Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt chlapce nalezeného v lese je pro policisty pouhou nehodou. Mulder se Scullyovou však tuší, že se jedná o vraždu. Tím spíš, že historie města, ve kterém hoch žil, je úzce spjata s čarodějnictvím... (TV Prima)

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemám rád dokonalosť. Nie som v nej vo svojej koži." Prvá hororová epizóda 11. série, ale nie je to úplne ono. Na najlepšie hororové časti z minulosti sa to nechytá. A to napriek tomu, že má všetky potrebné ingrediencie: strašidelných klaunov, hlboké lesy, legendy o honoch na čarodejnice a psa Baskervillského. Nakoniec sa z toho vykľuje niečo trochu iné, než na čo to vyzeralo na začiatku, ale aspoň je to konečne vážna a atmosférická časť. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V meste Eastwood, Connecticut sa stratí 5 ročný Andrew, ktorého miestna polícia nájde mŕtveho v lese. Aj keď miestne policajné oddelenie prípad prešetruje ako zabitie zvieraťom, FBI vyšle na prešetrenie prípadu Muldera so Scullyovou, nakoľko chlapec bol synom miestneho policajta a preto existujú pochybnosti, či bude k prípadu polícia postupovať nezainteresovane. Agentka Scullyová má podozrenie že pôjde o sérioveho vraha, ktorý práve svoju "kariéru" začína a bude to niekto z miestnych. Naproti tomu Muldera nenecháva kľudným história mesta Eastwood úzko spätá s čarodejníctvom. Vynikajúca epizóda, v ktorej Wong ukázal Morganovi, že ak dvaja robia to isté nie je to to isté. V porovnaní s Morganovými úletmi majú Wongove epizódy napätie ale hlavne zmysluplný dej. A ako bonus k tomu dostaneme ukážku toho, čoho je schopný dav vedený tupou ovcou (marec 2018, Slovensko, v lepšom čase som túto epizódu ani nemohol vidieť) a na koľko si právny systém spojených štátov nacistických cení ľudský život. 11 sériu mal točiť Wong sám a bolo by sa načo pozerať. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm, I'm not defending him. But you said it yourself, it's this rush to judgement - mass hysteria, Salem, McCarthyism. What happened to the precious presumption of innocence, which is rooted in a very democratic ideal - that it's better to let ten guilty men go free than to imprison one innocent man." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ano, ano! Akta X v té nekrásnější podobě. Akta X jako vypadlá z období prvních čtyř sérií. AKta X a vynikající příspěvek do série těch nejděsivějších epizod. Akta X a nejlepší epizoda téhle řady, což se nebojím říct, i když do konce zbývají ještě dva. Maloměsto, zmizení kluka ve žluté pláštěnce, spousta divných lidí, magorů a čarodějnic (což evokuje nejen TO), zatraceně znepokojivá a děsivá verze Teletubbies (jestli ty byly na fetu, tak nevím, co tady) a sympatickej dřevěnej panák s výtečnou znělkou, která vám bude znít ještě dlouho v hlavě. A navrch fantastická atmosféra, nějaká tu husí kůže a poctivá dávka správného děsu z ranku Škvíry, Ice nebo Padá soumrak... jen ještě lepší (alespoň v mých očích). Naprostá spokojenost. Dokonalá záležitost a jen škoda, že takhle nevypadalo víc dílů revivalu. 100%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl z obou revivalových sérií. Jediná epizoda, která se atmosférou, napětím a mírou děsu podobá původním řadám. Tak jsem to cítil už po premiéře a i teď po dalším zhlédnutí s odstupem dvou let se můj názor nezměnil. Je to hodně temná epizoda. Nečekal bych, že se v roce 2018, kdy musí být všechno politicky korektní a sluníčkové, vytasí Akta X s dílem, v němž démon zabíjí malé roztomilé děti. Ačkoliv podle toho, co ty děti sledovaly v televizi, by z nich možná stejně vyrostli psychopati :-) Líbí se mi, že do příběhu zakomponovali i moderní variantu honu na čarodějnice a masové hysterie (lynčování nevinného člověka...byť to byl tedy pedofil). Vzhledem k tématu to sem skvěle zapadá, i když je to vlastně vedlejší dějová linka. Přítomnost známých tváří v policejním sboru potěší (máme tu Randyho z Monka či Curtise z 24 hodin). Za mě je to jasných 5 hvězdiček. 10. a 11. série jsou zbytečné a nepříliš povedené, ale tento díl jejich existenci alespoň částečně obhajuje. Jsem rád, že vznikl. P. S. Nenechte se oklamat tím, co je tady na CSFD napsáno. Scénář k této epizodě nepsal Chris Carter, který někdy před druhým filmem musel prodělat lobotomii. Scenáristou dílu je Benjamin Van Allen. Kdyby to dělal Carter, tak by z toho vznikla podobná sra*ka jako třeba Babylon z 10. série. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama