney+)

Recenze (10)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mulder, what this, what this folder describes is called lycanthropy. It's a type of insanity in which an individual believes that he can turn into a wolf. I mean, no one can physically change into an animal." Tematika skvela ale preco urobili z nich vsetkych takych tupcov, ze im hned nedoslo kto je nakazeny, tomu fakt nerozumiem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlkodlaci - klasické téma, které je možná trochu klišé, ale já mám tuto epizodu velice rád. Efekty mohou v dnešní době působit trochu směšně, ale tenkrát v dětství mě scéna proměny ve vlkodlaka pořádně vyděsila. A vlastně mě to děsí pořád. Je to hodně silný moment. Asi je to nostalgie, ale pro mě je tento díl jedním z vrcholů první série. "Tvary" v podstatě formovaly mé povědomí o vlkodlacích. Nutter vytvořil skvělý atmosférický horor. I dnes mě při každém druhém záběru zamrazí. Je to prostě tak dobře natočeno, že i záběr na pumu v kleci, na mrtvé tělo v pytli nebo na hustý les působí zlověstně. Občas nadávám, když je epizoda předvídatelná a ničím nepřekvapí, ale tady v tom nevidím problém. Zde není nějaká velká záhada, které s ubíhajícími minutami přicházíme na kloub. Tohle je prostě standardní příběh o vlkodlacích se vším, co k tomu patří. Nepotřebuje to žádné opičárny, v jednoduchosti je krása. Navíc tady zkrátka vítězí nad obsahem ta forma - režie, herci, hudba, prostředí...to všechno je vynikající. Podle mě je tenhle díl dost podceňovaný, já ho považuji za jeden z nejlepších hororů v rámci Akt X. Je to atmosférická bomba. ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl je naprostá topka. V podstatě vlkodlačí téma v podání Akt X a odehrávající se v indiánské rezervaci a jako bonus jedena stará indiánská legenda která se v tomto případě stala skutečností. U tohoto dílu nostalgicky vzpomínám jak jsem se u toho jako malý bál a jak mě ta přeměna na vlkodlaka vyděsila. Má to nápad, parádní atmosféru a prostředí a silná nostalgie, takže není co řešit. Plný počet si tento jeden z nejlepších dílů v rámci celého seriálu jistě zaslouží. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlkodlaci zakomponovaní v indiánském folklóru, kde za vším stojí zlý duch Manitou. Je to natočené tak, že je zde málo prostoru pro pochyby, přesto tady jakási atmosféra je. Nicméně zub času se na tomto seriálu podepsal, takže pokud někdo viděl některé z lepších filmů o vlkodlacích, které se od té doby natočily, asi mi dá za pravdu, že Tvary jsou naivní a nelogické. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100%_ Atmosférický zázrak, jeden z absolutních vrcholů sezóny, parádní parafráze na vlkodlaky, temná zápletka, jedinečná atmosféra, super postavy, báječné efekty a masky... Prostě totální nářez, který je kvalitou výše než nějaké Howling atd... A to je to "pouze" díl seriálu! Doslova mysteriózní bomba, která je povinností pro všechny fanoušky. Škoda že jsme se podobných epizod nedočkaly více. O to více zase zamrzí, že jsou Shapes brány jako jeden ze slabších dílů. Takže je to zase klasicky podhodnocený klenot, který sice nemá nějak extra originální zápletku, ale je celkem originálně pojatá. Takže to v základech není jen o "vlkodlačím monstru". Taky efekty a vizuály, hlavně masky, jsou zde skvělé, a hlavně tu vévodí ta temná atmosféra. Je to pravá hororová epizoda, která patří k těm nejlepším MOTW epizodách první série. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Tato epizoda odhaluje několik faktů o historii Akt X včetně Mulderovy (David Duchovny) poznámky, že úplně první spis byl iniciován J. Edgarem Hooverem v roce 1946 a zabýval se Manitouem. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama