The One with the Monkey
David Crane, Marta KauffmanRežie:
Peter BonerzScénář:
Adam Chase, Ira UngerleiderKamera:
Richard HissongHrají:
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Hank Azaria, Vincent Ventresca, Maggie Wheeler, Wayne Pére, Dick Clark, James Michael Tyler, KatieProducenti:
Todd StevensStřih:
Andy ZallZvuk:
Charlie McDaniel, John BickelhauptScénografie:
Greg J. Grande (set dekoratér)Kostýmy:
Debra McGuireObsah
Ross dostal opičku jménem Marcel. Všichni přátelé se domluví, že oslaví Silvestra jen v šesti. Když Phoebe zpívá své songy v kavárně, přeruší ji dva vědci. Jeden z nich se do Phoebe zamiluje. Popravdě řečeno, jí také není lhostejný, a proto ho pozve na oslavu. Chandler pozve Janice a Joey svoji známou z obchodu, kde pracuje jako skřítek Santa Clause. Ross přichází s Marcelem a Monika si pozvala bývalého přítele Bobbyho. Rachel jde přivítat Paola na letiště, kde zjistí, že zmeškal letadlo. Při čekání se pohádá s nějakou protivnou ženskou. Nakonec všichni přátelé na oslavě zůstávají bez svých partnerů. Phoebe je smutá, protože její přítel odjíždí do Minska.(Česká televize)
- Celá parta se domluví, že na letošního Silvestra nikoho nepozvou na rande, a všichni to poruší. Osamělý Ross má nového spolubydlícího: opičku Marcela.(Netflix)
- Priatelia sa dohodnú, že budú oslavovať Silvestra len v šestici. Phoebe spieva svoje piesne v kaviarni, keď ju vtom ju prerušia dvaja muži - a jeden z nich sa do Phoebe zaľúbi. A pretože on jej tiež nie je ľahostajný, pozve ho Phoebe na oslavu.(TV Doma)
- přehled
Opička (S01E10) Photo © National Broadcasting Company (NBC)
- V této epizodě je na začátku párty slyšet píseň „Shinny Happy People“ od americké skupiny R.E.M. Tvůrci chtěli tuto píseň použít jako titulní píseň seriálu, nakonec se však rozhodli pro „I'll Be There for You“ od The Rembrandts. (Hromino)
- Jedná se o první epizodu, ve které se objeví Rossova (David Schwimmer) opička Marcel. (SONY_)
- V epizodě je zmíněn film Důstojník a džentlmen (1982). (SONY_)
žádní fanoušci
Jara.Cimrman.jr
"Když jsem tě viděla v obchoďáku, bylo to asi poprvé, co jsem v duchu svlíkala skřítka." Takže kdo bude mít na Silvestra partnera? Nikdo? Všichni? Nikdo? Mě to tedy celkem bavilo, ale opičák Marcel, který dal této epizodě název, to při své premiéře moc nerozbalil.(22.6.2018)
Tommassi3
"Dneska zahraju úplně nový věci !! Mám dvanáct písní o tom, jak se matka zabila, a jednu o sněhulákovi.." ;)(10.8.2017)
Baron Noktur
Absolútny gejzír zábavy a nápadov! Famózna časť!! 9,5/10. Janice Chandlerovi šťastným tónom There you are! You got away from me! Chandler znechutene But you found me.(16.12.2020)
Loki_Six
"Did you ever see An Officer and a Gentleman? He's kind of like the guy I went to see that with."(7.9.2018)